Scudo Sports

Zincir yağı bisiklet reyonunda mı fiyatı artıyor?

@mersault
Disk fren lerin hiç bir çeşidine ne makina yağı nede başka bir yağ bulaştırma sonra tutmuyor diye çalmadık kapı bırakmazsınız wd bile zararlı balatalara v frene dede geç durmaya neden olur.

• Beğen
Tepkiler: madao
Scudo
(link) kullanışlı ve kaliteli

@mustafa genç merhaba mustafa. Bilgi için teşekkür ederim. Peki frenler için yağlama hariç yapmam gereken birşey var mıdır ?

@mersault
yok. balata temizleyici sprey ler var ben aldım ama pek bir fark göremedim uçup gidiyor hemen kullanmıyorum zaten . su ve köpükten zarar gelmez balatalara bisikleti yıkamak istersen ilk başta biraz öter ıslak olduğu için kuruyunca düzelir. ıslak mendil bile sürme disklere içindeki maddeyi eğer balatalar başıma geldi bir kere eski performansına dönmesi epey zaman almıştı

• Beğen
Tepkiler: mersault
@chnkrmz daha önce motip satmış biri olarak kalitesi gayet iyi ve diğer parçalara sıçrama dışında bi sorun yaşatmaz. Akçalı boyanın ürünü ve yan markası. Permolit tavan boyası yapan firmanın ürünü yanı. Ucuz ve iş görür düzeyde kaliteli..

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
@mustafa genç
Kalın yağ kullanmadan önce daha ince bir yağ kullanıyordum. Jantı yağdan kurtaramıyordum. Zinciri dişlileri yağladıktan sonra fazla yağı defalarca silip ruble dişlilerinin aralarına yağı emsin diye tornavidayla bez sokuşturarak kupkuru yapıyordum. Ama o yağ her mereye girdiyse oradan çıkıp pedal çevirdikçe merkezkaç kuvvet etkisiyle yine jantı yağlıyordu. Hatta bu yüzden fren papuçlarını değiştirdim çünkü fren tutmuyordu. Her binişten sonra jantı yıkamak zorunda kalıyordum. Üstelik zincir sesi da kasilmiyordu. Kalın yağ bu sorunları bitirdi.

Yag zincir ve dişli yüzeylerinde ince bir film tabakası oluşturduğundan metallerin birbiriyle temasını en aza indirerek sürtünmeyi ve buna bağlı olarak aşınmayı da azaltmakla birlikte zincir ve dişlide temas yüzeyleri yağlı olup kayganlaştığından pedal çevirmeyi de kolaylaştırıyor bana göre. Deneyimlerime göre de böyle.

• Beğen
Tepkiler: Ibrahim_Kent
dikiş makinesi yağını ben de herkese tavsiye etmem. sanayi tipi dikiş makineleri kapalı karter çalışır, o yüzden yağ çevreye bulaşmaz. iyi yağdır ama bisiklette kullanılırsa akıcı olduğundan ortalık vıcık vıcık olabilir.
arazide bisiklet kullanan, kirlenme kaygısı olmayan, bisikleti faaliyetten sonra yıkayan arkadaşlar için dikiş makinesi yağı önerilebilir.

@ismail.yüksel Kamyonet derken dalga geçmediğinizi düşünerek sorunuzu cevaplıyorum...20-50w sadece kamyonetlerde kullanılır diye birşey yok. 150000 km'deki 2005 model citroen c3 hdi 1.4hdi 16v 92hp turbodizel aracımda kullanıyorum. Motorlarda katedilen kilometre arttıkça aşınma miktarı da arttığı için daha yüksek viskoziteli yağlar eski araçlarda daha iyi koruma sağlar. Ayrıca 10-40w ile 20-50w arasında sanıldığının aksine 2 kat viskozite farkı yoktur. Asağıdaki resimden farkı inceleyebilirsiniz. Tabi eğer mevcut aracım şu anda 150000 yerine 50000 km'de olsaydı 10-40w ya da 5-40w yağ kullanırdım...

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    49,2 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: mersault
Bu 1 tl'lik makine yağını küçükken bisikletlerimizde kullanırdık zinciri rubleyi leş gibi yapardı.Belki de içeriği değişmiştir,ben kullanmam şahsen.Benzinciden aldığım 10 numara yağ gayet iyi şimdilik.

@uguryilmaz144
Yok dalga amacli sormadim, asinma olan yuksek km li dizel motorlar disinda pek bu yagi kullanani gormedim de o yuzden sordum :)

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
yıllardır dikiş makinesi yağı kullanırım bir kez daha janta bulaştığını görmedim artık jantına bulaşan nasıl bol döküyorsa akıyor zincir den demekki

Akşamki turumda vites geçiş sesleri, şırıltı sesleri vb.. .... 5.km de bir milyoncudan 0.75krş a singer makine yağı ile şiir gibi akmaya başladı bisiklet. Zinciri içten 1tur gezdirdim, ses kalmadı. Pislik ve tozda toplamıyor bu yağ. Fazla kaçırırsanız kağıt havlu le süzdürün.

Arada çocukluğumuzda karne hediyesi market bisikletlermizin tamiri ve yedek parca icin çokça gittiğimiz şimdilerde ise yolunu unuttuğumuz sanayilerdeki bisiklet tamirci ve parçacılarına uğramakta yarar var arkadaşlar. Bazen çok faydalı şeyleri buralardan çok ekonomik fiyatlara bulabiliyorum. Bazen oldukça meşhur marka lastikler bile internet fiyatlarının yarısına denk gelebiliyor. Bi aralar böyle bir yerden joker marka sprey zincir yagi almıştım. Hem motor hem bisiklet için diye yazıyor üstünde. Yıllardır hala onu kullanıyorum. 5 TL gibi bir şeydi. Simdi olsa en fazla 10 tl dır.

En son Marmara Forum Decathlon'a gittiğimde bisiklet reyonu berbattı. Adam gibi tayt yok, eldiven yok. Bu mevsimde olmayacak da ne zaman olacak? Dediğiniz motosiklet yağını reyonda gördüm, emin olamadığım için almadım. Sonra reyonun başında ayar vs. yapan elemanların önünde küçük bir sepette zincir yağı vardı, onu aldım ben de.

Piyasada o kadar çok bisiklet zincir yağı / motosiklet zincir yağı / makina yağı / motor yağı vs alternatifi ve bu ürünler hakkında olumlu olumsuz yorumu varki, kafam allak bullak oldu.
Çekiş sistemim komple Shimano olduğundan, adamlar kendi ürettikleri ekipmana en iyi gelen yağı da biliyorlardır diye düşünerek Shimano yağ aldım. Henüz bakım zamanı gelmedi, kullandıktan sonra yorumlarımı paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim tosun
@mustafa genç Aynen, ben de bunu kullanıyorum. Zincir ve dişlileri aşınmaktan koruduğunu ve sürtünmeyi yeterince azalttığını düşünüyorum.

@belgen Dikiş makinesi yağının akışkanlığı yüksek olabilir diğer yağlara göre ama, zaten yağı uyguladıktan sonra fazlasını bir bez yardımıyla almak gerekir. Ben en son yağlamamda çok bol yağ kullandım, biraz da temizleme amaçlı, sonrasında zincirden ve dişlilerden fazla yağı aldım bezle; şimdi, on gün sonra bile zincirim çok kıvamında yağlı, hiçbir yere sıçrama/bulaşma da yok. Hararetle öneriyorum anlayacağınız... :)

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Bisikleti benzin ile temizledim ve aklıma bu konu geldi yağsız ve dikiş makinesi yağı ile yağladıktan sonraki halini paylaşayım dedim yağ janta bulaşıyor mu bulaşmıyor mu bakalım

Bu temizlenmiş yağlanmamış hali

20150730_094554.jpg

Buda yağladıktan sonra ki hali

20150730_094851.jpg

WD 40'ın hem temizleme özelliği, hem pas sökücü özelliği var. Üstelik 10 TL.

Ama forumda okuduğum kadarıyla yağlamada tavsiye edilmiyor

Wd 40 da bulunan zararlı bir madde varmış galiba. Ayrıca ben velespitimle vakit geçirmeyi, küçük fırça ile yağlarını yıkarken gıdıklanmasını, sevmeyi ve okşamayı seviyorum. ;)

yağ konusunda benimde biraz bilgilenmeye ihtiyacım var daha önce shell'in 10-40 motor yağı aldım benzinciden yaz boyunca onu kullandım iki haftada bir değiştirmek zorunda kaldım. çünkü motor yağı ne kadar toz pislik varsa hepsini çekiyor. kullandığım zemin %100 asfalt olmasına rağmen yağ kısa zamanda kararıp orama burama bulaşmaya başladı yaz aylarında haftada 100 km yakın kullanıyordum.

son bir kaç haftadır bisikletçi bir abimizin dükkanında kullandığı kamyon yağını kullanıyorum. kullandığım zemin yine asfalt ama tozlu pisli ıslak zeminde kullandım 10-40 araba motor yağına göre daha iyi ama bu yağda kısa zamanda tozu pisliği topluyor. bisikletimi ilk aldığım zaman üzerinde olan yağ kuru bisiklet zincir yağıydı sanırım zincire sarı bir görüntü veriyordu ve asla yağmurda çamurda kullanmış olmama rağmen kararma pisletme yapmamıştı.

sorum şu arkadaşlar ucuz olduğu için motor yağı vs kullanıyoruz ama bisiklet için olan kuru yağlar daha kullanışlı gibime geliyor. bisiklete has yağlardan kullanan ve bi kaç hafta ya da 50-100 km sürdükten sonra kararma yapmayan bir yağ tavsiye edecek var mı? şimdiden teşekkürler...

Geri