Zincir tamiriyle ilgili yardım lütfen

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar haftasonu turumda zincirim koptu ve o ara küçük bir beldedeydik. Orada ki bisikletçide idarelik bir bakla ve pim taktırdım.Photo 12.03.2015 14 47 03.jpg Photo 12.03.2015 14 48 25.jpg
Bulunduğum yerde bisikletçide uyumlu bakla ve pim olmadığı için bu şekilde kaldı zincirim. Zincirimin modeli Shimano Cn-HG74 10v. Buyrun bunlarda fotoğrafları.
Photo 12.03.2015 14 30 06.jpg Photo 12.03.2015 14 30 21.jpg Photo 12.03.2015 14 30 42.jpg
Şimdi size soracağım soru bu zincire uygun bakla ve 2 adet pim nereden bulabilirim. Decathlon'da bu " (link) " baklayı buldum acaba işimi görür mü? 10 v. sistemlere uyumlu olduğu yazıyor.

Scudo

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
Decathlon'daki işinizi görür. Hatta uzun turlarda zinciriniz koparsa diye bir tane de yedek taşıyın yanınızda. Ben öyle yapıyorum.

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
@Uğur S.Peki bu Decathlon'da ki parçanın çıkarılıp takılması nasıl oluyor? Üzerinde sabit pim mi var bunun. Geriye doğru çektiğimizde çıkıyor mu bu bakla.

BF Okuru

Üye
Tepki
61
@Anıl KÜÇÜKGÖKSEL Türkiye'de 10'lu zincir için çift tırnaklı pin'ler satılıyor fakat paket'te 5 tane var 40 veya 50₺ gibi bir fiyat.

Sizin verdiğiniz link'teki üründe iş görür ama pin'in yeri başka.

10816060_873163852729061_1171303557_n.jpg

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
@BF Okuru
Pin yeri başka derken. Kusura bakmayın bisikletin zinciriyle ilgili hiç bir sorun meydana gelmemişti bu güne kadar. O yüzden bu konuda çok cahilim :(

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
@BF Okuru Bey pin daha sağlam olur demek istiyor sanırım.
Pinler ise ancak zincir sökme aparatı ile sökülebiliyor.

Ben Powerlink tercih ediyorum. Elinizle bile sökebiliyorsunuz. Daha pratik geliyor.
Pedal bastığınızda zincir taktığınızın ters yönünde ilerlediğinden kendiliğinden açılma konusunda endişe etmenize gerek yok.

BF Okuru

Üye
Tepki
61
@Anıl KÜÇÜKGÖKSEL Olur mu, ne kusuru. siz sorarsınız biz cevaplarız rahat olun. Pin'în yeri başka derken şunu kastediyorum.
Zincirin kendi baklasını kullanırken orjinal pin kullanımı zincirin daha sağlıklı hareket etmesini sağlar. Dişli için önemlidir. Mesela siz HG-X zincir kullanıyorusunuz gayet ince bir zincir buna sizin verdiğiniz linkteki pin'i takarsanız yapay bakla yapmış olursunuz. Sağlam olmaz ama kullanılır.

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
@BF Okuru
ama benim bakla gitti. o yüzden baklada almam gerekecek. sadece pin'le halledilecek birşey değil

BF Okuru

Üye
Tepki
61
@Uğur S. Evet doğru tespit :D
Fakat arkadaşın verdiği linkteki pinde Powerlink bu pinlerin güvenli olduğunu düşünmüyorum.
En sağlıklı ve sağlam olanı orjinal pindir.

karankabul

Aktif Üye
Tepki
73
Bisiklet
Cube
uzamadan dolayi yakinda zaten yenisiyle degistireceksiniz.simdiden ayni zincirden edinin.bilindigi gibi yeni zincirler fazladan baklalarla geliyor.1 ya da 2 sini kirpip buna takarsiniz.

benim de zincir kopmustu.yanimda bulundurdugum 4-5 parca link ve zincir sokucu aleti hayat kurtardi.birkac video seyredip,zincir sokucu ile alistirmalar yaparak kendi tekniginizi gelistirebilirsiniz.

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
282
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
@selim karan
Yeni gelen zincirin üzerinde ki baklayı çıkardıktan sonra o pimi tekrardan kullanabiliyor muyum?

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
@BF Okuru

Yıllarca kullandım. Hiç sorun yaşamadım.
Önemli olan doğru şekilde takılması ve firmanın verdiği şekilde kullanılması.
Öyle elle açılacak kadar da yumuşak değiller. Özel aletle açmak gerekiyor.
Kimisi birden çok kullanılabilirken, kimisi sadece tek kullanımlık oluyor. Bir kere açınca yeniden kitlenmemesi gerekiyor.

karankabul

Aktif Üye
Tepki
73
Bisiklet
Cube
@Anıl KÜÇÜKGÖKSEL

aslinda yeni takacaginiz linkteki ve yama yapmak icin sokmus oldugunuz mevcut zincirinizin linkindeki pimleri,yerinden tam cikarmayip, tekrar yerine iterek islemi bitireceginizden, pimlerin tekrar kullanilmama gibi derdi olmuyor. kisacasi sorunuzun cevabi evet.

• Beğen
Tepkiler: Anıl K

x-rayted

Forum Bağımlısı
Tepki
1.102
İsim
Cenk K.
Başlangıç
1972—73
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
selam..buradan sorayım bu zinciri değişmeli mi yoksa tek bakla değişir mi ya da böyle kullanılabilir mi? 9lu alivio..
IMAG0033.jpg