Scudo Sports

Zincir Ön Aktarıcıya Çarpıyor..

Volkan Berberci

Aktif Üye
Tepki
37
http://i54.tinypic.com/2ljmfti.jpg

Hal durum ortada gördüğünüz gibi , pedallarken ses çıkartıyor.Çarptığı yere zarar veriyor.Ne yapmam gerekiyor?

Scudo
Orta vites üzerindeki teli sökerek Vites kolundan 2ye ayarlayın ve elınızle orta vitesi 2ye doğruve zincire çarpmıyacak şekılde ve 2.dişli üzerinde hizalayın. Hizaladıkdan sonra Teli sımsıkı çekin ve Orta göbek üzerinden Vites telini sıkın. İhş sorununuza yardımcı olmuşumdur.Yeni gördüm 3.dişlide sürtüor galıba zincire, dedıklerımın aynısnı 3.dişlide uygulayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Berberci
@Volkan Berberci

Nasıl çözüldüğünü aktarabilir misiniz. Bende de aynı sıkıntı var şu an. 1 saat boyunca uğraştım ama bir türlü tam ayar yapamadım ön aktarıcıya, mutlaka çarpıyor zincir bir şekilde.

Teli ayırıp ön aktarıcı en küçük dişlide arka en büyükde olacak şekilde limit vidasından nizami ayarladıktan sonra teli gerdirerek takıyorum. Bu şekilde ön aktarıcı en büyük dişliye geldiği zaman zincir sürtme yapıyor. Vites kolundaki vidadan teli sıkınca sorun çözülüyor ama bu sefer en küçük dişliye tekrar gelince orada sürtme yapıyor.

Kadir bey in söylediği şekilde, ön aktarıcı orta dişli üzerindeyken, yapmak mı doğru olanı acaba?

Bir de ön aktarıcının dişlilere olan yüksekliği nasıl olmalıdır? Acaba sorun orada mı diye vidasını gevşetip aktarıcının yüksekliğini de değiştirdim ama sonuç aynı.

Bir de bu ön aktarıcıyı tamamen çıkarmak için zinciri mi sökmek gerek, yoksa aktarıcı kafesini ayırıp zinciri aradan çıkarmak mümkün müdür?

Merhaba,
Arkadaşlar vitesleri ön veya arka ayarlarken şu konuya dikkat edin.
Eğer arka tekerleğinizin serbestçe dönmesini sağlıyan.Standınız yoksa bu işe kalkışmayın.
Vites ayarı;sağ veya sol el ile pedalların çevrilip zincirin sürekli hareket halinde olması sağlandıktan sonra diğer el ile de gerekli vidalardan yapılır.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
aynı sorun bendede var yenı toplattıgım bısıklette.bısıkletcıye sorunumu anlatsam halleder sanırım.tskler.

Sorun şöyle çözülür;Vitesiniz en alt dişlideyken,vites telinizin hafiften sıkı olmalıdır.Eğer ki değilse,zincir en alt dişlideyken vites telini sıkın.Daha sonra arkadaşın sorunu genelde arka rublede zincir en alt dişlideyken gerçekleşir.Sorunun çözümü resimde gördüğünüz vidalarda iç kısımda olanı zincir en alt dişlideyken sıktığınızda,sıkarkende muhafazanın hareketini gözlemleyin ve zinciri muhafazada ortalayın.

bu problem bendede var,bu hafta içi servise götüreceğimden ellemek istemiyorum.bisikletimi yeni aldım,ilk servisi olacak

Geri