Selam. Bir zincir doğru takılmışsa normal şartlarda kopartmanız mümkün değildir. Ama yokuş yukarı abanırken vites atmakta gecikip, padallar üzerinde ayağa kalkmışken daha üst dişliye atmaya çalışınca zincirin bir baklası yamulabilir ve daha sonra da ordan kopabilir. Geçen gün bisikletimi birine verdim. (Kim olduğunu hatırlamıyorum) Aldığımda zincirden tık tık ses geliyordu, biraz sonra da koptu zaten. Bir de zincir, az bir olasılık ama, bende oldu bir kere; feci süratlerle bir arazi yokuş inerken sallanan zincir arka çatal ile lastik arasına girebilir. Olay olduğu zaman bende aşağı doğru dönen dişli lastik zinciri kendi ekseninde 2-3 kere döndürmüştü. (Burmuştu) Düzeltebildiğim kadar düzelttim 8-10 bakla attım ve kısıtlı viteslerle eve dönmüştüm. Bisikletimde bunu önlemek için "shark fin" denen hem alt çatalı koruyan, hem de zincirin tekere kapılmasını önleyen köpek balığı yüzgeci gibi çıkıntısı olan 3 kuruşluk bir plastik parça vardı ama sarsıntıdan yana kaymış,işini görmemişti. Kopan zincirleri kendi özel pimleriyle takmak gerekir. Ama pim yoksa 2. kere kullanılan pim de idare eder ama kopma olasılğı artar.