Zincir bakımı sonrası çıkan ses!

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bisikletçinin kullandığı yağın zinciri tamamen karartmasından dolayı ve özellikle de zincirin sesli çalışmasından dolayı bugün balata temizleyici sprey ile zinciri bir güzel temizleyip parlattım. Rubleleri de tertemiz yaptım. Yurt dışından aldığım Chain-L yağıyla zinciri bolca yağladım. Yağın rublelere de yayılması için pedalı 10dk kadar çevirip sürekli vites değiştirdim. Zincirden çıt çıkmıyor artık. Neyse buraya kadar sorun yok ama orta göbek kısmından ya da oralardan bir yerlerden öyle bir ses çıkmaya başladı ki uyuz oldum. Neyse dedim kısa bir sürüş yapayım, belki geçer. Tabi ki geçmedi. "Cik cik" diye ses geliyor. Etrafa baktım civciv de yok. Neyse durum bu arkadaşlar. WD-40 ile yağlamadığım yer kalmadı. Ses yine de geçmedi..

Bir fikri olan?
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
ben de konumu sıkıştırayım bari araya, pedal çevirirken ses yok ama pedal çevirmeden sadece teker dönerken cırrrrr diye ses çıkıyor. göbek nedir neresidir tam bilmiyorum ama, göbek yağsız olduğundan mı, yoksa bu ses normal mi? daha önce vitessiz bir servis bisikleti kullanıyordum ve ses yoktu. bisikletim yeni bu arada...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Pedal yatağında sorun olmuş olabilir ki, bilyalarında sorun olabilir. Açıp kontrol edebilirsiniz yağ problemi de olabilir. Genelde zincir bakımı ve vites ayarından sonra bu sorun çıkabiliyor.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BF Okuru sanırım balata spreyi o bölgeye de temas etmiş. Anlaşılan orta göbek kısmını açıp bakmakta fayda var. WD-40 sıktım halbuki ama işlememiş..

Yarın denize bisikletle gitmeyi düşünüyordum(14km+14km). Bu sesle hiç bir yere gidilmez. :(
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@pohuman yüz asacak bir şey yok tabii o ses insanı gıcık ediyor ama sabah açıp kontrol edebilirsiniz. Ben de yarın bisikletle denize gitmeyi düşünüyorum bakalım :D
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BF Okuru sabaha bi bakıyomuşum ses falan yok. Ne güzel olurdu. :hhhhhh:

Yol boyunca güneş altında iyice kızardıktan sonra denize çoosssss diye girmek güzel olurdu. :rolleyes: :(
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@pohuman eh inş. öyle olur ne diyeyim :D ama o ses insanı gerçekten sinir eder yaşadığım için biliyorum ama benim yaşadığım da size üstteki mesajımda bahsettiğim sorundu. Bu yüzden yazayım dedim konuya. Gerçekten insanı sinir ediyor hele rampa çıkarken çıt çıt çıt çıt pedala tekme atası geliyor insanın. Neyseki hallettim kurtuldum bir an önce halledin işte sonra denize gidersiniz. Bakalım yarın nasıl olacak. Ben yokuş çıkacağım bilerek ve ter içinde kalacağım daha sonra o terle hooop denize atlayacağım :D
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BF Okuru şimdilik elimde yeterli alet takımı yok malesef. Bisikletçiye bi uğrarım, umarım açık olur. Hallolur inşallah, yoksa kafayı yerim. :kötü:

Her gün denizdeyim aslında ama işten dolayı bisikletle hiç gidemedim. Zaten bisikleti alalı 1 ay oldu. Denize pedallamak istiyorum artık. Denizde koyacak yer olmasa da taşıyacak olsam da denize pedallamak istiyorum. :(

Atlayın hocam, kıyafetleri çıkarmadan atlayın, hatta bisikletle atlayın. Hiç durmadan denize doğru pedallayın. Taa ki nefes alamayana kadar. :D
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@pohuman
Bununla ilgili bir anim var
2 yil once yazlikta bir arkadasim "abi balkonda yillardir bir bisiklet duruyor, bi baksana suna adam edebilir miyiz" dedi. Gittik bakmaya. Pas icinde her yeri curumus bir bmx. Bundan bi halt olmaz, yapacagin masrafa degmez dedim. Sonra ampul yandi.
Gittik 20x150 miydi, ic lastik aldik iki tane. Ve o bisikletle iskeleden hizlanip egenin mavi sularina atlamaya karar verdik.
iskelenin yaklasik 10 mt uzunlugu vardi. Dusecegimiz yerdeki suyun derinligi ise boydan biraz fazlasi. Iskelenin basina kadar gittim. Millet toplandi. Pedala yuklendim ve ayakta sert bir sekilde pedal basmaya basladim. Iskelenin sonuna yaklastigimda bir heyecan basti ve uctum.
Sonuc mu, tabii ki redbull senliklerindeki gibi olmadi. Husran. Ucus aninda govdemin one dogru egim aldigini ve bisikletin arkamda kaldigini farkettim. Suya dusme ani ise tam bir fiyaskoydu once kafalama ben dustum ve bisiklet sonra pesimden girdi denize. Gidona simsiki tutunmus olmanin azizligine ugradim ve bu durum beni serseme donusturdu.
Sonra birkac kez daha yaptik ama verim alamadik. Ama iskelenin biraz daha uzun olmasi ve iskelenin denizden yuksekliginin daha fazla olmasi halinde cok fantastik bir eglenceye donusebilir. Tabii lastikler yerden kesildigi anda bisikleti ve vucudunu farkli yonlere firlatabilmek kaydiyla. Lakin bir sikinti yasanmasi olasiligi yuksek.
Bmx hala duruyor çatıda. Yazliga gittigimde bakkala gitmek icin kullaniyorum. Lastikleri de sarı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: baykuş97

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.655
Şehir
İstanbul
Zinciri sıvıya daldırarak temizleyin. Uzun süre temizlenmemiş zincir ise zaten oldukça pistir. Zincirde ses yapan ömrünü kısaltan görünen pislik değil Görünmeyen pisliktir. Balata spreyli ile temizledikten sonra zinciri söküp bol köpüklü bir banyo yaptırabilirsiniz yada mazot içinde 5 dakika çalkayanilirsiniz 10 lu sistem zincirler 500ml pet şişeye sığıyor. Onun içinde deterjanlı su veya mazot ile iyice yıkayıp aralara kaçmış tozu taşı aşınmada oluşan metal parçacıkları yıkarsınız. Çıt çıt ses zincir ayna kola geldiğinde kalan bir pislik yüzünden.
 
  • Beğen
Tepkiler: baykuş97

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Kuzey Ege sizin için güzel bir aksiyon olmuş. :)

@Zekeriya Çab daha 1 aylık bisiklet. Zincirde pas kir falan da yok. Çıkan ses çıt çıt değil aslında. Hani eski salıncaklarda sallanırken bu ses çıkar. Demir demire sürterken uzun uzun ince bir ses yapar. En iyisi ses kaydı alayım ben..
 

devilmycarlos

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mart 2015
Mesaj
666
Tepki
298
Yaş
40
Şehir
istanbul
İsim
yavuz
Bisiklet
Carraro
Benim bisiklette de pedal çevirirken tık tık diye ses geliyor.Orjinal pedallar zor dönüyordu wellgo pedal aldım rulmanlı,ses halen geliyor sanırım göbekten geliyor.Hiç ellemedim gittiği yere kadar gitsin bakalım.
 

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.655
Şehir
İstanbul
Orta göbek kartuj tip değilse çifte telli bile çalar.

@pohuman

Kayıt al Albüm yap. Klipte çekersin tutarsa.
 

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesaj
1.037
Tepki
1.438
Şehir
İstanbul /Göztepe
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
Çıt sesi benim bisikletten de gelmeye başladı sürekli gelmiyor belli zamanlarda hafif çıt sesi geliyor pedaldan kaynaklı mıdır acaba?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Zekeriya Çab artık gerek kalmadı. Az önce 10 km yaptım ses falan kalmadı. Bi öküz yüzünden takla attım, pedal kenardan yamuldu. Ufak tefek yaralanmalarla atlattım çok şükür. :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@M.Furkan Kurt eyvallah. Şehir içinde öküzün biri soldan yavaş yavaş gidiyor. Sağ tarafta ise arabalar park halinde. Dedim sağdan geçeyim bari. Hızlandım tabi. Bu öküz sinyal vermeden ve tam da yanındayken yani geçerken bir anda sağ taraftaki boşluğa park için yöneldi ve beni yok saydı. Zaten geçmek için hızlanmışım. 2 frenede basmak zorunda kaldım. Keşke basmayıp adama bodoslama dalsaydım. Ön sağ camdan içeriye girmiştim büyük ihtimalle. Bisikletten uçtum tabi. Bisiklet arkamda kaldı. Ben önünde, ellerimin ve dizimin üstüne düştüm. Yaranlanmaya göre sıralayacak olursam sağ diz, sağ dirsek ve sol avuç içinde yaranlanma var. Öküz sonrada durup "sağ taraftan sollanır mı?" diyor bana. "Abicim sinyal vermedin ki" dedim bende, bağırarak tabi. "Bişeyin var mı?" dedi. Bende "Bende bişey yok" dedim ve bisikletimi kaldırıp tam gaz devam ettim. Sağ gidonun ortasındaki plastik kısmen kırıldı sanırım. Ama önemli değil. Sağ pedalın dış kısmıda içeriye yamuldu. O da sorun değil düzeltirim. Zaten dandik pedallar. Ayağımdan çıkıp duruyorlar.. 2 kez takladan kurtarmıştım bisikletten atlayıp bisikleti tutarak. 3. de sıçrayamadık. :D

@Zekeriya Çab belki pislikti ama bana kalırsa tazyikli bir şekilde sıkmış olduğum balata spreyi, pedal veya göbekteki yağı kısmen söktü. Biraz kullanınca da daha içerdeki yağ iyice yayılıp sorunu ortadan kaldırdı. Tabi bu sökülmeyle birlikte aynakoldaki pislikte içeriye girmiş olabilir. Neyse sonuçta düzelmiş oldu çok şükür. :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@pohuman bugün deniz keyfini yaşadım ve mükemmeldi. Rampa çıktım, ter içinde kaldıkça denize atladım. Rampa çıktım, ter içinde kaldıkça denize atladım harikulâde bir gün geçirdim diyebilirim ve siz de yaşarsınız umarım. Yanında bir de Meksika türünde patates cipsi olsa tam olurdu artık eheheh.

7622300.png
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BF Okuru ooooh maşallah. Bende tam diyordum ki Eagle'nin sesi çıkmadı, boğuldu mu acaba diye(Allah korusun.). :) Deniz güzeldi ama geç kalkınca bisikletle uğraşmaya zaman kalmadı malesef. İnşallah bende yaşarım böyle bişey. :( Biz anca takla atalım. :D