Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zenginliğini sergilemek için bir hobi edinen tipler

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sosyal medyada yeni bir tür görgüsüzler sınıfı türedi. Adam kendi varlığını başkalarının gözüne soka soka sergilemezse ölecekmiş hastalığına yakalanmış toplum içinde, işindeki mütegallibe, diktatör tavırları dışında adam yerine konmadığı, evine girdiğinde yalnızlıklar senfonisi dinlediği, çoluğunun çocuğunun bile kendini tınlamadığı ve o servetinin başkaları için bir anlam ifade etmeyip kendisine toplumda saygın bir kimlik kazandıramadığı ve içten içe bunun ezikliğini yaşayıp bunalımlara girdiği bir anda bu kifayetsiz muhterisler birden sosyal paylaşım, hobi gruplarına musallat oluyorlar. Örnek vereyim mesela bisiklet grubuna girdi diyelim inceden hümanist ayakları ile ilk sızma denemesinden sonra yavaştan kendi tıynetsizliğini hemende ele veren bir idrar yarışına giriyor belki tekeri topraga bile değmemiş 10 binlik tur bisikletlerini övmeye 100 km bile yapmayan yarış bisikletlerini düzmeye başlıyorlar. Beyler bisikletçilerden size ekmek çıkmaz sayın köseninde bahsettiği üzere burada kas konuşur. Kendinizi tatmin etmek vede başkalarını ezmek üzerinden bir iktidar kurmak, bir kimlik edinmek istiyorsanız bura size göre değil. Hadi canım hadi başka kapıya.

Scudo
Hobi ayrı sevda ayrı burdaki coğu insan bisiklet sevdalısı insanlar kendileri gibi insanları bulup bilgi paylaşımı yapmak,kendini geliştirmek ya da benim gibi yeni yetişen sevdalılara yardımcı olabilmek için burdalar.burada birsürü abim bana yardımcı olmaya calıstı doğru bisikleti alabilmem,yeni şeyler öğrenebilmem icin.hepsine cok tesekkürler

Isteyen istedigini yapsin. Yeterki saygi ve empati konusunda ayari kacirmasin :)
Hep acimisimdir mali ile kendine kimlik bulmaya calisana. Hep gulmusumdur, 100 binlik cipiyle su birikintisinden gecmeye korkan koca gobeklere, aksam trafiginde 10 km/saat hizla ilerleyen lux spor arabalara...
Ihtiyacin olani hakkini verecegin aleti alacaksin mumkunse degil mi?
Bisikletini alip "6 aylik cizigi yok, araziye kesinlikle girmedi" etiketli MTB saticilari ve "7,5 kg ful karbon" diyen ama ayda 100 km yol yapmayan ilginc kisiler hep garip gelmistir bana :)
Ama olsun, belki binemiyor bilgisi cok. Belki mektup yazmayan ama pul biriktiren filatelist misali diziyor yeni - eski bisikletleri ve benim surerken aldigimdan cok keyif aliyor. Belki de yeni basladi "hava - civa" derken 1 yil sonra gunde 50-100 km arasi basmazsa rahat edemez olacak ;)
Ne yaparsa yapsin karsimdaki kisi, dozu kacirip saygisiz, kucumseyici ve ukala olmasin yeter bana :)

Hem birileri lux (dogrusu ust segment olsun) bisikletleri alip fotograflamasa kisisel deneyimlerini anlatmasa daha zor olmazmi o konuda fikir sahibi olmamiz ;)
Iyidir pozitif ve optimist olmak :p

Bence hepsini gösteriş budalası zenginler olarak yargılamanız yanlış tabiki de vardır öyleleri ama önyargı yanlış bence

Üyesi olduğum fotoğraf derneğinde de durum bundan ibaret. Sırf bende var diyebilmek için hayatı boyunca hiç kullanmayacağı lense binlerce dolar harcayan emekli doktorlarımız, hakimlerimiz, iş adamlarımız, para babalarımız...

Hayatı boyunca maddi sıkıntı yaşamamış, görmemiş insanlarla sonradan görme denilen kendini bilmez güruhu birbirinden ayırt etmek lazım. En basitinden 5 yıl boyunca aynı evi paylaştığım ev arkadaşımın annesi ve babası öğretmen emeklisiydi. Öyle çok ciddi bi zenginlikleri yoktu ama evin tek evladı olması münasebetiyle bir dediği iki edilmemiş ancak züppelik seviyesine varacak derecede şımartılmamış bi çocuktu. Biz bazı akşamlar evde pişirecek bi şey bulamazken bize yemek ısmarlamayı teklif ediyordu parasını bi sonraki gün verirsiniz diyerek. Kötü niyeti yok, bizi ezmek için de yapmıyordu bunu, sadece bi sonraki gün için de bizde o paranın olmayacağını düşünemiyordu.

Ancak kadınların evde yaptığı köfte gününe gelip "bugün 1 milyon doların içinden 1 dolar alsan o para bozulduğu için nereye gittiğini anlamadan harcanıp gidiyor" diyen sonradan görme bir akrabam da var, böylesini de işte o 1 milyon doların üstüne oturtup zevkine günde 5 vakit döveceksin.

mantıklı düşünme ve orantı yapıyoruz bu tip durumlarda, tamamen karbon parçalardan oluşan üst seviye çekiş grubuna sahip bir bisiklet düşünün mtb-yol farketmez bu bisikletler yarış koşan tam anlamıyla profesyonel sporcuların ihtiyacı olan bisikletler. o bisikletlerin hakkını vermek için üst seviye sporcu olman lazım ama vatandaşın üst seviye spora ayıracak zamanı yok :) zaman ayırsa, hakkını verse bu sefer o bisikleti alacak parayı kazanamaz. buraya kadar herşey normal kişisel tercih zevk der geçeriz, durumun zıvanadan çıktığı nokta şu şekilde başlıyor. 15 kilo fazlan var ama dura-ace setin ultegradan bilmem ne kadar hafif olduğunu, dönme momentinin daha düşük olduğunu konuşmaya başlarsan :D veya günlük hayatta hiçbir anlamı olmayan tubular jant setini alıp bakkala ekmek almaya giderken tubular teker sayesinde daha dengeli yol tutuşu yakalıyorum demeye başlarsan orada benim de tahammülüm kalmıyor düz adam sami gibi oluyorum.
640x480_6943cihan_ceylan_karikaturleri_03.jpg

Fakirler ölsün diyenler kadar zenginler ölsün diyenler de var . Zenginler zenginlerle, fakirler fakirler de beraber takılsın,kime ne?

şimdi böyle bir suçlamada şahsıma cevap hakkı doğmadı niye doğsun zengin değilim çenemi de yormam :D

@mehmetsunu

Hak veriyorum,yok şu bisikleti aldım bu bisikleti topladım,bu da teyze oğlumun şu da komşu çocuğunun , vay bu da garajımdan arkadaş tamam herkes bisiklet seviyor sevmese buraya gelmez dogru ama bugün şu tura katıldım şugün arkadaşlarla şuraya gittik bu da videosu yok varsa yoksa o jant bu teker o gidon Haklısın Mehmet parayla değil kasla performansla olacak iş bu bisiklet hobisi,benim bisikletim de 1994 Bianchi burada gezi yaptığım nice arkadaşlar meridalarıyla cube leriyle yetişemiyor bana :))

Fakirler doluşmuş konuya :D

Şaka bir yana zenginlerin gösteriş merakını bende anlamıyorum. Etrafımda kendi çapında zengin birçok kişi var. Adam 20 kitap alıyor, altına ''Ya nasıl okuyacağım bunları, bir şey olmaz kalsınlar'' yazıyor. Başka bir şey alsa sorun değil ama kitapla gösteriş yapma bana. Okulda hoca bir kitap önermişti sonra da çok pahalı demişti. Öbür hafta kitap elindeydi. Bu seferde hocaya hava atıyor. Kitap bu be kardeşim, fiyatıyla değilde içindeki bilgiyle hava at.

hocam şimdi hobi şöyle böyle dedin o hoş olmadı. her uğraş bir masraftır bunun başka bir açıklaması yok. suat bey'in açıklaması güzeldi. hobi işi zevk işidir. içinde bilgi vardır, farklı tecrübeler vardır, dostluklar vardır, arkadaşlıklar vardır. gösteriş veyahut birilerini ezmek noktasına gelirsek o zaten her amel için geçerli bir sıkıntı. sadece hobiye indirgememek lazım. ayrıca şöyle bir şeyde var birileri öyle davranıyorsa bunu hobicilere vs. yamamak lazım. o söz konusu kişinin ahlaksızlığıdır. zaten niyetten anlarsınız bir insanı. ben altı yıldır bir hobi tutturdum gidiyorum. die-cast ile başlayan maceram 2009 larda uzaktan kumandalıya döndü. bu yıllar içerisinde bir sürü organizasyonlara katıldım, arkadaşlıklar edindim, kendi işlerimiz ile alakalı paslaşmalar oldu, aileler görüşür oldu vs. vs. bu olay tamamen niyete bakar. diğer amellerimizde de olduğu gibi. sen iyi niyetle bir iş yaparsan ne kendine bir sıkıntı çıkarırsın ne de çevrendekilere.

en değerli , paha biçilmez , asla herhangi büyüklükteki bir paraya satın alınamaz , kaybedildiğinde asla yenisi alınamayan.
hiç bir emek sarf etmeden sahip olunan , fütursuzca harcanan , bolca sahip olanların farkına bile varmadıkları zenginlikleri.
öyle bir ziynettir ki dikkat edin paraya sahip olanların çok büyük bir kısmı yokluğundan şikayet ederler.
zaman.
bisikleti ile şehirler arası tura çıkanlar , işine bisikleti ile gidip gelenler , istedikleri zaman bisikletlerine atlayıp şehir , dağ vs. turu yapanlar , klasik bir bisiklet hurdasını restore edip karşısında keyif çayı içebilecek zamanı olanlar , bu forumda , ilgi duyduğu konuları , makaleleri , deneyimleri , yazıları okuyacak ve bundan keyif alacak kadar zamanı olanlar.
kısaca sevdikleri işleri yapmak için , harcayacak zamana sahip olan insanlardan daha zengin kim olabilir.
herkes için kefen aynı ebatta ve fiyatı aşağı yukarı her yerde aynı
herkes için kazılan mezarın malzemesi toprak uzunluğu ve derinliği aşağı yukarı aynı
ama herkesin mezara götürdüğü şeyler dünyada zamanlarını nerde ve nasıl harcadıkları ile alakalı.
zamanı olmayanlara acıyorum. paraları yalnızca metabolizmalarını çalıştıracak bir kaç lokmayı kazanabilmeye yetiyor.

Tahsilimdenmidir bilmem ne demeye çalıştığını inan anlamadım anlayan arkadaşlara da saygılar...

Kadim öğretilerde zenginlik; neye, ne kadar sahip olduğun değil tam aksi neyi ne kadar verebildiğin ölçüdedir. Ne kadar verebiliyorsan, ne kadar paylaşabiliyorsan o kadar zenginsin. Neyin sahibisin ki neyinle gösteriş yapıyorsun. Çiğlik işte.

evet zenginler..mallarıyla biz züğürtlerin çenesini yormak için yapmayacakları rezillik yoktur değil mi? Fakat onu bunu bırak da şu lafı eden adama bi kulak ver:Fakir malı az olan değil, ihtiyaçları ve arzuları çok olandır..bu sözlerin gözleri kör eden ışığı altında bütün dünyaya şunu söylememe izin verin: Sizin gözlerinizi diktiğiniz noktaya ben ayaklarımla basıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@mehmetsunu. Güzel bir konuya değinmişsizin.Bence az da olsa bizim forumda da var benim gördüğüm.Ve durum birisinin zengin alabildiği diğerinin parası yok alamadığı durumu değil tabiki.Yoksa elinde parası olmayıpta ihtiyacından fazla mal edinen kişilerde yok mu o da var.

Geri