Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zeka Sıralamasında Son Sıradayız..

FiRaRi

Üye
Tepki
18
Kuzey İrlanda'daki Ulster Üniversitesi'nden Profesör Richard Lynn'in yaptığı zekâ testi (IQ) araştırmasında, Türkler 90 puanla Avrupa genelindeki zekâ ortalamasında 22. sırada kaldı. Mail on Sunday gazetesinin haberine göre, araştırmada, Almanların ve Hollandalıların 107 puanla Avrupa'nın en zeki ulusları olduğu ortaya çıktı.
30 yıl boyunca dünyanın birçok ülkesinde yapılan IQ sonuçlarını inceleyip bir kitapta toplayan Lynn, evrim sürecinde kuzey ülkelerinde yaşayan insanların zorlu iklim koşulları karşısında beslenme için daha fazla çaba sarf ettiğini, bunun da zekâ gelişimlerini olumlu yönde etkilediğini öne sürüyor.
Beynin gelişimi açısından faydalı olan protein ve mineraller açısında zengin olan kırmızı etin, kuzey ülkelerinin beslenme alışkanlıklarında daha fazla yer tuttuğunu belirten Lynn, güneydeki ülkelerde ise et tüketiminin kuzeye göre daha az olduğunu vurguladı. IQ testinde 85 ile 115 puan arası alanlar normal, 145 ve üstü puan alanlar ise üstün zekâlı olarak görülüyor.

En zeki Almanlar
1) Almanya 107
2) Hollanda 107
3) Polonya 106
4) İsveç 104
5) İtalya 102
6) Avusturya 101
7) İsviçre 101
8 ) İngiltere 100
9) Norveç 100
10) Belçika 99
11) Danimarka 99
12) Finlandiya 99
13) Çek Cumhuriyeti 99
14) Macaristan 98
15) İspanya 98
16) İrlanda 97
17) Rusya 96
18 ) Yunanistan 95
19) Fransa 94
20) Bulgaristan 94
21) Romanya 94
22) Türkiye 90
23) Sırbistan 89

Scudo
Bunun evrimle ya da genlerimizle alakası yoktur. Türkiye'nin IQ ortalamasının 90 olmasının -ki 90-110 normal sınırlardır- sebebi eğitim sistemimizin rezilliği ve maddi olanaksızlıklar sebebiyle kötü beslenmemizdir.

Buğday ve ekmeğe dayalı beslenme şeklinin etkisi olabilir.
Genetik açıdan bir fark olduğunu zannetmiyorum. Kuzeyliler daha zeki olsa, güneye gelip Akdeniz havzasında yaşarlar . :) :) :)

valla bunlar halkımızı sindirme amaçlı propoganda malzemeleri avrupanın en geri zekalı milleti 500 yıl avrupada at koşturmuş onlara hükmetmişse demekki onlar toptan aptal olsa gerek ...geçelim bunları bir örnek fatih sultan mehmet 16 yaşında 7 dil bilip bir o kadar da bilim dalında uzmanlaşması bir türkün geri zekalı olmadığına en büyük kanıttır !! kınamıyorum lanetliyorum o palavrayı atanları

• Beğen
Tepkiler: beverly
Geri zekalı falan demiyor araştırma. Ortalama zeka düşük diyor sadece. ve düşük dediği diğerlerine göre düşük. aslında düşük değil yani. 90 zaten normal zeka oluyor bildiğim kadarı ile. Yılda on bin kişi trafikkazasında ölüyorsa, 81 ilden 75 inin imar planı yoksa, 3000 e yakın orta büyüklükteki belediyeden 40 tanesinin arıtma tesisi varsa, 300 bin kahvehane ve 1300 kütüphane varsa, ÖSS diye bir şeyle hala uğraşıyorsak, eğitimi dersanelere devretmişsek, cinayet işleyenler 4 yılda çıkıyorsa, 10 yıldır televole denen bir anlayış izlenme rekorları kırıyorsa, halkın % 10 hala okuma yazma bilmiyorsa, ülkenin hala nüfusu , yüzölçümü bile belli değilse ( bunu çok uzatabiliriz ) . Zeki olsakta kullanmadığımız sonucu çıkmaz mı acaba ?

bende kesinlikle turkelrin siralamada sonlarda olduguna inanmiyorum aksine ben turk irkinin digerlere oranla acik ara zeki olduguna inaniyorum. ayrica ataruh a da katilmiyorum.biz belki de zekamizi en fazla kullanmak zorunda olan toplumuz avrupada.cunku bizim uzerimizde ki sorurumluluklar ve ulke sartlari bunu bize zorluyor.soyle siraliyim
1)universite sinavi zorunlu cunku nufusa oranla uni sayisi yetersiz ve iyi bi gelecek planliyan herkesin en azindan bi bolum bitirmesi gerekiyorki bu hic kolay deil.avrupa milletlerinde bu durum daha oncekigenel basari ve elnde ki para ile alakali.(bu arada bedava uni leri olan bi ulkede yasiyoruz inan bana uni sinavi yerine parali uni olsaydi su an okuyanlarin buyuk bi bolumu bunu yapamayacaklardi)
2)bizde kulturumuzden gelen ailenin cocukalari evlenene kadar bakma sorumlugu var.avrupa milletlerinde evden ayrilma yasindan sonra (hatta bu yastan onceki giderleri borc olarak kayit edenlerde var)iaileler cocuklara zirnik koklatmiyolar.butun baglar kopmaya basliyo.bu yuzden en kotu sartta devletin kendilerine verdigi imkanlardan yararlanip ise bile gitmeden yasamlarini surdurebiliyolar. bizdeki bu sorumluluk en zor sartlarda bile bi sekilde zekayi zorlayip yeni para kazanma metodlari gelistirmeye zorluyo.yaratici isler ortaya cikiyo. devletten yardim beklentisi kesinlikle olamiyor.
3)egitime gelince avrupayi bilmiyorum ama amerikanin egitim sistemi (uni oncesi) bizden cok daha kotu.ben burda uiversiteye ilk basladigimda universitenin matematik bolumundeki cocuklara polinomlari ogretiyodum ki bolumum matematik deil.bu arada bu okul usa nin once gelen okullarindan biri.
ayrica buranin iyi universitelerinin en basarili ogrenciler listesinde kesin bi kac turk ismine raslarsiniz.
dedigim gibi ben inanmiyorum turklerin ortalamanin altinda olabilecegine.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Geri