Zayıf bir insanın ter atarak spor yapması tehlikede mi?

lodos

Üye
Tepki
0
zayıf(yağsız)insanın ter atarak spor yapması tehlikedemi?
uzmanlar diyorki spor yapınca vicud yağları iritir eğer ter atmışsanız..vicudunuzda yağ yoksa adaleden yer.....benim gibi boyu 1.85 ve 67 kilo olan ve vicudunda fazla yağı olmayan insanların ter atması halinde organizma kasları ve adaleleri mi yer?bu iyimidir kötümü?
şu sonuçmu çıkıyor...çok zayıf yağsız ve güçsüz bir insan ter atıcı ppor yaparsa var olan adale ve kaslarını da kaybedebilirmi?

Scudo
T

Tuğrul

Misafir
Gerekli sıvı ve besin zamanında alınırsa bir sorun olacağını zannetmiyorum

kaangun

Aktif Üye
Tepki
4
örneğin şu kenyalı atletler genelde bir deri bir kemik.. gram yağ yok vücutlarında..
e terlemediklerini de sanmıyorum antreman yaparken ya da maraton koşarken..
onlara bişey olmuyorsa sana hiç olmaz merak etme..
tabi konuda uzman değilim, kendi fikrim..
ben de 173cm ve 52 kiloyum.. bisiklete binerken terlerim diye çekinmiyorum, basıyorum pedala..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL

Aytaç Biber

Forum Bağımlısı
Tepki
2.201
valla uzmanlar kendilerince haklı olabilirler ama benim organizma onların bildiğinden farklı çalışıyo demekki.1.78 boyum ve 62 kiloyum.görüntüde zayıfım yani anlayacağınız.ama çocukluğumdan beri bisiklete binerim,atlarım zıplarım her haltı yerim daha bi zararını görmedim. :D ne bisiklet yüzünden kilo verdim nede herhangi bir sağlık sorunu yaşadım.bırakın kas erimesini hatta rekorları alt üst edecek düşmeler yaşadım genede hayatım boyunca ne biyerim kırıldı nede çatladı.(maşallah deyin :D )bence çok ciddiye alınacak bişi deil.düzenli beslenildiği sürece hiç bir sorun olmaz bana kalırsa.

yaww bu arada sendede maşallah ne boy varmış beee!1.85 lik bisikletçimi olur :eek: valla bravo

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Tepki
206
1 hafta aç kalmamış her insanda ortalama yağ oranı ne yaparsa yapsın yüzde 5in üstündedir, altına inerse ciddi sağlık sorunları yaşarsınız, aynı şekilde su/yağ oranı dengesi de bozulursa sağlığınızı ciddi şekilde etkiler, zaten suyu antreman sırasında yağ oranınız yüksekte olsa düşükte olsa içmeniz gerekir. vücut hücrelerindeki besin deponuzu antreman yaparken harcarsınız, fakat antreman sırasında veya sonrasında yerine belli miktarda karbonhidrat ağırlıklı besin alarak depoları doldurmanız gerekir.

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
abi sen en iyisi kulaktan dolma bilgilerle spor yapma..güzel bi doktora git durumu anlat.muayane mi olursun yoksa chek-up'a mı girersin artık orasını doktor bilir....

Tepki
787
İsim
yakup
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
terleme ile kilonun çok alakası yok.... ter bezi vucuttaki toksinleri ve ısıyı sıvı ile atıyor yağ yıkım metabolizaması ayrı işliyor.... öyle her duyduğunuza prim verip kaale almayın ... uzmanlar kim ya... 2 tane anlamadığım kelime var 1. sistem 2. uzmanlar nasıl birşeyse bu ikisi yıllardır çözemedim ha birde patron...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
12.191
Bisiklet
Specialized
Vücudunda yağ olmayan insan yoktur. En "yağsız" görünen insanın bile vücut ağırlığının yaklaşık 5%i yağdır. Bu da sadece kilosu fazla, yağı çok az olan şunun gibi kişilerde olur:
1566729838038.png

Profesyonel bisikletçilerin, veya maraton koşucularının vücut yağ oranları %7-8 civarındadır...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Tepki
787
İsim
yakup
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Murat B. yağda aslında çoğu hormunun veya enzimin protein aminoasit gibi yapıtaşı... o yüzden vücütta belli mıktar yağ evet herkeste var... zayıf insanlarda iç yağlanma fazla olabiliyor bana sorarsanız zayıf insanların biyokimyası daha tehlikeli çalışıyor toksini cilt altındaki yağ dokudan değilde sürekli karaciğer ve böbrekler yoluyla attıkları için iç organlar daha çok zarar görebiliyor uzun dönemde... belli miktarda yağ şart o yüzden

OnurA

Aktif Üye
Tepki
200
Bisiklet
Trek
Bisikletçilerde %5 civarı yağ var fazlasını istemiyorlar gereksiz yük.Yarışta kullanacakları enerjiyi jellerden ve kola gibi basit karbonhidratlardan alıyorlar.Zayıf olmak bir avantaj aslında bisilşetçi için ancak önemli olan zayıf olup sürekli şekilde yüksek watt üretebilmek o kısım ciddi mesai istiyor.Bu arada %5 ölüm sınırı diye dillendirilir.Ancak müsabık vücut geliştirmeciler yarışma sırasında %5'in altını görüyorlar.