Scudo Sports

Yürüyen bisikletçi arkadaşlar aranıyor.

Yukarıda bir arkadaş askerlikten dem vurmuş ordan geldi aklıma.
Dağda askerlik yapanlar bilir.40-50 km yi testere sırtı gibi arazide sadece küp şeker ve gofret yiyerek,sakız çiyneyerek ve kusana kadar duramayacağınızı bilerek yürürsünüz.20 kilo teçhizat ve tüfekle hem de.

bu 100 km yürüyüş size çorum leblebisi gibi gelir Mesut abi.Kütür kütür gidersiniz o yolu siz.

Scudo
100km hem de ucunda bisiklet aşkını tazelemek varsa yürünür hocam.
Allah yolunuzu açık etsin.

Davet için şimdiden teşekkürler.Yürümükten nefret ettiğim kadar hiç bir şeyden nefret etmem. 100km yürüyeceğime 1000km bisikletle gitmeyi yeğlerim her zaman.
Saygılar ve Selamlar

• Beğen
Tepkiler: bisikletciiii
@Murat Reis

Reis'im,
Senin gibi binlerce Mehmet ciğin cehenmeme dönmüş dağlarda yaptığı vatan için ölümüne yürüyüşlerin yanında bizimkinin adından bile bahsetmeye utanırız.

Senin şahsında tüm Mehmet'ciklere gönül dolusu sevgi, muhabbet ve saygılarımızla..

@matrixod

Yukardaki kırmızı rekli cümleni ayakta alkışlıyorum.
Kalbimiz bisikletle.
İlk ve son aşkımız.
Biz, 100 km lik gezide "bisiklet keşfedilmeden önce insanlar ne eziyetler çekermiş" işte onu yaşamak istiyoruz belki... :)

• Beğen
Tepkiler: canmurad ve enis57
@Mesut Girgiç

1 km bile yürüyünce anlayabiliyorum bisikletin keşfinden önceki hali.
Attığım her adımda! "bisikletim de yanımda olsaydı keşke" diyorum

Selamlar

Selamlar Mesut abi,

Öncelikle kendinize yakışır böyle güzel bir hedef koyduğunuz için kutlarım sizi. Açıkçası ben de yürümeyi sevmeyenlerdenim. Küçük bir şehir turunda bile hemen belim, ayaklarım ve çeşitli eklemlerim ağrımaya başlar. Fakat 180 km yi bisikletle tepsem o kadar koymaz :)

3 günlük olan hedefinizle alakalı bi kaç sorum olacak. Gece konaklamayı çadırla yapmayı düşünmüyorsunuz sanırım. Zira özellikle yürüyüşte ne kadar az ve hafif ekipman sizler için o kadar iyi olacaktır. Anlattığınıza göre bulunduğunuz parkurda pek yemek ve su sıkıntısı çekmeyeceksiniz gibi görünüyor. Bunun dışında gideceğiniz güzergahla alakalı pek bir bilgim olmadığından şöyle bir soru sormak istiyorum. Amacınız günlük mesafe rekoru mu yapmak? Yoksa belirli iki nokta arası ulaşımmı yapmak? Eğer ikinci bahsettiğimse haritadan ve uydudan gideceğiniz rotayı iyice araştırıp bazı mantıksız mesafeleri kestirmelerden yada yol yerine tepe aşarak egale edebilirsiniz ;)

bir günde 100 km yürümek, eğer yürünebilirse bile! ciddi yaralanmalara hatta felçlere neden olacağını düşünüyorum. ki ayrıca birçok arkadaşımızın dediği gibi ortalama yürüyüş hızı 5 km dir ve bu 20 saat eder. yani mümkün değildir N.Ş.A. da. ereğli-tarsus transı yapılır her yaz, 90 km civarı ve 5 günde yürünür!. günlük 30-35 km den sonra vücut aşırı tepki vermeye başlar, yıllardır yaptığım yürüyüşler sonucu bunları yazıyorum. bundan yola çıkarak felçlere neden olabileceği kanısına vardım.

ama yinede insanoğlu kafasına koyduğunu yapacağı -bende öle yaparım- için yolunuz açık olsun. :D

Bir günde 100 km yol yapılması yerine tadını çıkara çıkara 100 km yürümeyi tercih ederim. Yapılması zor bir bir yol.. Dile kolay .. Fakat siz ironman lersiniz yaparsınız. Ben konyada olsam..Takılırdım pesinize.. Zira doğa yürüyslerini pek bir severim ve giderim..

Ne çinliyim ne taiwan lıyım. Ama ben derimki... Arayışın her zaman devam etsin. Önemli olan onu aramak için seçtiğin yöntemin sana zevk vermesidir.

..Aranan sey sizin için ne ise..onu yükleyiniz cümleye..

Bol şanş sizlere. kıskandıııııım..

Kel şişman hımbıl ve öyle biri işte...

Benim bildiğim bir insanın normal yürümesi 5 km/h tempoyu artırıp 10 la yürüseniz bile 10 saat yapıyor.Çok zor bence :)

10 km ortalamaya çıkılabilse bile yürüyüşle bunu sürdürmek imkansız bana sorarsan.
normal yürüyüş hızıyla saatlerce yürüdüğümü hatırlıyorum ama yüksek tempoyla yürümek, bana fazla gelir.

ben günde 100 km yürüyemem.
yürüyen arkadaşları da canı gönülden tebrik ederim.
yolunuzda bol şans.

Ben varım Mesut Abi, dediğim gibi, 100 km yürüyemeyebilirim, o da sol ayak iskeletimdeki sorundan dolayı, çok uzun süre yürüyünce devamında bır kac gun topallamak zorunda kalıyorum da :)
Ben yola çıkmaya hazırım, gidebildiğim yere kadar eşlik edeceğim, konuyu takipteyim.

Abi süper bir fikir, Konya'ya selam ve sevgiler. Bence başaracaksınız!

@metan

Tecrübeye dayalı ve bizleri koruyucu öneriniz için canı gönülden teşekkürler.

1960 lı yıllarda tıp otoriteleri ve spor hekimleri bir araya gelerek 1.5 mil mesafenin 4 dakikanın altında koşulmasının insan organizması açısından mümkün olamayacağını yazmışlar. Bu haber spor camiasında çok büyük etki yaratmış. Uzun yıllar kimse bu tıbbi saptamayı zorlamamış.
Taaa ki bir atlet bu tıbbi saptamayı ihlal edene değin..
Bir kişi 4 dakikanın altında koştuktan sonraki çok kısa bir zaman dilimi içinde tamı tamına 300 atlet ardarda bu 1.5 mili 4 dakikanın altında koşmayı başarmış.
Hikaye uzun ben kısa kesiyorum...

Mutlaka yaparız demiyorum. Yaparsak, sakatlanmadan yaparız da demiyorum.
Ancak düşüncenin sınırını hayallerle zorlamaktan hoşlanan bir ekibiz galiba.

Söyledikleriniz doğru, onlara yanlış da demiyorum. Uyarınız için teşekkür ediyorum. Bizi düşündüğünüz için sizi seviyoruz. Ama sanırım biz kendimizi sizin bizi sevdiğiniz kadar sevmiyoruz. :)

Aman hocam 1.5 mil 2400m eder,dünyada koşulmuş en hızlı 2000m hijam el geruj'un 4dakika 44 saniye birazda küsür.Affınıza sığınır 1.5 mili 1500metre olarak düzeltirim.:)
Başka ve daha anlaşılır olması açısından bir açıklama; 2400 metrenin 4 dakikada koşulması demek 40 saniyelik 6 tane 400 metrenin kesintisiz koşulması demek, 400m dünya rekorunun 43saniye 18 salise olduğu göz önüne alınırsa mesafe zaman ilişkisinin imkansızlığı ortadadır.
Saygılarımla.

Mesut abi ben de sizinle 100 km yi denemek isterdim ancak tempolu yürüyüş veya biraz hızlı koşulada sol kaval kemiği arka kaslarda yine sol diz ve topukta halen (ve 7 yıldır) teşhisi konulamamış bir rahatsızlığım var.

Yine de bir deneme mümkündür diyorum.

@Mesut Girgiç

GELELİM SEVGİLİ DOSTLARLA SOHBETE:

@bisikletcanavari

Konya Beyşehir arasını yürüyerek gitmekteki amaçlarımız.

1. Yürümeyi yeniden keşfetmek. (Mantıksız gibi görünse de)
2. Konya Beyşehir arasında yol kenarlarındaki off road bisiklet parkurlarının yerini tesbit etmek.
3. Bu rotayı yaz aylarında bisikletle neredeyse her ay gidip döndüğümüz için (ki gidiş dönüş toplamda 200 küsur km kadardır) aşina olduğumuz manzarayı daha yavaş çekimle tekrar izlemiş olmak.
4. Çok uzun yol yürümeye vücudumuzun ne kadar tahammül gösterebileceğini (yada gösteremeyeceğini :) ) görmek.

Yürüyüşümüzde kamp olayı yok.
24 saat içinde ne kadar yürüyebilirsek, yürüyeceğiz.

ilgin için teşekkürler, selam ve sevgiler.

@uzaktr

Güzel sözlerin ve doğru önerilerin için gönülden teşekkürler, selam ve sevgiler. :)

@sarikanarya567

Kolay olsaydı ilgimizi çekmezdi belkide.
Teşekkürler, saygı ve selamlar. :)

@oceanist

Çok çok teşekkürler.
Günde 100 km yürümek bize de pek kolay gibi, hatta imkan dahilinde gibi gelmiyor ama bir deneyelim bakalım.

Rezil olsak bile sevenlerimize rezil olmuş olacağız.
Onlara da her şey feda olsun. :) :)

• Beğen
Tepkiler: ateze
Sn Mesut Girgiç,

Hedefiniz için sizi tebrik ederim.

Yürüyüş ve trekking tecrübelerimden bazı hususları paylaşmak isterim.

Muhtemelen hepsini yada coğunu bilirsiniz. (yanlış bildiğim var ise düzeltilirse sevinirim)

100 km oldukça iddialı. ama imkansız değil. fiziksel olarak hazır, ve faaliyet sırasında yeterli beslenen, kişi yada kişiler, ekip desteği alarak bu mesafeyi yürüyebilir. (3 gunde 500 km yürüyüş yarışları var)

Fiziksel olarak hazır olunduğunu varsaydığımızda, bu mesafeyi aşmadaki en büyük engel acıya dayanmadaki irade olacaktır. Asker motivasyonu ile 100 km yürünür ama mecbur olmayınca zor. (askerde insanların bayılana kadar yürüdüğünü bilirim. fiziksel limit bayılmaktır cünki)

Muhtemel acı sebepleri ;

Ayak burun(tırnaklar) ve bileklerdeki temasların su toplaması.
cok hafif, yumuşak yürüyüş ayakkabısı seçilmeli.
belli mesafeden sonra su toplayan kısımlara yara bandı ve nasır tamponu vb materyal konulabilir.

5 dk'dan fazla mola kullanırsanız laktik asit üretimini tolere edemez hale gelirsiniz. molalarınız aşağı yukarı 5 dk geçmemeli.

Molalarda bacaklarınızı kaldırmanız daha iyi olur. kan basıncının çok uzun süre vücüdun alt kısmına yoğunlaşması çok iyi değil. (bize dağcılık ve trekking'de bu bilgiyi vermişlerdi - fakat başka bir yerde rastlamadım ve doğrulanmadı)

Uzun yolda değişebilecek havaya karşı farklı kıyafetleriniz olmalı (yağmurluk vb vb.) yedek corap, çamaşır ve beslenme takviyesi için dış ekip desteği olmalı.

Arkadaşların baton önerisi olmuş. baton aralıklarla denenebilir. devamlı pek randımanlı olmaz gibime geliyor. ama arada bir kolların desteği ile dinlendirici olabilir ve monotonluğu azaltır.

100 km'den önce 50 km'yi mutlaka denemenizi öneririm. işin fiziksel kısmı aşılabiliyor ama cildin maruz kalacağı sürtünme, eklemlerdeki yük o kadar fazlaki, 50km sonrasında bile en az 1 ay sürecek rahatsızlıklar olması çok çok muhtemel. 100 km denemeden önce 50 km'yi deneyerek olabilecek aksaklık ve durumları test ederseniz 100 km'ye doğru hazırlanırsınız.

Terli corap, iç çamaşırı ile devam etmeyin. ter sürtünmenin etkisini arttırıyor.
Uzun bir yürüyüş sonrası arkadaşımın popodaki sürtünmeden hemoroid olduğunu biliyorum. (adidasın teri emip dışa atan devamlı kuru kalabilen çorap dahil ürünleride var - eskiden vardı en azından)

Saygılar, Başarılar,

• Beğen
Tepkiler: candede
@Speker

Önerileriniz çok güzel. Teşekkür ederim. Hepsini dikkate alacağız.
Kullanacağımız iç ve dış giysiler mikropolar (yani terlemenin yan etkilerini maksimum düzeyde bertaraf edebilecek cinsten) olacak.
Yürüyüşe katılımcı tüm arkadaşların yürüyüşten önce vucut ağırlıklarını ideal ölçüye (vucut kitle indeksine göre) getirmiş olmalarını sağlayacağız. Ben dahi kitle indeksimi şimdiden 3-4 birim aşağı çektim. Böylece eklemlere ve ayak tabanına düşecek basıncı azaltmayı planlıyoruz.
Ekip içinde metabolik yada kardiyovaskülopulmoner rahatsızlığı olan yok şimdilik.

Üyelerin bu projenin başarılabilirliği konusunda genel kanaati ve tavsiyeleri doğrultusunda diyorum ki;
Öncelikle belki offroad 50 km yürüyüş yapıp bunun getirilerini ve götürülerini sizlerle forumda paylaşır, 100 km. rakamını bilahare de deneyebiliriz.
Zira yaptıklarımızı örnek alabilecek genç arkadaşları da yanlış motivasyonlara sürüklemek istemeyiz.

Selam ve saygılarımızla.

Güzel bilgiler için herkese tekrar teşekkürler. :)

• Beğen
Tepkiler: Speker
@Mesut Girgiç

Mesut abi kesinlikle çok haklısın ben şimdiden baya heveslendim, ilk fırsatta bir 22.5 km yürüyüş yapacağım ve amacım düzenli olarak bisikletle katettiğim 45 kmlik yolu yürüyerek katetmek.
Selamlar.

Konuyu görünce çok ilgimi çekti ve tıklayıp mesajları tek tek okurken bile büyük keyif aldım; bunu gerçekleştirmek kimbilir nasıl zevkli olurdu!

Gerek sizin gerekse diğer arkadaşların verdikleri teknik-tıbbi bilgiler sayesinde epey aydınlandım; eğer olursa -ki şu anki hislerime dayanarak olacağına inanıyorum- yazın ben de bu tür turlar gerçekleştirmeyi düşünebilirim:)

100 km.nin fazlalığına ve verilen matematiksel değerlere bakarak zor bir amaç gibi görünse de ben başaracağınıza yürekten inanıyorum ve şu dakikadan itibaren konunun takipçisi oluyorum

Son olarak bi' aralar televizyon kanallarında bir GSM operatörü reklamında -adını vermeyeyim, reklam olmasın- çıkan bayanın* reklamın sonunda verdiği mesajın tabiri caizse buraya cuk diye oturacağını düşünüyorum: "İNANIRSAK OLUR BENCE!"

Herkese sevgiler, saygılarhttps://www.bisikletforum.com/images/smilies/winken457.gif

*"Balinaların okyanuslarda özgürce su fışkırtmasını istiyorum" diyen ve beni kendisine hayran bırakan sevimli hanım:rolleyes:

@yelkenler

O bayanı hatırladım.
İçindeki sevimli ve akıllı çocuğu susturmamış biriydi.
O bayanı değil de( zira sevdiğim bir bayan var) içindeki çocuğu ben de çok sevmiştim.

Hayatın da içinde bir çocuk saklı aslında. Hayatı da onun için seviyoruz belki de...

Emeklemek, yürümek, koşmak ve pedallamak... Hepsi hayatın taaa içinden şeyler...

Zihnen durakladığımızda bedenen, bedenen durakladığımızda zihnen harekete geçmeliyiz hep.

Duran, geriler.

Çünkü Hayat;

durmadan ilerliyor.

Hem Erzuruma hem Balıkesire Konyadan adımlar dolusu selam olsun. :)

Geri