Yurtdışından cyclocross almak

Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda İtalya'ya gideceğim. Gitmişken de uzun zamandır aklımda olan cyclocross bir bisiklet alayım diyorum. Pekçok cyclocross araştırdım ama en çok aklımda kalanlar bunlar oldu. Sizin de dikkatinizi çeken varsa yazabilirsiniz. Bu arada İtalya'ya gideceğim için fiyat-performans-ulaşılabilirlik açısından değenlendirirseniz müteşşekir olurum.

Genesis croix de fer stainless
Genesis croix de fer 30
Pinarello Fcx hydro
Focus mares cx 2
image.jpg image.jpg image.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ismail Hakkı Y.
Scudo

U.Cumart

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Focus
Merhaba Ali Cemal bey. Bende bir çok bisikleti inceledikten sonra FOCUS Mares cx 2.0 da karar kıldım bir aksilik olmazsa bu hafta sonu teslim alacağım. TOUR 11 dergisinde bütün kriterler göz önünde bulundurulduğunda yapılan testlerden birinci olarak çıkmış Focus. Pinarellonun maşası hakkında (asymetric dizayn) baya olumlu videolar izlemiştim ve açıkçası yurt dışından alma imkanım olsa Pinarello yu (marka değerinden dolayı) tercih ederdim. Ancak yurt dışından aldığınız Pinarello için Türkiye de yeteri kadar teknik servis hizmeti alamayacaksanız o marka değerininde bir anlamı kalmıyor sanırım :) öncelikle bunu araştırmanızı tavsiye ederim.
İyi günler...

• Beğen
Tepkiler: Alicemalgunduz

Atacan

Daimi Üye
Tepki
385
Bisiklet
Giant
aklınızı karıştırmış gibi olmayayım ama GT'nin çok güzel modelleri var. tabii arkadaki ufak üçgen herkese çekici gelmiyor, ben sevdim, almak istedim, çok araştırdım, fiyat/performans olarak en iyi olarak GT'yi buldum, sonra Giant compact yol bisikleti aldım geçtim :) içimde kaldı ama

(link)

• Beğen

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
711
Bisiklet
Colnago
Ben Genesis Single Speed kullandım. Çok iyi bir bisikletti. Croix de fer modellerini her zaman çok beğendim ama cyclocross tercih etmediğim için almadım. Genesis bisikletler iyi düşünülmüş kullanışlı ve dayanıklı bisikletler. Gerçi sıraladığınız bütün bisikletler hepsi iyi markalar. Hangisini alacağınız kişisel tercihiniz olacak.

Ama Genesis almaya karar verirseniz İtalya'da kolay kolay her yerde bulacağınızı sanmam. O yüzden satılan yeri bulup ellerinde modelin ve uygun ebadın olup olmadığını önceden sorun derim.

• Beğen
Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
Aslında araştırma yaparken en çok genesis croix de fer i beğendim alma fırsatım olursa çelik kadro almayı planlıyorum. Çelik isteme sebebim de ileride tur için de kullanama şansım olursa diye. Ama Murat Beyin de dediği gibi italya'da bulabilir miyim endişelerim var. Diğer ülkelerde yaygın satış ağı var özellikle de fransa'da inşallah italya'da bulabilirim. Görüntü olarak da çok hoş bir bisiklet Genesis. Onur Çavuş Titanyum mu çelik mi daha iyi olur bilemedim. Siz ne dersiniz? Titanyum modelden haberim yoktu hangisiymiş o?

Pinarello'ya gelecek olursak zaten marka bir efsane hem ben de pinarello'nun anavatanına gidiyorum. Daha rahat bulurum diye ümit ediyorum. Yalnız Pinarelloda dikkatimi çeken bagaj deliklerinin olmaması. Şeytan diyor boşver bagaj deliklerini tax free yap al bunu tur yapma kararı alırsan da gider bir tur bisikleti alırsın ama tam karar veremiyorum. Tabii markanın türkiye'de bakım vs gibi problemleri de Var. u. Cumart a katılıyorum.

Gt'ye de baktım biraz. Ama biraz görüntü bir de renk olarak karar veremedim. Açıkçası görüntü olarak da biraz estetik olsun istiyorum. Güzel bisikletler var. Onu da şöyle bir değerlendirmeye alacağım. Atacan Emre bey sizin özellikle dikkatinizi çeken varsa onu değerlendirmeye alayım.

Focus beni de çok cezbediyor tour 11 de yapılan değerlendirmeyi ben de gördüm. Türkiyeden alayım diye düşünmüştüm ilk zamanlar ama 9000 tl yi bulan fiyatıyla bir gözlerimi açtı Size kaça mal oldu u. Cumart? İtalya da focus a da hemen ulaşabilir miyim o konuda da şüphelerim var. İtalya'da bologna, milano ve floransa ya gideceğim galiba. Arkadaşlar Sizin varsayurtdışı deneyiminiz şurdan al şuraya bak derseniz gider bakarım. İnşallah bulurum bu bisikletleri de dönüşte bir de inceleme yazarım.
Mayıs sonu gibi orda olacağım. Sizin de dikkatinizi çeken başka bisikletler olursa tavsiyelerinize açığım arkadaşlar. Bilgiler için çok teşekkür ederim.

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
711
Bisiklet
Colnago
@Alicemalgunduz

Hangi marka bisikleti alırsan al Türkiye'de bakım sorunun olmaz. Bisikletler hangi marka olursa olsun çok az parçadan oluşan ve bakımı en kolay mekanik sistemlerdir. İyi bir bisiklet teknisyeni her türlü bisikletin bakımını yapar.

Yurt dışından kendin getirmende çok avantajlar var. KDV'yi iade alıyorsun, Türkiye'ye yolcu yanında soktuğun için vergi ödemiyorsun. Değeri yüksek bisikletler için önemli bir avantaj. Senin yerinde olsam İtalya'da hangisini rahatça bulacaksan onu alırım.

İtalya'dan Pinarello alınır. :)

• Beğen
Tepkiler: Tamer Varol
Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
@muratcolakoglu

@muratcolakoglu peki, bagaj delikleri için ne diyorsun ağabey? Bana dezavantajı olur mu? Pinarello amaan bagaj delikleri de olmayıversin değer buna dedirtir mi ? :)

U.Cumart

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Focus
@Alicemalgunduz Cemal bey bana 7500 tl civarinda maliyeti oldu kdvsiz bir fiyata gelmis oldu ancak ben neredeyse 2 ay oncesinden siparis verdim fiyata bununda etkisi olmustur diye dusunuyorum.
@muratcolakoglu nun dedigi gibi bisikletler bakimi en kolay mekanik sistemlerden birisi. Benim ozellikle belirtmek istedigim durum uretim hatasi nedeni ile garanti kapsaminda degisim. Bu islemleri nasil gerceklestirebilecegini arastirmasi dogru olur saniyorum. Focus haric digerleri omur boyu kadro garantili bisikletler (genesisten emin degilim) allah gostermesin tabi bu durumu ama en kotuyede hazirlikli olmak gerekiyor.

Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
@muratcolakoglu Mesela genesis croix de fer çelik kadro almayı düşünürsem uzun mesafe turda işime yarar. Acaba yanlış mı düşünüyorum?
Şu an trek ds 8.3 şehir bisikleti kullanıyorum. Türkiyede pekçok yerde cyclocrossun daha iyi bir kullanımı olur diye düşünüyorum. Asfaltta şehir bisikletine göre daha atak aynı zamanda toprak zeminde de kullanışlı olur.

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
711
Bisiklet
Colnago
@U.Cumart

Bu tip firmalar ürünlerine yurt dışı da olsa sahip çıkıyor. Garantiden değişim gerekirse onu da yaparlar. Bisiklet sektörünün böyle bir avantajı var.

@Alicemalgunduz

Hiç yakından bir cyclocross bisiklet gördün mü?

Bende cyclocross bisikletlere bilgisayar ekranından sevgiyle bakardım. Bir gün mağazaya gidip gerçeğini gördüm ve vazgeçtin. :) Çok kaba, hantal geldi.

Konforlu bir yol bisikleti de bakabilirsin.

Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
@U.Cumart uyguna almışsınız güle güle kazasız belasız kullanın.
Allah göstermesin sizin dediğiniz gibi burada halledilemeyecek nir sıkıntı olursa bu firmalar zannedersem ürünün arkasında dururlar. Olmadı bir seyahat daha düzenleriz.

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
711
Bisiklet
Colnago
Mesela Genesis Equilibrium 30 tarzında bir bisiklet istediklerini rahatça karşılar. Bagaj delikleri de vardır. Çamurluk bile takarsın. Kalın lastik takarsın.

Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
@muratcolakoglu ben de bilgisayar ekranından sevenlerdenim ama forumdaki cylocross başlığında da çok yorum okudum. Alanlar hep memnunum, türkiye şartlarına çok uygun falan demişler.
Az daha yazsan yola gelicem abi
Pinarello dogma ya geçeceğim gibi geliyor tavsiyenle

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
711
Bisiklet
Colnago
@Alicemalgunduz

Seni yolundan çıkarmış gibi olmayayım. Kararını vermeden önce git bir dükkanda cyclocross bisikleti yakından gör. "Türkiye şartlarına uygun" ifadesi çok göreceli. Türkiye şartları bence kötü değil. Şartlara uygun bisiklet yerine kendi tercih edeceğin bisikleti al.

U.Cumart

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Focus
Cylocross lobisini goreve cagiriyorum :)
@muratcolakoglu Saka bir yana yol bisikleti ile kiyaslandiginda hantal gorunmesinin sebebi lastik kalinliginimi yoksa reach in yol bisikletine oranla daha ilerde olmasimi?

muratcolakoglu

Forum Bağımlısı
Tepki
711
Bisiklet
Colnago
@U.Cumart

Şöyle yazayım. Cyclocroos'u gördüğümde içimden aynen şu geçti: yahu dağ bisikleti komponentleri ile yol bisikleti yapmışlar.

Lastikler kalın, jantlar kalın, herşey kaba. Vites sistemi bile gözüme kaba gözüktü. Gerçekten araziye gireceksen uygun olabilir ama kötü yollar için bile almam.

Bunlar benim kişisel görüşlerim. Ama bilgisayar ekranındaki gibi zarif olmadığı kesin.

U.Cumart

Üye
Tepki
6
Bisiklet
Focus
Yol bisikleti komponentleri ile dag bisikleti yapmaya kalkmislar desek daha dogru olur :) sonucta geometrisi bile yol bisikletine cok fazla benziyor. Nerdeyse hemen hemen ayni reach in onde oldugunu gormezden gelirsek.
@Alicemalgunduz bu konuda murat beye kismen katilmiyorum. Kullanim amaciniz onemli ve hatta surmeyi planladiginiz rotalar zemin vs hesaba katmaniz gerekiyor. Dogma alip gravel zeminlere patikalara bakip ic gecirecekseniz hantalda olsa bi cyclocross almaniz dogru olur :) kendimden ornek vermem gerekirse istanbulda sadece sahilde turlamak icin yada sadece istanbul gibi buyuk sehirlerde ulasim amacli alicak olsaydim murat beyin dedigi gibi enduro geometrisinde bir yol bisikleti isimi gorurdu. Ama ben yazliktada (didim akbuk) kullanmak icin, kisinda kar yada yagmurda kullanabilmek amacli cyclocross tercih ettim. En onemlisi gordum test ettim. Icinizde en ufak bir acaba varsa ertelemniz yarariniza okucaktir. Ama sonucta para sizin paraniz :) dogmayla patikadada surerim (kan benim damar benim) diyorsaniz bize sadece hayirli olsun demek duser

Tepki
7
İsim
Ali cemal gündüz
Bisiklet
Trek
Ben de @muratcolakoglu gibi bisiklette zerafete önem veriyorum ama resmini koyduğum bisikletlerin videolarını da izledim yakın bir zamanda en azından focus u gidip denemeyi planlıyorum. zaten murat beyin dediği gibi olursa yol bisikletlerine de bir bakarım ama şimdilik beni cyclocrosstan vazgeçirecek bir durum pek yok. piarello fcx çok şık duruyor. görünce yanıltmaz beni umarım. kullanım amacına gelince mesela ben kaz dağlarına, kozak yaylasına çok giderim . buralarda kullanmak için cyclocross bire bir gibime geliyor.