Scudo Sports

yurtdışından aksesuar alışverişi için ortak arıyorum :)

ParanoidEyes

Aktif Üye
Tepki
28
selamlar, ebay ve aliexpress de bisiklet aksesuarları bakıyorum turkiye ye göre çok uygun fiyatlılar. ancak internet üzerinden bugüne kadar hiç alışveriş yapmadım. yabanclı dilimde çok yetersiz ürünlerler hakkında ve alışveriş sonrası takipte sıkıntı yaşarım gibi geliyor. bu sitelerden alışveriş yapmayı düşünen kişiler varsa ortak olmayı teklif ediyorum :) ürün önerileride fena olmaz kaçırdığım ürünler olabilir daha iyi ürünleri sizler biliyor olabilirsiniz. yardımlarınızı bekliyorum :)

Scudo
Kart meselesine güvenemiyorsanız ptt'den ininal kart çıkarmanızı tavsiye ederim o kartla da paypal hesabı açarak güvenli Alışveriş yapabilirsiniz.

@ayhan1

güvenememekten ziyade bilmiyorum alışverişten sonra takip etmek gerekiyormuş, satıcıyla irtibat kurmak gerektiği durumlar oluyormuş bunun içinde ingilizce gerekiyor ama benim ingilizcem yetersiz bu konuda

Merhaba. Ben Çin de yaşadığım için aliexpress in çin tabanlı sitesinden sık sık alışveriş yapıyorum ve zaman zaman tr ye de gönderiyorum bugüne kadar bi sıkıntı yaşamadım. Uluslararası sitesi için net bi fikrim yok. alıcağın ürüne bağlı kargo süresi veya gümrükte sıkıntı yaşayabilirsin.

almayı düşündüğüm ürünler elvdiven, tayt, ışıklar, yağmurluk, km sayaçları şimdilik aklımda olanlar bundan toptan bir alışveriş yapma düşncesindeyim şimdilik bu liste önerilerle genişleyebilirde

@kemal karga

zaten devamlı mailine bildirimler geliyor alışverişi yapınca,ödeme alındı,siparş onaylandı,sevk edildi vs. bişey olursa bana özelden yazabilirisn.
sen siparişi onayladıktan 3-5 gün sonra postaya verilir,ondan sonra gelmesini bekliyorsun zaten.
he ürünle ilgili spesifik bir yazışma olur,tedarikçi birşey sorarsa,bana özelden yazarsan yardımcı olurum.
ben de 2 hafta önce tayt hariç hepsini sipariş verdim :D,sabırsızlıkla bekliyorum.

Doğrusu bende kadro almak istiyorum ama satıcıya güvenmediğimden şimdilik bekliyorum fiyatı uygun görünüyor sizce bu satıcıdan almalı mıyım?

Kadro sahte olabilir bunun farkındayım.

(link)

@Sinan Ş
tüh geç kalmışım 2 hafta :) yani ingilizce bilmem şart değil mi alışveriş için?

İlk korkuyu yenmek önemli. Korkacak bir şey yok. Arkadaşlarında dediği gibi satıcı puanına bakarak alın. Öyle aman aman Dil gerektirecek bir durum yok ama yinede aliexpress sitesi size hangi dili kullandığınızı soruyor, buna göre sizin dilinize çeviriyor ( google translate ).

Loading %61..

@ayhan1

bak bu ptt kartı olayını bilmiyordum kendime bir tane çıkarttırayım ailem yurttıdışından kartla (hatta türkiyeden) birşey almama izin vermiyor böyle birşeyle alabilirim teşekkür ederim.

miktardan tam emin değilim fakat 75$ veya euro üstü için vergi vermek zorunda oluyormuşuz. alışverişleri bu miktar altında yapmaya çalışın derim. yoksa işler uzuyormuş.

@Ahmet.T

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.T
@S. Orçun
Şaka gibi ya, 75 avro. Kazakistanda limit 1.500 avro, 50 kg' a kadar.

100 $ altında alışveriş yaptığınız takdirde sorun yaşamazsınız veya satıcıyla irtibata geçip faturayı düşük kesmesini de isteyebilirsiniz. Ben sık sık türkiye ye ürün gönderiyorum şuana kadar gümrükle alakalı bi sıkıntı yaşamadım umarım siz de sıkıntısız bi şekilde alışverişinizi tamamlarsınız

• Beğen
@S. Orçun

75€ sınırını biliyorum ancak o sorun hallolur satıcıya gift ve $50 gibi bir rakam yazdırırsam sorun olmayacaktır.

Ancak benim sıkıntım satıcıya güvenebilir miyim çok az satışı var ve aliexpress para iadesinde bana zorluk yaşatır mı? Paypal olsa düşünmezdim ancak aliexpress hiç alışverişim olmadı.

@incubus

Hocam dediğim şekilde gümrük olayını pek dert etmiyorum ancak satıcı güven vermiyor. Yinede almamı tavsiye eder misiniz veya uygun fiyata 29er kadro satan bir satıcı veya site var mıdır?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlginiz için teşekkür ederim.

@Ahmet.T
Ürünün eline ulaşmasıyla ilgili sıkıntı yaşıcağını sanmıyorum fakat ürün kalitesi sorun olabilir. Kadronun marka ve modelini yazarsan burda görüştüğüm satıcılardan bilgi alabilirim

@incubus

Fotoğraftaki gibi olursa sıkıntı olmaz ama farklı ürün yada ezik çatlak vs olursa o can sıkıcı olur.
Ürün aşağıdaki linkteki ürün ve satış ilanıdır. 2013 model sanırım Cube LDT SL 29er kadro boyu 17"(büyük ihtimalle çakma ürün).

(link)

@Ahmet.T

Anladım. Burda samimi olduğum bikaç satıcı var yarın onlarla görüşücem senin kadroyu da bi sorarım ağırlığı vs. bilgi vermeye çalışırım

• Beğen
Geri