Scudo Sports

Yurtdışı vatandaşlığı (isviçre)

Roti

Aktif Üye
Tepki
178
Bisiklet
Diğer
Konuyu hiç uzatmadan soruyorum. Babam İsviçre Vatandaşı. Ben nasıl vatadaş olabilirim?

Scudo
@zekizeki bu konuda daha istekli taraf benim diyeyim. Ben bir şeyler bulabilirsem gerisi gelecektir.

Zaten eksik Türkçesine bakınca, arkadaş sanırım Türk vatandaşı olabilmek için sormuş.

konsolosluğu veya bu işle uğraşan şirketleri aradınız mı?

Kendiniz hakkında bilgi vermelisiniz. Yaşınız kaç, nerede yaşıyorsunuz? Bunlara göre bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Avrupa birliği üyesi olmadığı için bilgiye sahip değilim ancak hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum. Konsolosluğa giderek 1. derece akrabalığınızı belirterek zannedersem babanızın da refakati ile işlemleri başlatabilir en azından bilgi alabilirsiniz

@Kefter
Pazartesi veya Salı konsolosluğa gideceğim. Gitmeden önce biraz bilgi almam gerektiğini düşündüm. Öneriniz için teşekkürler. :)
@cagrigencol
Pazartesi veya salı ilk işim konsolosluğa uğramak olacak.

@Osman D.

Teşekkürler, yaşım 18, Mersin'de yaşıyorum.

Anladım. Yaşınız reşit. Yani kendi basvurunuzu yapabilirsiniz. Türkiye konsolosluğu sayfasında bilgi olabilir. Bir inceleyin isterseniz

@Osman D. internet üzerinden istediğim bilgileri bulamadım maaalesef. Çevremdekiler reşit olunca işlerin zorlaştığını söylediler. Umarım siz haklısınızdır. :) İlginiz için teşekkürler.

Geçtiğimiz günlerde konsolosluğa e-mail attım. Ankara veya İstanbul konsolosluğu ile görüşmemi söyledir. Yarın telefonla ulaşmayı deniyeceğim. Bu arada bulunduğum ilde sadece Fahri Konsolosluk'lar var. Faydası olur mu?

Konsoloslukların internet siteleri olmasi lazim sitelerde gerekli bilgi ve evraklar belirtiliyor diye biliyorum ayrica e-mail yoluyla istekleriniz konusunda irtibatta bulunabilirsiniz en azindan konsolosluğa gitmeden ne tür evraklar isteneceği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz

İnternet sitesinden bir sonuç alamadım. En iyisi telefon sanırım. Yarın uğraşacam bakalım.

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Sen İsviçre'de yaşamadığından ve reşit olduğundan baban İsviçre vatandaşı da olsa da başlangıçta vatandaşlık değil C tipi daimi oturum almalısın. Oturum izni aldığında 10 yıl İsviçrede yaşamalısın ve bulduğundan kanton daki (Fransızca, Almanca, İtalyanca, Romansça dan biri) dili sözlü ve yazılı olarak iyi seviyede bilmelisin. İsviçre de 23 tane kanton var. Bunun yanı sıra sosyal yardımla geçiniyor olmamak, vergi borcu bulunmamak, üç- beş yıl daimi olarak aynı kantonda ikamet etmiş olmak, iki yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı ceza almamış olmak da vatandaşlığa geçişte pek çok kantonda ön koşul olarak aranıyor. Eğer başvuru yapmak istiyorsan (link) bu siteyi ziyaret et evraklarını toparla ve teleperformance a (birleşik krallık ve isviçre vize başvurularına aracılık eden kurum mecidiyeköy profilo AVM de bir şubeleri var) randevu gününde gidip evraklarını teslim edip gerekli işlemlerini yaptır başvurunu tamamla. Orada sana bu eksik şu fazla demeyecekler sadece evraklarını alıp parmak izini alıp, fotoğrafını çekecekler ve kameraya şöyle bir bak diyecekler :)
Sonrası takip numaranla internetten sonucu takip edip karar verildi yazısını görünce heyecanla kararın ne olduğunu öğrenmek için teleperformance a gideceksin ve zarfını açıp pasaportuna bakıp sonucu öğreneceksin. Başvuruna cevap ret ise birde neden ret edildiğine dair kağıt olacaktır muhtemelen.

@Murat Cömez
Hocam bağlantı için teşekkürler ama yabancı dil yok maalesef. :/

@Nurullah Ulaşan
Yazı için teşekkürler hocam. Bugün konsolosluğu aradım. Bilgilerinin olmadığını söylediler. Baya şaşırdım böyle demelerine açıkçası.

Konsolosluğu aradım, bu konu hakkında bilgilerinin olmadığını söylediler. Dolayısı ile konsolosluk yardımcı olamadı.

@Rotinda A.

Google tercümeyi kullanarak yazının içeriğini anlayabilirsin.

@Rotinda A.

Birlesik krallik ve isvicre vizelerinde konsolosluga hic gitmezsin, aramana gerek yoktur. Onlar teleperformance tan aldiklari evraklari inceleyip vize verir veya vermezler. Konsolosluk tekrar evraklarinizi ve pasaportunuzu koyar ve teleperformance verir. Sizde teleperformance tan teslim alirsiniz.

Size onerim saglam bir vize danismanligi yapan avukat veya vize danisman sirketi bulmaniz. Neden orada olmak istediginiz onlara sacma gelir veya inanmazlarsa ret verirler. Ret alirsaniz odediginiz vize harc bedeli buhar olur.

Geri