Yulaf ezmesi

observer

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
1.663
Tepki
581
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
youtube da ünlü bir body kanalında duyduğum kadarıyla yulaf ezmesi pişirilmeden yenmiyormuş.makarna örneğini vermişti ocakta pişirmişti.gerçekten pişirilerek mi tüketiliyor?pişirmek besin değerlerinde kayıp demek değil mi?
 
Scudo

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Harbiden nasıl yenir bu süt yada yoğurtla yeme eee kusura bakmayın da hayvan gibi kafayı sokup kaseye yiyeceğiz.

Pişirilme bence daha kötü olur.

Yoğurtla en ideali ama ayarını kaçırmamak gerek

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: bforummurat

Yusuf !!WOW!!

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Temmuz 2015
Mesaj
1.095
Tepki
1.503
Yaş
27
Şehir
İzmir
İsim
Yusuf
Ben süte nesquik karıştırıp yulaf döküyorum sade halinden daha iyi ama çok değişiklik yok :D
 

Deniz A

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2014
Mesaj
822
Tepki
1.253
Şehir
istanbul
İsim
YDA
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar
Geceden 6 yemek kaşoğı ( genelde 1 porsiyon sayılır) yulafın içerisine yarım tatlı kağışı kakao, biraz tarçın, tatlandırmak için çok az bal ve 1 cevizi parçalayıp karıştırın.
Geceden dolaba atın sabah yumuşamış olacaktır, daha rahat tüketirsiniz
Ayrıca yulafın protein değeri kadar kalori değeride oldukça yüksektir
Her ne kadar tatsız tuzsuz da olsa tüketilirken dikkat edilmelidir
 

muhiddin

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Şubat 2014
Mesaj
1.314
Tepki
1.031
Şehir
istanbul
Bisiklet
Giant
@Zuhâl

Filitre kahveyle karıştirsak:)icine birazda bal
 

MertAG

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2014
Mesaj
835
Tepki
588
Yaş
32
Şehir
Antalya
Bisiklet
Kron
6 7 kaşık yulafa bir bardak süt bir bardak kaynar su birazda kuru meyve koyup pişirin üstünede ceviz yada fındık koyun efsane olur efsane...
 
  • Beğen
Tepkiler: bforummurat

OguzGyan

Aktif Üye
Kayıt
5 Mart 2015
Mesaj
176
Tepki
190
Şehir
istanbul
İsim
Oguzk
Bisiklet
b'Twin
Sutle karistirdiginiz (misir gevregi gibi) birazda bal katarsaniz tadi gayet iyi oluyor
Hatta evde varsa 3-4 kucuk dilim muz
Yemede yaninda yat :)
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Yumuşatan nedir peki kakao mu ceviz mi bal mı bal çok az diyosun

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

amd

Sic ad nauseam !
Kayıt
17 Eylül 2011
Mesaj
400
Tepki
689
Şehir
Antalya
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
250gr yulaf ezmesi, 100gr fındık, 100gr kavrulmamış yer fıstığı, 1 paket kakao(50gr), 3 tam yumurta, 3 yumurta beyazı, duruma göre 1 ya da 2 bardak süt, 2tatlı kaşığı splenda tatlandırıcı. Yulaf ezmesi, fındık ve fıstığı robottan geçirin, diğer malzemeleri de ekleyip kek kıvamına (pişmemiş hali) gelene kadar karıştırın. 30dakika önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. Bol proteinli ve un içermeyen sağlıklı kekinizi afiyetle yiyebilirsiniz :) İsteğe bağlı olarak üzerine damla çikolata serpebilirsiniz. Ben bu malzemelerden ayrı olarak 5-6 ölçek protein tozu kullanıyorum, bisiklete binmeden 1saat önce, iş yerinde ara öğünlerde, geceleri bastıran açlık krizlerinde içim rahat bir şekilde tüketiyorum. (1-2 dilimi geçmemek şartıyla.)
 

bforummurat

Aktif Üye
Kayıt
24 Kasım 2015
Mesaj
176
Tepki
113
Şehir
yok
İsim
Arif
Bisiklet
Carraro
ben dün akşam 400 ml lik bardağa 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi koydum üstüne süt ekledim
mixerlle çırptım
çubuk ile içtim :)
süper oldu.
sade yulaf ezmesi ,
yenmiyor çok acayip bi tadı var
 

kobalamin

Daimi Üye
Kayıt
27 Temmuz 2015
Mesaj
315
Tepki
446
Yaş
28
Şehir
10 ay Ankara 2 ay Kütahya
İsim
H.Onur
Bisiklet
b'Twin
@Taxonera ben yulaf ezmesini artik ısıtarak yiyorum.Sunun farkina vardim 1 yil boyunca pisirmeden kendime eziyet etmisim.Yiyecegim kadarini cezvede kaynatmadan ısıtarak yiyorum.Yulafın tadı süte karışınca daha iyi oluyor.Ek olarak cezveye tatlandirici babinda 2 tane de kuru incir atiyorum.Boyle olunca gayet de guzel insan gibi yeniyor
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
@kobalamin
Süt ve yulaf oranı nedir?

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: bforummurat

kobalamin

Daimi Üye
Kayıt
27 Temmuz 2015
Mesaj
315
Tepki
446
Yaş
28
Şehir
10 ay Ankara 2 ay Kütahya
İsim
H.Onur
Bisiklet
b'Twin
ince olarak gram hesabi yapamadigimdan dolayi su sekilde yapiyorum:5-6 yemek kasigi yulaf ezmesi,2 adet ince kup seklinde kesilmis kuru incir bunlari cezveye atip,ustlerini biraz gececek sekilde de sut
(muhtemelen 200ml civari) koyuyorum.
 

kobalamin

Daimi Üye
Kayıt
27 Temmuz 2015
Mesaj
315
Tepki
446
Yaş
28
Şehir
10 ay Ankara 2 ay Kütahya
İsim
H.Onur
Bisiklet
b'Twin
@bforummurat
isitmaktan kasit yukarida arkadaslar pisirmek demis de benim pisirmekten anladigim kaynatmak.Benim esas yaptigimsa karisimi kaynatmadan yavas yavas karistirarak isitmak.Icindeki sut kaynayinca alttaki yulaf ezmeleri yaniyor bu yuzden boyle bir yol izliyorum.Ayrica bir de kaynatinca hemen yiyemiyorum agzimin yanmamasi icin beklemek gerekiyor.Benim isinmialigini anlamamdaki esas faktor su:2-3 dk isittiktan sonra sutun beyazligi yulafin hafif sariligina donuyor bu noktada cezveden aliyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: bforummurat

bforummurat

Aktif Üye
Kayıt
24 Kasım 2015
Mesaj
176
Tepki
113
Şehir
yok
İsim
Arif
Bisiklet
Carraro
faydasını gordun mu yulaf ezmesinin, ben kısa bir süredir kullanıyom
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Hocam tadi cok kotu ya baslamistim bi ara da dayanamadim. Balla da bi yere kadar gideri oluyor:agla::agla: Cevizli findikli karisimlari yapmaya kalksam ayda 100 150 de en az oraya gitmek zorunda kalir. Simdi kuru uzum, yulaf, belki bir iki tane kuru kayisi, kuru uzum deneyecegim. Ucuz yollu vitamin deposu insallah tadi hoş olur:agla:
 
Kayıt
22 Şubat 2005
Mesaj
87
Tepki
73
Yaş
39
Şehir
Istanbul / Avrupa
İsim
Saygın Yılmaz
Bisiklet
Merida
@Melih Demir Yanlış hesaplamadıysam yaklaşık 270 gram proteine sahip bu kek. Boyutu ne kadar oluyor acaba?
 

Hamid Asım

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
203
Tepki
257
Şehir
SAKARYA
Bisiklet
Lapierre
yulaf ezmesi, bal, muz, hurma parçaları, su, bunlarlara çok cıvık olmayan bir hamur yapıp dikdörtgen borcamla fırınlayın süper lezzetli bar oluyor tavsiye ederim