yuhhh... dedim

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
3.011
Tepki
2.822
Şehir
istanbul
Bisiklet
Colnago
selam arkadaşlar şu aşağıdaki resme iyi bakın ne görüyorsunuz. istanbul anadolu yakasında oturanlar pendik - bostancı sahil yolunda biz bisiklet severler için yeni bisiklet yolu yapıldığını çok iyi bilirler .eski bisiklet yoluna göre çok daha modern bir yol yapıldı .bu yüzden belediye başkanına sonsuz teşekkürler . yalnız resimde de görüldüğü gibi (bunu her hafta ,hatta hergün görebilirsiniz) bazı dengesiz adamların eski adetlerini devam ettirdiğini görüyoruz o koca minübüsün bisiklet yolunun ortasında ne işi var üstelik adam yolun ortasında da mangal yapıyor. YUHHH dedim YUHHHH. bu gibi adamlar yüzüne bisiklete binmekten soğuyorum zaten her yer araba binecek yer yok .bizim için yapılan yerede böyle görgüsüzlerin resmen tecavüz etmesini kınıyorum .tabi adamın birşey umrunda değil o ağzının suyu akarak biraz sonra yiyeceği tavuğun ateşini yelliyor. kimse kızmasın FRANSAYA ,ALMANYA YA ,HOLLANDAYA tabi almazlar bizi avrupa birliğine bu görüntüleri orda görmeniz mümkün değil . eline bayrak alıp sokakta bağırmakla vatan sever olunmuyor ne zaman ki birbirimizin haklarına saygı göstermeyi öğrenirsek o zaman gerçek vatan , millet sever oluruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: nazz ve boreas
Scudo

iso.54

Daimi Üye
Kayıt
3 Mayıs 2007
Mesaj
252
Tepki
63
Yaş
40
Şehir
Maltepe / İstanbul
İsim
ismail
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bunlara ne desen boş.Söylenebilcek her sözü hakediyorlar.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
şikayet de etsen tavırda alsan bunlar adam olmaz bencıllıkın dık alasına yapıyo adam
 

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
3.011
Tepki
2.822
Şehir
istanbul
Bisiklet
Colnago
@bisikletcanavari


hemşo zabıta ne yapacakki adananın değerini dostum ben doğma büyüme adanalıyım burası bisiklete binme yönünden berbat herşey var ama yol yok
 

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
1.359
Tepki
1.267
Şehir
İstanbul
Arkadaşlar, bisiklet binmeyen kişilere bu işler projelendirildiği için maalesef bunları hep yaşayacağız. İnanınki orada arabalar olmasa, ki resimde de çok net gözüküyor, yayalardan gene rahat gidemezsiniz. Hafta içi yol gerçekten çok zevkli, fakat şu bir gerçek yaya kaldırımı ile bisiklet yolunun iç içe olmasına toplum olarak hazır değiliz.Kendi günümüzü batırmamak adına sahil tarafındaki yol yerine diğer tarafı tercih etmenizi önermekten başka çare maalesef göremiyorum.
 

bisikletcanavari

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2005
Mesaj
1.757
Tepki
1.243
@Bülent ÖZER

Kusura bakmayın Adanalı degilim ama okul dolayısıyla Adana'dayım :)
İstanbulda bir sene kaldım ve O yolun eski halinden ben de geçmiştim.Hatta dönüşte karşı istikametten bisiklet yolundan geçen bir taksinin şöförüne kendimi tutamıyarak ''burası bisiklet yolu araç yolu darmı geldi?'' demiştim.(aldıgım karşılıgı hiç sormayın gereksiz bir insanmış kendileri) Ama şimdi burada birbirimize içimizi dökmekten çok bazı girişimlerde bulunup katettigimiz aşamaları burada anlatmak daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Sakın yanlış anlaşılmasın burada bunları yazıp ahkam kesiyorum diye bu ugur hakkında çok şey yapabilmiş birisi degilim.Memleketim ordu'da her yaz sahilimizde belediyemiz tarafından bisiklet kullanımına yasaklanıyor.(ki sahilde bisiklet sürülmesinin engellenmesinin ne kadar saçma bir şey olduguna sizde kanaat getirirsiniz).VE ben bi türlü organize olup belediye başkanımızın kapısını çalamadım.Ama yinede dogru olanı budur diye yazıyorum.Evet bu işin başındakiler bisikletlilerin dilinden anlamadıgından daha çok problem yaşayacagız fakat çeşitli etkinliklerle projelerle ve görüşmelerle bir nebze olsun bu problemlerden de kurtulunabilir.Forumdaki bazı arkadaşların girişimleri kesinlikle ayakta alkışlanacak cinsten.Okullara gidip bisiklet kültürünü anlatıyorlar.Şovlar yapıyorlar.Buna benzer daha birçok şey yapılabilir tabiki.FAkat önce içten bir istek ve gönüllülük gerekecektir bu iş için. ;-)
Bu problemleri daha uzuuun bir süre yaşayacagımız için ben sizlere bisiklet üzerinde denge becerimizi arttırıp aralardan sıyrılmayı tavsiye ediyorum ;)
 

msconfig

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.121
Tepki
780
Şehir
ist
dunyanin en genis en guzenli kaldirimini yapsalarda, caddeden yurumeye devam edecektir eminim her insan... nedeni bilinmiyor ama arastiriliyordur umarim
uzucu tabiki hele o mangal yapanlar tam dayaklik, onune gelen istanbula yerlesirse boyle olur iste
 

Hasan Hakan Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.293
Tepki
1.177
Bülentcim fotoğraf mesafen emniyetin için gayet iyiymiş ...
çünkü grup halinde yaşayan iki ayakları üzerine dilikmiş bu karbon temelli yaşam formları , birlikte beslenirlerken çok tehlikeli ve hırçın olurlar ve bu iki ayaklılar ve çok pis pençe ve kafa atarlar. :(
Bir daha ki sefere sana daha prof. bir makina lazım Tele zoom la bu canlıları ve yaşam şekillerini daha bir belgesel mantığyla izleyici kitlesine sunmak lazım :D .
tam seçemedim:rolleyes: yola mazgal da mı yerleştiriyoralar acep .:eek: :cool: . hani mangalın küllerini atmak için falan olabilirmi diye düşündüm .:D
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Dağdan inmiş şehre. Zavallı cahil adamlar. Yapılabileceğimiz en iyi hareket emniyet güçlerini devreye sokmak filan gibi ders verir gibi konuşmak yersiz kalıyor şu durumda. Ama öyle cezalandırma ve yönetmelikler olmalı ki onlar o hareketi bir daha yapamamalı diye düşünüyorum.
 

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Eskiden de önerilmişti, seviyemizi bozmayalım diye ciddiye almadık fakat bir öküz resmi altında ben bir öküzüm yazan çıkartma yapıp bisiklet ve yaya yolunu işgal eden bu gerizekalıların arabalarının ön camına yapıştırmak lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER

boreas

Forum Demirbaşı
Kayıt
27 Mayıs 2006
Mesaj
529
Tepki
159
Şehir
Edirne
bisiklet yolunu otoparka çevirmişler sonrada mangal sefası. bu ülkede herşey yapılır. biz o yolda bisiklet sürerek mutlu oluruz. o adamlarda mangal yaparak.
aslında adama kızmamak gerek o bilmiyodur oranın sadece bisiklet sürülsün diye yapıldığını...
yağmur yağsaydı süper olurdu ama......:D
 

janus_sea

Daimi Üye
Kayıt
24 Temmuz 2006
Mesaj
262
Tepki
107
Şehir
idealtepe/ist
Kötü bir kare ama biriaz güneş bir iki yeşillik olan her yerde bizim insanımız mangalıylan orada..pazar günü çağrı ile bostancı,kartal, pendik gittikte gittik ama nasıl..bisiklet yoluna mangal yapan,yayılan,arabasını kör gibi tam yola parkeden ne ararsan var..amaburası Türkiye demeyelim evet burası Türkiye bizim ülkemiz ..ben ülkemle gurur duyuyorum bir çuval elmada illaki çürükler olacak onlarıda düzelten bizler gibi sağ duyulu gençler olmalı bence burası Türkiye herşey olur demeyelim burası bizlere emanet ise bu ülkeye sahip çıkacağız yapılan yalnışları bir genç ve sporcu gibi davranarak uyaracağız..tabi algılamakta zorluk yaşayacaktır bu tür zihniyetler bunu geçen pazarki turumuzda çok daha iyi anladım keyifle bir bisiklet bile süremiyoruz:(umarım insanlarımız daha bilinçli davranır en azından mangalından geçtim bisiklet yoluna hönk diye arabalarını parketmezler yoksa çizeceğim bigün birisinin arabasını üzerine beni yıka kazıyacağım:)bu çağrının fikri..:))
saygı vede sevgilerimle
 

spokesman

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Şubat 2007
Mesaj
515
Tepki
399
Şehir
izmir-karşıyaka
Eğitim,Eğitim,Eğitim
Kültür,Kültür,Kültür

Bu iki şeyin seviye ve kalitesi artmadıkça sonsuza kadar görebiliriz bu görüntüleri.

Saygı ve Sevgilerimle,
Mustafa Dinç
 

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
3.011
Tepki
2.822
Şehir
istanbul
Bisiklet
Colnago
ah be ablacım şimdi ben buraya niye park ettiniz burası bisiklet yolu desem adam mangalda beni pişirmeye kalkar yok tek olsa problem değilde üç kişi dışarıda bir kişide arabada vardı 4 kişi gözüm kesmedi zaten ayağımda spd vardı olmasa ben sorardım onlara. :D :D :D :D
 

Bibendum

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Aralık 2004
Mesaj
760
Tepki
463
Şehir
Zübüşler Diyarı
Keko mangalda pirzola , biftek yapsa ne alaaaaa ....
Kesin tavuk kanat yapıyordur ucuz diye !.....
Boşverin yol bisikletine geçin sabah erken kalkın sporunuzu yapın 80 , 100 km civarı , sonrada mangal yakan kekolarla öğle vakti makaranıza bakın....
Birşey olmaz bizden batılılaşma adına , üzmeyin kendinizi.....
 
  • Beğen
Tepkiler: Selim Çam