Sevgili bisiklet forum kullanıcıları ve sevgili bisikletçiler, Yoldaki Haber programında bisiklete daha fazla ağırlık verilmesi konusundaki beklentilerinizi anlıyorum. Ancak kaçırdığınız bir nokta var; bu bir haber programıdır. İsmi üzerinde: ''Yoldaki Haber'' Eğer bisiklet programı yapmış olsaydık baştan sona bisikleti anlatırdık. Sadece bisikletin anlatıldığı bir programın ömrü ne kadar olur, bisiklet severler dışında kaç kişi izler, bisikletle ilgisi olmayan kaş kişiye bisikleti sevdirir ve bisikletin yaygınlaşmasına ne kadar sebep olur onu da siz tahmin edin... Bugüne kadar hiçbir haber programında bu kadar geniş bisiklete yer verilmedi. Bir haber programında bisikletle seyahat ediliyor olması bile bisikletin ne kadar önemli bir ulaşım aracı olduğunu vurguluyor. Eskiden bunun hayalini bile kurmak mümkün değildi. Son yıllarda sokakta yollarda çok sayıda bisikletli görmemizin sebebi şu anda ve daha önce seyahat etmekte olan değerli gezginlerimiz ve medyada bu gezginlerle ilgili haberlerin yer almasıdır.
Programın içeriğine gelince; Memleketin ücra köşelerindeki başarı hikâyelerine, mucize yaşamlara ve imkânsız olanı başaran insanlara ulaşmak için pedal çeviriyorum. Kimi zaman kuş konmaz kervan geçmez bir köşedeki yaşamları, kimi zaman hayatın aksayan yönleriyle tek başına mücadele eden yaşamları, kimi zaman eskiye ve yeniye tanık olan yaşamları ekrana taşıyorum. Yoldaki Haber programı, insan hikâyelerine, doğaya, tarihe, kültüre, geleneksel olana, unutulan değerlere ve başarı hikâyelerine yer veriyor. Türkiye’nin ve dünyanın güncel gündeminden kaçan, yoğun gündem arasında soluk almak isteyen izleyicinin kendisini içinde bulacağı bir program. Modern hayatın, metropollerin, teknolojinin ve bütün bunlarla gelen stres dolu yaşamların tersine Türkiye’nin birçok yerinde azimle, umutla, inançla, sevgiyle ve dayanışmayla var olan hayatları arıyorum. Bu hayatları ve bu hayatların gölgesinde yeşeren manevi değerlerin peşindeyim. İçerisinde umut barındıran, hayatı iyi yönde değişmiş insanlarla röportajlar yapıyorum. Programın Sivas bölümünde Kangal Köpeklerini ve kamyoncuları konu almıştık. kamyoncuların yollardaki hikayelerini dinledik. Hatta bir kamyoncunun evine misafir olup karısı ve çocuklarıyla görüştük. Babası devamlı yollarda olan o çucukların ve kamyoncu eşi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bizzat onların ağzından dinledik. Bizim için önemli olan insanların hayatlarının olumlu yönde değişmesi ve o süreçte neler yaşadıklarıdır...
Önümüzdeki yıl sadece gezginlerin hayatını konu alan bir tv programı yapmayı düşünüyorum. Hepinize iyi yollar diliyorum Sevgiler, saygılar, Hasan Söylemez