Scudo Sports

Yoldaki Haber Her Cumartesi Saat 12:50 de TRT1'de

Scudo
Adam olmaz bu programdan, sadece propaganda amaçlı. Bisiklet bahane hatta o kadar bahane ki, bisikletle ilgili bir şey görmedim son bölümünde paso kamyon paso gelişmiş duble yolların güzelliği falan filan. Bisikletforum'daki şehirçi şehirlerarası turların sadece fotoğrafları bu programdan çok daha güzel.Bari bisiklet temalı olmasın da insanlar bisikletle ilgili beklentiye girmesin

Bisikletle yol alıpta hergün bir program şehirde programlı olarak yayın çıkartmak bana baya zor gibi geldi. Yöre yöre gitse anlarımda bir yerden bir yere bisikletle uçmak.

İşte ''Yoldaki Haber'' ekibinin bir kısmı. Sunucumuz Hasan Söylemez, Yonetmen Cem Yaz, Editor Ceren Inal Yaz, kameramanlar Utku Abacıoğulları ve Erdem Erön...

Sonuçta tek başına da gitmiyor. Araç ya önden gidiyor yada yanında saatte 20-35km arasında bir hızla gidiyor. İnsan tırlatır içinde. Twitter ve facebook da aktif olarak kullanan biri. Yolda geçen deneyimlerine ait yazı, videolar resimler bir şeyler olur. Programda bununla ilgili bir şeyde yok. Bisikletle gittiğine dair virajı geçmek sonra direk röportaj yapmak. Bisikletle yol alıyorsun hani yol? bana bu programda yanlış birşeyler var gibi geldi.

Sevgili bisiklet forum kullanıcıları ve sevgili bisikletçiler, Yoldaki Haber programında bisiklete daha fazla ağırlık verilmesi konusundaki beklentilerinizi anlıyorum. Ancak kaçırdığınız bir nokta var; bu bir haber programıdır. İsmi üzerinde: ''Yoldaki Haber'' Eğer bisiklet programı yapmış olsaydık baştan sona bisikleti anlatırdık. Sadece bisikletin anlatıldığı bir programın ömrü ne kadar olur, bisiklet severler dışında kaç kişi izler, bisikletle ilgisi olmayan kaş kişiye bisikleti sevdirir ve bisikletin yaygınlaşmasına ne kadar sebep olur onu da siz tahmin edin... Bugüne kadar hiçbir haber programında bu kadar geniş bisiklete yer verilmedi. Bir haber programında bisikletle seyahat ediliyor olması bile bisikletin ne kadar önemli bir ulaşım aracı olduğunu vurguluyor. Eskiden bunun hayalini bile kurmak mümkün değildi. Son yıllarda sokakta yollarda çok sayıda bisikletli görmemizin sebebi şu anda ve daha önce seyahat etmekte olan değerli gezginlerimiz ve medyada bu gezginlerle ilgili haberlerin yer almasıdır.

Programın içeriğine gelince; Memleketin ücra köşelerindeki başarı hikâyelerine, mucize yaşamlara ve imkânsız olanı başaran insanlara ulaşmak için pedal çeviriyorum. Kimi zaman kuş konmaz kervan geçmez bir köşedeki yaşamları, kimi zaman hayatın aksayan yönleriyle tek başına mücadele eden yaşamları, kimi zaman eskiye ve yeniye tanık olan yaşamları ekrana taşıyorum. Yoldaki Haber programı, insan hikâyelerine, doğaya, tarihe, kültüre, geleneksel olana, unutulan değerlere ve başarı hikâyelerine yer veriyor. Türkiye’nin ve dünyanın güncel gündeminden kaçan, yoğun gündem arasında soluk almak isteyen izleyicinin kendisini içinde bulacağı bir program. Modern hayatın, metropollerin, teknolojinin ve bütün bunlarla gelen stres dolu yaşamların tersine Türkiye’nin birçok yerinde azimle, umutla, inançla, sevgiyle ve dayanışmayla var olan hayatları arıyorum. Bu hayatları ve bu hayatların gölgesinde yeşeren manevi değerlerin peşindeyim. İçerisinde umut barındıran, hayatı iyi yönde değişmiş insanlarla röportajlar yapıyorum. Programın Sivas bölümünde Kangal Köpeklerini ve kamyoncuları konu almıştık. kamyoncuların yollardaki hikayelerini dinledik. Hatta bir kamyoncunun evine misafir olup karısı ve çocuklarıyla görüştük. Babası devamlı yollarda olan o çucukların ve kamyoncu eşi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bizzat onların ağzından dinledik. Bizim için önemli olan insanların hayatlarının olumlu yönde değişmesi ve o süreçte neler yaşadıklarıdır...

Önümüzdeki yıl sadece gezginlerin hayatını konu alan bir tv programı yapmayı düşünüyorum. Hepinize iyi yollar diliyorum Sevgiler, saygılar, Hasan Söylemez

Sevgili bisiklet forum kullanıcıları ve sevgili bisikletçiler, Yoldaki Haber programında bisiklete daha fazla ağırlık verilmesi konusundaki beklentilerinizi anlıyorum. Ancak kaçırdığınız bir nokta var; bu bir haber programıdır. İsmi üzerinde: ''Yoldaki Haber'' Eğer bisiklet programı yapmış olsaydık baştan sona bisikleti anlatırdık. Sadece bisikletin anlatıldığı bir programın ömrü ne kadar olur, bisiklet severler dışında kaç kişi izler, bisikletle ilgisi olmayan kaş kişiye bisikleti sevdirir ve bisikletin yaygınlaşmasına ne kadar sebep olur onu da siz tahmin edin... Bugüne kadar hiçbir haber programında bu kadar geniş bisiklete yer verilmedi. Bir haber programında bisikletle seyahat ediliyor olması bile bisikletin ne kadar önemli bir ulaşım aracı olduğunu vurguluyor. Eskiden bunun hayalini bile kurmak mümkün değildi. Son yıllarda sokakta yollarda çok sayıda bisikletli görmemizin sebebi şu anda ve daha önce seyahat etmekte olan değerli gezginlerimiz ve medyada bu gezginlerle ilgili haberlerin yer almasıdır.

Programın içeriğine gelince; Memleketin ücra köşelerindeki başarı hikâyelerine, mucize yaşamlara ve imkânsız olanı başaran insanlara ulaşmak için pedal çeviriyorum. Kimi zaman kuş konmaz kervan geçmez bir köşedeki yaşamları, kimi zaman hayatın aksayan yönleriyle tek başına mücadele eden yaşamları, kimi zaman eskiye ve yeniye tanık olan yaşamları ekrana taşıyorum. Yoldaki Haber programı, insan hikâyelerine, doğaya, tarihe, kültüre, geleneksel olana, unutulan değerlere ve başarı hikâyelerine yer veriyor. Türkiye’nin ve dünyanın güncel gündeminden kaçan, yoğun gündem arasında soluk almak isteyen izleyicinin kendisini içinde bulacağı bir program. Modern hayatın, metropollerin, teknolojinin ve bütün bunlarla gelen stres dolu yaşamların tersine Türkiye’nin birçok yerinde azimle, umutla, inançla, sevgiyle ve dayanışmayla var olan hayatları arıyorum. Bu hayatları ve bu hayatların gölgesinde yeşeren manevi değerlerin peşindeyim. İçerisinde umut barındıran, hayatı iyi yönde değişmiş insanlarla röportajlar yapıyorum. Programın Sivas bölümünde Kangal Köpeklerini ve kamyoncuları konu almıştık. kamyoncuların yollardaki hikayelerini dinledik. Hatta bir kamyoncunun evine misafir olup karısı ve çocuklarıyla görüştük. Babası devamlı yollarda olan o çucukların ve kamyoncu eşi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bizzat onların ağzından dinledik. Bizim için önemli olan insanların hayatlarının olumlu yönde değişmesi ve o süreçte neler yaşadıklarıdır...

Önümüzdeki yıl sadece gezginlerin hayatını konu alan bir tv programı yapmayı düşünüyorum. Hepinize iyi yollar diliyorum Sevgiler, saygılar, Hasan Söylemez

Sevgili bisikletsever arkadaşım ve değerli ekibi,
Yoldaki Haber programında bisiklete daha fazla önem verilmesi konusundaki beklentilerimizi anladığınızı söylemişsiniz, ama bence kaçırdığınız bayağı bir nokta var. Çünkü bizleri tam anlayamamışsınız. Size bazı noktalarda hak veriyorum, evet sadece bisiklet kapsamlı bir program yapmak programın ömrü açısından pek faydalı olmayabilir, fakat bu programı bir kamu spotu gibi, bir 'hayaldi gerçek oldu' reklamı gibi göstermek, insanlarda böyle bir algı bırakmak programın ömrünü ne kadar uzatır, bisikletle ilgisi olmayan kaç kişiye bisikleti sevdirir ve yaygınlaşmasına katkıda bulunur? Bizler isterdik ki, Sivas Kangalı'nı anlatırken ardından geçip bir yerde çadır kurun, kamp yapın; bizler isterdik ki eğimi fazla yokuşları çıkarken alnınızdan akan teri kolunuzla silin; bizler isterdik ki reklam yaptığınız tek şey bisikletinizin markası olsun. Elbette kamyona binin ve kamyoncuyla, ailesiyle sohbet edin, ilginç hikayeleri de bizimle paylaşın, bunlar güzel şeyler ama bunları yaparken insanlara objektif olmaya çalışın. Bakın ben son bölümünüzü izledim ve ilk defa izleyecektim. O yüzden çok merak ederek, çok heyecanla oturdum karşısına fakat daha önce de dediğim gibi bir an kamu spotu izliyor gibi oldum. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum tam olarak. Demişsiniz ya 'Türkiye'nin güncel gündeminden kaçan, yoğun gündem arasında soluk almak isteyen izleyicinin kendisini bulacağı bir yer' diye, hayır öyle değil işte. Programınız birazcık yoğun gündemin baskınlığına yenik düşmüş, yani birazcık siyaset kokuyor. Programınızı bundan sıyırın. Eminim ki ve görüyorsunuzdur ki bu hissiyata tek ben kapılmıyorum. Umarım bu eleştirileri dikkate alırsınız. Daha az reklam kokan hareketler programlar dileğiyle, sevgiyle kalın ;) Akın Bilgin

• Beğen
Tepkiler: aycan turan
Kesin ip var...

Değerli Arkadaşlar,

Bizler bisiklete binen kişiler olduğumuzdan bisiklete tabiki daha çok önem veriyoruz ve hep görmek istiyoruz. Bu programın adı Yoldaki Haber ve bizim ilgimizi çekmesinin sebebi de bu programın bir otomobille değil de bir bisikletle yapılıyor olması.

Bir otomobille yapılıyor olsaydı alkışlayacak mıydık. O zaman kimse düşünmeyecekti bile. Neden bisikletle yapılmıyor diye.

Sevgili Hasan Söylemez'in katkısıyla bu program bisikletle yapılıyor ve destekleyelim ki bu tip programlar daha da artsın. Desteklersek gün gelir sadece bisiklet konulu programlar yapılır.

@GCSüzgün

Yok öyle gelmemiş, öyleymiş. Program mizansenden oluşuyor arkadaşlar romantikleşmeyelim.

Programı çok az takip edebildim ama yorumlardan anladığım kadarıyla, programdan fazla bir şey beklememek lazım . Arkadaşın da açıkladığı gibi, bisikletin konuyla pek bir ilgisi yokmuş.(programın amacı değil,araçlarından biriymiş). Yalnız ilk mesajdaki ''Hızla değişen memleketi, en yavaş kara aracı bisikletle izlemeye hazır mısınız?'' cümlesi bir beklenti oluşturmuş haliyle.
Kamu spotu olayı gayet doğaldır. Bulunduğu kuruluşun yayın politikasına göre bir çerçeve çizilir. Umarım arkadışımız başarılı olur ve ileride, daha farklı bir konsepte, güzel bir bisiklet programı yapacak ortam hazırlanır.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
İmzaya açtığımız (link) talebimize bu tür programlar vasıtası dikkat çekilmesini çok arzu ederiz.
(link)

@ulas

Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta bu iş bizim elimizde. Gereken tek şey destek..[emoji4]

Sevgili dostlar, Yoldaki Haber'in bugün Bursa bölümü yayinlanacak. Bisikletimizle özellikle Bursa'nın köylerini dolaştık. Tabiat kadar doğal ve güzel olan koylulerle cok keyifli sohbetler yaptık. Yoldaki Haber 18:20'de TRT1'de. (link) (link)

Bursa bölümünü kaçıranlar için buyrun izleyin :

Part I

Part II

Keyifli seyirler..

Yazılı yada görsel basında tek kare, tek saniye, tek satır dahi olsa bisikletin yer alması büyük şans ve büyük bir hizmettir.
Arkasında da büyük emekler ve zaman vardır.
Başta bizzat tanıdığım için Hasan olmak üzere, çekim ekibinden
kurgucusuna, yayını uyduya göndermek için parmağını tuşa basan görevlisine kadar
herkesin ellerine sağlık.
İnşallah devam eder, çok izlenir ve insanların belleğine, özellikle bilinçaltına
bisiklet kavramını yerleştirmek için yapılanlar arasında hak ettiği yeri alır.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Programı birkaç kere gördüm fakat tek taraflı yayın yapan bir kanal izlemediğim için programı es geçiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: aycan turan
bir kaç bölümü izlemiştim. Dünkü bölümü izleyince ve de buram buram siyasi propaganda kokunca kumandaya dokunmaktan kendimi alamadım... Şu iki tekeri bari bulaştırmayın siyasete

Geri