Scudo Sports

Yolda manzaraya bakmak..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
918
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
selamlar..yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istiyorum.sık sık şehirlerarası yol yaparım.bunlardan birinde kamyonların sık işlediği şeker fabrikası yolunda başıma geldi.ben manzaraya bakar halde ilerlerken birden bir tel çatırdı sesi geldi.hemen frenlere asıldım.meğerse kamyoncuların lastik yarması sonucunda lastiğin içindeki çıkan tel asfaltın kenarında kalmış.bereket versin süratim azdı.tel fazla bana sarmadı,jantın arasından çıkarabildim.bayağı kalın ve uzun bir teldi.bir kamyonun lastiği de açıkta duruyordu.bunu hangi düşüncesiz kişi yolun kenarına atabilir,bilmiyorum.uyarım yoldan gözünüzü fazla ayırmayın.kazasız belasız yolculuklar dileğiyle.hoşçakalın.

Scudo
@soner kalaycıoğlu
eyvallah çok makbule geçti.
peygamber efendimiz aleyhissalatu vesselamın çok güzel bir öğütü vardı, konu ile direkt alakalı olamasa da aklıma geldi aktarayım;

"yolda insanlara eziyet veren bir şeyi alıp kenara koyunuz". tüylerim diken diken olur. şiar edinmek lazım. bırakanın niyetinden çok önemli olan onu gördüğümüzde (imkanımız varsa)kaldırmaktır. kim niye bırakmış, neden bırakmış(sövmek-yermek-söylenmek) bizi ilgilendirmez. bu davranış imanda bir derecedir aynı zamanda. allah'ın hoşuna giden bir davranıştır.

Yere atılan sakızlar var bir de. Özellikle de yazın, erimiş halde bir bulaştı mı, bir de hızlı gidiyorsan bacaklar, ayakkabılar yapış yapış oluyor.

Eskiyen lastiğin üzerine sanayide kaplama lastik yaptıran bir sürü kamyoncu var ve bu durum, özellikle otobanda büyük tehlike arz ediyor. Bu nasıl bir cehalet, kapasitem almıyor. Sız de ucuz kurtulmuşsunuz.

O lastik bilerek atılmamıştır hocam muhtemelen. lastik kaplamalar bir süre sonra kendiliğinden fırlıyor. Tabİ tır şoförü de aracı durdurup o lastiği yoldan kaldırma gereği hissetmiyor. Çünkü orta doğu ülkelerinde, trafikte aracı büyük olan, sosyal hatta cebi kabarık olan, demokraside destekçisi en kalabalık olan kazanır daima. Mantığın ve hoşgörünün yön verdiği değil, içgüdülerin hüküm sürdüğü bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Geri