Scudo Sports

Yolculuk için; Yol bisikleti mi? Mtb mi?

Mustafe

Üye
Tepki
3
İsim
Mustafa Şimşek
Arkadaşlar şehirler arası yolculuk yapmak istiyorum. Yakınlarımdan başlayıp tahmini 300km uzaklarımdaki yerlere de gitmeyi düşünüyorum.

Bisiklet seçimimi mtb mi, yoksa yol bisikleti olarak mı, Yapmalıyım?

Aklımdaki modeller
Mtb olarak ;
Btwin rockrider 540, 560
sedona 910, 820

Yol bisikleti olarak;
Btwin triban 500,520

Yada sizin önerileriniz? Konu olarak aradım ama bulamadım aynı konudan varsa yönlendirir misiniz?

Scudo
Mtb sehirlerarasi yorar

Sehirlerarasi tur 300 km civari gunubirlik yada 1 gece otel pansiyon konaklamali olacaksa ve yaniniza minimum esya alacaksaniz yol bisikleti olabilir. Bu tip geziye ultralight cycling deniyor.

Turunuzda cadir mat vb esya tasiyacaksaniz, tur bisikleti daha uygun olur.

Turlari mtb ile, yol ile yada tur bisikleti ile yapan bircok insan var. Hepsi ile mumkun ama secim sizin beklentilerinizle alakali. Tur bisikleti ile cok esya alirsiniz. Yolda caniniz kahve cekse durup pisirirsiniz. Yol bisikleti ile hizli ve daha az enerji harcayarak ve daha az konforlu gezersiniz. Yaniniza cok az esya alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: erdsde ve Mustafe
C hiçbiri [emoji1]

Mesela mosso treking serisinden bütçenize uygun(1000tl üstü)

Carraro sportive 225 yada 224 gibi...

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Söylemeyi unutmuşum bütçe olarak max 2000 tl çıkar (sadece bisiklete). Aynı zamanda yanıma çadır falanda almayı düşünüyorum.

Yol bisikleti daha az konforlu olur derken çok fark ediyor mu? Yani ne gibi konforsuzluklar olabilir?

Bide, başka önerisi olanların önerilerinede bakmak isterim.

Adı üstünde yol bisikleti işte hız bisikleti yani üzerinde gidonu tutuş şekliniz bile aerodinamik şekilde tutarsın tur için olur mu hiç. Adam Afrika'da gürkan genç ne tür kullanıyor bir bak istersen

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mustafe hibrit bisikletler bence sizin için en uygunu olur. 2000 tl verecekseniz bianchi touring 730'a da bakabilirsiniz.

(link)

Ben de uzun yol için bisiklet bakıyordum. Carraro sportive 227 almayı planlıyordum ama sonunda scott sportster 50 aldım. Gayet de yeterli bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Mustafe
Sedona gusto nasıl olur?

sedona 910 alıp schwalbe marathon lastik takıp tura çıkabilirsin. tur bisikleti kadar olmasa da iş görür

@hakan64
Önerin için teşekkür ederim. Ama madem tura çıkmayı düşünüyorum, tur bisikleti bakmaya çalışacağım . Tur bisikleti önerin varsa onu da duymak isterim.

@halil ibrahim duran
Fiyat olarak beni aşıyor. 2000 yazdım ama bu zaten en son verebileceğim normalde 1700 gibi bi bütçem var .

ikisi de uygun değil dostum

Yol bisikletine yük vuramazsın

mtb ise çok yorar.

güzel bir şehir bisikleti al keyfine bak :) Tavsiye veremeyeceğim ama biraz araştırırsan bu konuya benzer bir çok başlık var forumda

@E.E
Sedona gusto nasıl bi fikir ? Yoksa carraro 224 gibi bişe mi bakmalıyım?

@Mustafe dediğim gibi şimdi bir öneri verirsem bir yanlışlık yaparım, şehir bisikleri ile aram iyi değil :)

bütçen karşılasaydı eğer fuji touring al diyecektim mesela kafamda sadece bu var

• Beğen
Tepkiler: Mustafe
(link) Sağlam bir tur bisikleti. En ucuz modeli bu, Sedona carraro almak yerine bunu düşün bence. Kadrosu Çelik olup konforlu bir sürüş sağlar. Almanya fiyatlarına yakın bir fiyatta bisiklet gezgininde satılıyor.

Trek Fx 7.0
Hem fitness bisikleti hem de ön arka portbagaj için delikleri var.
700×35 rubena stu taktınız mı iş biter :D @Mustafe
Sağlam kadro sağlam kafa :D

Geri