Scudo Sports

Yolcu abiler bir sorum var

fnym

Üye
Tepki
35
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar, sıfır bir scott speedster 50FB düz gidon almayı düşünüyorum fakat üzerindeki yol lastikleri şehir içi kullanımda bana sorun çıkarır mı acaba? Bir bisikletci sürekli patlakla ugrasirsin gibi bir şey dedi, siz ne dersiniz?
Teşekkürler

Scudo
O patlaklarla uğraşırsın lafı meşhurdur.
Hiçbir şey olmaz şehir için güzel bir model.

Yol bisikletiyle günde 20km yolculuk yapıyorum. (10 gidiş, 10 geliş)
Henüz hiç patlak sıkıntısı yaşamadım. İşin garibi, son 2-3 yıldır hiç lastik patlatmadım.
Öyle kalın koruması bulunan, ağır lastikler de kullanmıyorum; önde Veloflex Corsa arkada ise Vittoria Corsa takılı.

• Beğen
Tepkiler: erencaner ve fnym
Lastikten lastiğe değişir. Yol bisikletimde üzerinde gelen Continental Ultra Sport lastiklerle bisikletçinin dediği gibi 'sürekli patlakla uğraş'ıyordum. Continental GP 4000 SII ilaç gibi geldi; şeytanın kulağına kurşun, yaklaşık 1000km 1 kez patladı.

Sözün özü eğer çok patlarsa ve şikayetçi olursanız lastikleri patlak korumalı bir lastikle değiştirip, 'yol'dan çıkmazsınız. :harika:

• Beğen
Tepkiler: fnym
basıncı yüksek olursa kolay kolay patlamaz. şans işi bu. lastiğin yere temas eden bölgesi ne kadar artarsa patlama şansı da artar.

Cevaplariniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Lastiğin ince olmasıyla patlama oranı arasında bir bağ yoktur. Her lastik patlayabilir. Yol lastiğini delebilecek cisim MTB lastiğine denk geldiğinde rahatlıkla onu da deler. Lastik işi baht işidir :) Genellikle aylarca patlama olmaz. Bazen günde üç kere patlar. Bunca yılda bu durum bir kere başıma geldi. Balıkesir yolunda aynı günde üç kere arka lastiğim patlamıştı. İnce lastiğin sık patladığı bir şehir efsanesidir ve ince lastik kullanmadan tahmin üzerine ileri sürülmüş bir fikir olduğu izlenimi vermektedir şahsıma. En son lastik almaya kalktığımda bisikletimin lastiği için arabamın lastiğinden daha fazla bir bütçe ayırdığımı fark ederek bir anlık kararla sadece 15 lira verip Rubena aldım. Şeytan kulağına kurşun aylardır hiç patlamadı. Yarın patlayacak olursa bu başlığı okuyanların nazarının değmiş olmasına yoracağım :) Bu da böyle biline :)

Beni düşündüren bisikletci abinin de bir gün içerisinde sürdüğü yol bisikletinin lastiginin güzel bir zeminde 2 kere patladığını söylemesi ve kesinlikle şehir içinde tavsiye etmiyorum demesi oldu. Ama burda gayet ikna oldum, yüksek ihtimalle alacağım :)
Yorumunu esirgemeyen herkese teşekkür ederim.[emoji4]

500 km'de 3 kere iç lastik değiştirdim. Birisi mazgalda iç-dış lastik yardım. (Tamamen benim hatam) Diğerleriyse şu şekilde bir turumda lastiğe tel giriyor ve lastik patlıyor. Bisikletçide yaptırıyorum fakat içindeki teli çıkarmadan iç lastiği değiştiriyor ve aynı tel lastiği 2. kez patlatıyor. Bu 3'üde ilk 100 km'de başıma geldi. 400 km'dir sıkıntı yok çok şükür. :D

Not: Tel girdiğinde lastik basınçlarım olması gerekenden düşüktü.

• Beğen
ben 19 yıldır yol bisikleti kullanıyorum ve bir sefer olsun lastiğim patlamadı.
ama yedek iç lastiğimi yamamı pompamı yanımdan hiç eksik etmem.

@Angel

patlama şansı? :D
ihtimali desene şuna, patlamanın nesi şans :)

@Gökhan BİROL

Yalnış yazım veya ziya işi yoksa eğer, Guiness rekorunu elinde bulunduruyorsun sanırım:D

• Beğen
Tepkiler: akndgl
Lastik basınçların lastiğin üzerinde belirtilen minimum değerden en az 5-10 psi yüksekse ve yolda karşılaşacağın çukur, mazgal, cam kırıkları vb. tehlikelere dikkat edersen lastiğin patlama ihtimali çok düşüktür. Yine de patlarsa tamamen kötü şansındandır.

Tamam kolay kolay patlamiyo bende yol bisikleti kullandim hergun 25 km yolbyapiyorum 4 ay kullandim 1 kere patladi ama o patlamada bana tekrardan mtb ye donmeye yetti ince lastikler telli bir yapiya sahip tir he telsiz olanlarida var ama cok zor sokup takmasi lastigin patladimi isin yoksa ugras

arkadaş lastik bu patlar arabaların lastiği bile patlıyor ... sen sadece lastiğe değil bisikletin kullanım alanına bak ve de senin hoşuna hangi model gidiyor diye yoksa uçakların bile lastiği patlıyor :D sen sadece basıncı iyi ayarla gerisi artık şansına ....

• Beğen
meşhur olmuş bu patlak mevzusu bisikletçiler arasında :D hakkaten anlamışta değilim illa bir mtb satacak yahu adam yol istiyor ama lastikleri dayanmaz dayanır kardeşim, hiç bişi olmaz 130 kiloyum ilk yol bisikleti deneyimimi hafta sonu akort ayarı yapacağız biraz bin diyerek gönderdi salcano bayisi abimiz bisikleti aşağılaya aşağılaya oraya hiç gidemezsin dediği yolda 30 km yol gittim geldim hiç bişi yok.

• Beğen
ben Continental Ultra Sport kullanıyorum 1 senedir patlamadı. 120 psı basınçla şişiriyorum lastiği.

• Beğen
Hacı dalga mı geçiyonuz :D adam gibi lastik kullan basıncını iyi tut bide bilerek kırık yerlere girme bişeycik olmaz.

Lastiklerle ilgili okuduğum yazıları ve deneyimlerimi söylemek yerine, 35 yıldır yarışan bir üstadın yorumlarını yazayım:

Yol bisikletleri için kabaca iki tür lastik bulunur. Biri yarışlarda kullanılan pahalı, km'si az, yol aktarımı iyi, hafif lastikler; diğeri de antrenmanlar için kullanılan kısmen ucuz, km'si fazla, ağır ve dayanıklı lastikler. Yol yarışlarına katılmadığımız sürece ikinci türde lastikleri tercih etmemiz gerekir. Pahalı ve hafif lastik iyidir anlayışı hatalıdır. Lastik üreticileri de lastiğin amacını ve üretim teknolojisini belirtir (performans mı, dayanıklılık mı).

Biz antrenmanlarda lastik patlattığmız zaman üstadın dediği şu olur: Lastiği patlattığına göre dikkatsiz ve acemice sürüyorsun, hata sende!

Neden böyle söylediğine gelirsek: Lastik kullanımı yolda başlayıp yolda bitmiyor. Her antrenman sonunda lastiklerin yüzeyine küçük cam veya diğer parçaların yapışıp kalmadığını el ve gözle kontrol etmek gerekiyor. Çünkü bu parçalar bir sonraki antrenmanda lastiğin derinlerine doğru ilerliyor. Bunlar lastiğin ömrünü ciddi şekilde kısaltan etkenlerdir.

Lastk basıncı üzerinde yazan max basınca göre değil, kilomuza göre olmalıdır. Max basınç sadece en üst sınırı gösterir.

Çukur, tümsek veya bozuk ortamlarda ayağa kalkmak, gerekiyorsa ayakta sürmek, arka lastiğe olan yükü azaltmayı sağlar.

Yolda lastiğe ve bisiklete zarar verecek etkenlere karşı refleksimiz gelişene kadar, daha yavaş ve dikkatli sürmek kural olmalıdır.

@Gökhan BİROL

ahhaha :D abi bayılıyorum senin yorumlara bende senin gibi olucam herhalde bugüne kadar ne spd yüzünden düştüm ne lastiğim patladı sorun bizde galiba :D

Geri