Scudo Sports

Yolcu abiler bir sorum var

Geçen hafta kadro kırılıyodu bu hafta lastik patlıyor. Sen nasıl nalet bişeymişin yol bisikleti :D

• Beğen
Tepkiler: fnym
Scudo
@mehmet.ali Çok yaygın önyargılar maalesef, bisikletim yol değil ama 700x32 lastiği bile görünce insanlar acıyarak bakıyor, bende çok duyuyorum çevreden, sanıyorum ince narin görünüm bilgi sahibi olmayan kişilerde bu yönde bir fikir oluşmasına neden oluyor.

• Beğen
Tepkiler: fnym ve mehmet.ali
Lastikler patlamamaya patlamaz ama neden bir türü tam olarak temsil etmeyen bir bisiklet alıyorsun. Mevlananın bir sözü ile konuya yaklaşmak istiyorum: Yılan balığına benziyorsun ne yılansın ne balık. Sen bir münafıksın ne yapıyorsun ya yılan ol ya balık.
Böyle ne isaya yaranmış ne musaya yaranmanın derdinde bir kişilik bulmadan giden bu bisiklet yerine ya adam gibi bir yol bisikleti yada bir fitnes almanı öneririm. Yol bisikleti değil; dropbar içermiyor ve bir dönüşümde bisikletin pahalı bir revizyonden geçecek. Bir şehir bisikletide değil, 28 üstü hacim lastikleri kullanacak bir geometri vede fren tertibatından aynı zamanda bagaj kullanımından yoksun. Bu bisikleti alıp sonradan neden safkan bir yol almadım veya bir şehir/tur bisikleti alsaydımda turlarada çıksaydım deme pişmanlığı yaşamadan önce güzin ablanın müritlerine hitap ettiği şekilde sana seslenerek şunu ifade etmek istiyorumki "bu gittiğin yol yol değil evladım gel bu sevdadan yol yakınken vazgeç"

Ben iki gün önce bu bisikleti aldım. Bir önceki bisikletim Scott sportster P6 şehir bisikleti idi. Yeni yol bisikleti Speedster gerçekten hızlı ve seri bir bisiklet. Kullanımı da rahat.Özellikle düz gidonlu aldım. Ama ince lastik olması yolda ne varsa hissettiriyor. Şehir bisikletinde ise bu durum daha az. Ama düz pürüzsüz bir asfaltta resmen akıyor. Çok zevkli. Eski bisikletime göre 3 kilo daha hafif. Lastik konusunda sorun yaşamam umarım. Dikkatli ve tedbirli olmak şart.

• Beğen
benim kullanıcı deneyimim olarak yol bisikleti lastikleri diğerlerine oranları daha zor patlıyor. şuan 300 km oldu mazgal , çukur , küçük camların üstünden geçtim bana mısın demedi ayrıca yoldaki küçük taşları da fırlatıyor o dikkatimi çekmişti.

• Beğen
@N.ÖZKAN

valla hacı her yere de giriyorum tangır tungur, bundan önceki bisikletim city bike idi ve ben bisiklet tanrısı "velospus"!a büyük ihanet etmiştim. 14 yıl bianchi'nin orijinal İtalyan caurus 837'sini kullandıktan sonra city bike kullanmak tanrıları çok kızdırdı ve ilk defa bisikletten düştüm. sonra road bike kullanmamanın benim için hayırlı olmayacağını düşünerek tekrar road bike aldım ve şimdi de mutluyum yine.
ama city bike kullanırken de hiç lastik patlamadı, sanırım bisiklet alt tanrılarından "şamrelus"'un ruhu sürekli benimle beraber. yarın öbür gün patlamaya dirençli bir schwalbe falan alırsam tanrıları çok kızdırabilirim. korkuyorum sevgili forum... :D

• Beğen
Tepkiler: Mytafa
Merhaba arkadaşlar
Scott speedster bugün elime ulaştı Allah'a şükür, ince tekerlek meselesi hiç de düşündüğüm gibi değilmiş tek kelimeyle bisiklete bayıldım, carraro 225 ten sonra kuş gibi geldi ve bence müthiş bir gidişi var, yalniz bugün 1-2 saatcik gezmem neticesinde yol kenarindaki çıkıntilara paralele yakin bir şekilde cikma gibi gaflette bulundum ve öyle bir tehlike atlattim birde yan yan dönerken kalabalik bir kavşakta pedal (döndüğüm taraftaki) yere en yakın noktada olduğundan çarpıp arka tekeri havaya kaldirdi bi anlik, aman dikkat herkese kazasiz belasiz sürüşler
Müsait oldugumda da scottun bu modelini acemice de olsa biraz yazmaya çalışacağım forumda goremedim ben belki yardimimiz baskalarina dokunur. Herkese iyi geceler

Bu biraz şansa , biraz kullandığınız yola , ve biraz da lastiğin kalitesine göre değişir patlamayan lastik lafı külliyen yalandır ha elinizde tubular set vardır içindeki sıvı da iyidir o zaman daha bir rahat edersiniz clincher setlere göre

• Beğen
@alierkanimrek doğru diyosun hocam, ben de 100 kilo civarıyım, benim bisikleti görenler de (Carraro Sportive 224) "bu seni taşıyormu len, baya ince göründü de hehe" şeklinde espiri yapıyor genelde. Bir ikincisi de bu kadar para vereceğine az daha verip motor alsaydın ya diyenler, onlara bişey demeye gerek bile duymuyorum, akıl edemedik abi napalım deyip geçiştiriyorum genelde. İlerde maddi durumda iyileşme olursa ve de bi 30 kilo kadar verirsem bir yol bisikleti alma niyetindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Mytafa ve fnym
Geri