Scudo Sports

Yol ve mtb karışımı bisiklet

Adam NG650 bisiklet diyor, siz marathon plus diyorsunuz.. Zaten bir çift marathon plus, NG650'den daha pahalı. Bu dediğiniz, 85 model Murat 124'e michelin primacy lastik tavsiye etmek gibi bir şey oluyor.. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın, burada demek istediğim, ihtiyaca göre tavsiye verilmesi uygun olacaktır. Maşa değişimi de bence öyle çok elzem değil. Ayrıca uygun fiyatlı lastik için internet fiyatları uygun olmayabilir. Zira, kredi kartı, havale, kargo vs. Uģraştırabilir. Bir de sökmesi takması iş. Mahalle arası bisikletçilerde zaten en fazla aynı fiyata bulunabilir bu lastikler. Takmaya da para almazlar. Bu tür dükkanlarda 26mtb için cüzi fiyata çıkma düz maşa da bulunabilir. Saygılar

Scudo
@S.Emre DURMAZ

Teşekkür ederim vallahi ne yalan söyliyeyim iyi dediniz. Keşke imkanım olsa çok daha iyi bir bisiklet alabilsem

@BicycleLover
Şimdi önemli olan ihtiyacına göre çözüm üretebilmek. Allah daha iyilerini nasip eder inşaAllah. sağlıklı ve mutlu sürüşler dilerim.

@BicycleLover dostum rica ederim ben 26 x 1.75 kullandim arazide ve asfaltta basariliydi, sadece asfalt kullanicak olsaydim 1.50 kullanirdim.1.75 isini gorucek diye umuyorum

@S.Emre DURMAZ
dostum bu bilgilere sahip olsaydi zaten arkadas bu konuyu acmazdi ng650 nin fiyatini bilmek Zorunda miyim? bisiklet iki tekerden olusuyosa ve donerken asfaltta arazide performansi soruluyosa ben fikrimi sunarim;) allah muhafaza x arkadas bu durumdan yarin obur gun olumsuz bi durum yasarsa bu bilgiyi paylasmadigim icin suclu hissederim, cunku marathon plusin reklamini degil performansi ile bilgi paylastim ve takip etseydin yazilanlari butce ile ilgili durumunu paylasinca arkadas bi kac mesaj sonrasinda rubena flasi onerdim :)dedigin gibi
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın, burada demek istediğim, ihtiyaca göre tavsiye saygılar

@BicycleLover benim şahsi fikrim 1.50 lik ölçüde bir teker 1.75 lik ölçüde tekere göre yere daha az temas edeceğinden ve sende hem şehir hem de arazide kullanmak istediğinden kontrolü bir nebze de olsa daha az olur. Bu sebeple 1.75 lik lastik kullanmanı tavsiye ederim. Dediğim gibi benim kullandığım lastiğe de baktım tekrar bendeki rubena 1.75 lik ve zırhlı lastik ayrıca fiyatının da uygun olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
Tanimini yaptiginiz bisiklete HİBRİT bisiklet denir.ince ve dişli lastik alip dag tepe bayir gezebilir, isterseniz uzun turlara cıkabilirsiniz.yine kilitlenebilir maşa alıp uzunturlar yapabilir, kiliti devre dışı bırakip dag ve patika yollarda hoplayip ziplaya bilirsiniz. Sele kisminada bagaj takabilirsiniz.seçenek çok :)

Dağ bisikletinin dişlileriyle fazla hızlanamazsın. Azcık hızlandığında en büyük vitste bile, 1. vitesmiş gibi kolay dönmeye başlar.
Örneğin, yarış bisikletlerinde en geniş çark(kelimenin tam adını bilmiyorum) 52 falan iken, şehir bisikletlerinde 48, dağ da ise 32-34 falan. Yani ne kadar değiştirirsen değiştir, pedala basarak ulaşabileceğin max hızın öyle artmaz. Teker/Lastik değiştirirsen hızlanman artabilir ama.

Yanlışım varsa affola ama bence durum bu.

Bende hibrit bisiklet var; 28 inç 1.60 dişli teker kullanıyordum (smart sam schwalbe) arazide oldukça iyiydi ve asfaltta fena değildi. Şimdi 1.50 daha az dişli lastik kullanıyorum şehir içi çok hızlı fakat arazide çok iyi değil. Ama 1.50 güzel dişli bir lastik arazi ve düz yolda işini görebilir.

@aynakol @Fusrodah @İbrahim YÜCEDAĞ

Teşekkürler yorumlarınız için.. Yapmam gereken tek şey bisikletçiye gidip ince tekerlek taktırmak. İmkanım olursa kitlenebilir maşa alıp eskisiyle değiştirmek..

Geri