Yol tutuşa katkısı iyi olan,hafif bir amortisör?

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2006
Mesaj
994
Tepki
819
Yaş
40
Şehir
Alanya
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhabalar.Yol tutuşa katkısı iyi olan,hafif bir amortisör olarak neyi önerirsiniz? fiyat olarak sınırım 175 ytl civarı.

Bir de fiyat-performans olarak aşağıdaki amortisörleri nasıl değerlendirirsiniz?

-SR Suntour XCM
-RST Omega SL 100mm. kilitli
-RST Gila SL 100mm. kilitli

İlginiz,bilginiz ve emeğiniz için şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
bak bu yazını okumadan benim aklıma geldi ve zac 19 bölümüne yazımı yazmıştım yazdıkdan sonra gördüm burayı ğerçi benden bilğili arkadaslar var burda sana yardımcı olurlar ama benim başıma geldiği için biliyorum simdi aslan gibi bir corretec extreme aldım ve kafam cok rahat
 

powered

Üye
Kayıt
27 Haziran 2006
Mesaj
75
Tepki
17
Şehir
Eskişehir Merkez
benim corratecimde rst gila sl 100 mm var kilitlemeli ve gayet güzel bi model fiyatını bilmiyorum ne kadar ????? eğer pahalı bişey almayacaksan rst yi öneririm.yada önümüzdeki yaz alırım dersen amortisörü sana 70 ytl ye veririm:D
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Omega, Gila'dan daha üst model bir amortisör. En basit karşılaştırma ile Gila Air diye bir model yok ancak Omega Air diye bir model var :).
Yol tutuştan kastın eğer asfatl ise 100 mm.lik bir amortisör alma derim. Çünkü önü fazlaca havaya kalkan amorsitör düz yoldaki sürüş dinamiğini olumsuz etkileyebilir. Ancak arazide kullanıyorum, arazideki performans ve yol tutuştan bahsediyorum dersen o zaman tabi ki kullanıcının tercihine kalmış kaç mm.lik bir amortisör kullanacağı ;).
Benim tercihim yukarıdakiler arasında Omega olurdu, hatta mümkünse Air modeli. Ancak onlardan da az da olsa boşluk yapıyor şikayeti geliyor. Ama bu zaten bir kaç yüz euro'luk amortisörlere çıkana kadar hemen her modelde bu şekilde zaten ;). O yüzden dert etmemek gerekir.
 

Ertan ABA

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2006
Mesaj
2.044
Tepki
3.909
Şehir
ANTALYA
Bisiklet
Lapierre
bizim arkadaş rst omega sl serinin 100 mm
kilitli modelini kullanıyor gayet memnun.ama sen bilirsin. daha iyisini de alabilirsin.karar senin .kolay gelsin.
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
onların içinden en iyisi bence rst omega 100 mm kilitlemeli olan çünkü diğerlerine göre daha hafif ve kaliteli bende xcm çatal var bisikletten az da olsa
anlıyan biri bisikleti kaldırdığında bisikletin ön kısmı ağır diyor xcm amartisör ağırlık yapıyo diyiyorlar.
 

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2005
Mesaj
1.023
Tepki
598
Şehir
İstanbul
@elise111s


Yol tutuştan kasıt, arazideki tutuş ise; rebound ayarı olan bir amortisör olması lazım. Binicinin kilosu, arazinin karekteri ve hız göz önüne alınarak doğru sertlik ve rebound ayarı yapılmalı, doğru lastik seçimi,doğru lastik basınç ayarı, sürücünün teknik kabiliyeti vb. etkenler de unutulmamalıdır.Yukarıda adı geçen 3 modelde rebound ayarını yakalamak biraz zor gibi geliyor bana. Yüksek performanslı amortisörleri düşünürsek amortisörün yol tutuşuna etkisinden bahsedebiliriz ama yukarıdaki gibi hobi-gezi seviyesi amortisörlerde bu detayları düşünmek gerekli değil zira bu tür detaylar bisiklette performans seviyesine ulaşıldığında sonucu etkileyen etkenler olmaya başlıyor.
 

reco feat

Üye
Kayıt
5 Kasım 2006
Mesaj
10
Tepki
3
Arkadaslar Bende Amortİsor Hakkinda Bilgilenmek Istiyorum Suan Orta Halli Bisi Ne Kadara Alinir...bende Zoom 580 Var Ama Baya Eskidi
 

reco feat

Üye
Kayıt
5 Kasım 2006
Mesaj
10
Tepki
3
Birde Gecende Orta Gobegi Degistirdim Gobek Mili Kisa Geldi Ayna Kol Biraz Kadroyu Asindirdi Ve Ayna Kolu Degistirdim Acera Ildim Ama Asinan Yerecanim Sikliyo
Teselli Verirmisiniz Arkadaslar
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Orta halli bir amortisör sanıyorum 150 euro'dan aşağı alınmaz. Çünkü artık piyasada uç modeller ciddi anlamda uçtuğu için, eski lüks amortisörler artık orta sınıf oluverdi :).
Ayna kolunun kadroyu aşındırması her ne kadar buraya ait bir konu değilse de yanıtlayayım, teselli vermek sana zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Aşınma ciddi seviyelerde ise tehlikeli olabilir.
Eğer aşınma konusuna devam etmek istiyorsan lütfen ilgili bölüme (Atölye/Kadrolar) yeni bir konu aç ;).
 

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2006
Mesaj
994
Tepki
819
Yaş
40
Şehir
Alanya
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Biraz geç olacak ama geçen ay parayı başka malzemelere yatırdığım için amortisörü bu ay anca alabiliyorum.O yüzden açıklamalar biraz geç oldu.Genelde asfaltta kullanacağım.Yol tutuşa kakısının iyi olması için galiba hızlı tepki vermesi ve asfaltta da sert olması gerekiyor.?
Yani aradığım amortisör biraz sert olmalı ve hızlı çalışmalı.
Sıfırı 200 ytl'yi aşmayacak bu özelliklerde hangi modeller bana uyar, tavsiyelerinizi için şimdiden çok çok teşekkürler.
 

Bülent Onutkan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2006
Mesaj
1.211
Tepki
943
Şehir
Eskişehir
Onurcum aynı zamanda hoplamayı zıplamayı sevdıgınıde eklersen tavsıyeler bıraz daha degısecektır!Ama benım tavsıyem saydıklarının arasında OMEGA olacak:) Neden dersen hem sertlık ayarlı hemde kılıtlı:) Ben kullandım ama neyazıkkı beraberlıgımız uzun surmedı ve kırıldı.Sanırım benım agresıf kullanmamdan kaynaklandı:eek: :eek: :eek: Ama rst'nın bahsettıgın dıger modelını cenap kullanıyor performansını sorabılırsın o daha ıyı anlatır:D Gorusmek uzere............!
 

bikernomad

Daimi Üye
Kayıt
16 Kasım 2006
Mesaj
269
Tepki
234
Şehir
Dağlar
Merhaba,
ben bir bisikletimde sontour xcr sr kullanıyorum.diğerinde de omega sl var.prensipte omega daha üst sınıf olmasına rağmen daha ağır olan xcr sr geri tepme reaksiyonunda daha iyi gibi geldi.Bakımı da bir hayli kolay.tabii ki bunlar alt sınıf amörtüsörlü çatallar.eğer biraz daha harcayabileceksen rock shox duke race öneririm.fayda maliyet açısından sanırım çok uygun.ben rock shox reba sl almayı düşünüyorum.aslında amörtüsörlü çatal seçiminde nerede kullanmak istiyorum ve ağırlık benim için ne kadar önemli soruları öne çıkıyor.bir tek gerçek var çok alt sınıf amörtisörler hiç anlamlı değil.
bol pedallı günler
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur Kula