Yol Spd Ayakkabısı Kali Sıkıntılı mı?

Chucky-1

Daimi Üye
Tepki
54
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar shimanonun PD-R540 Spd pedalını ve Sh-r064 yol ayakkabısını almaya karar verdim. Fakat bunlar yol spdleri. İnternette araştırmama ve kendi fikrime göre yol bisikletlerinde mtb spd de kullanılıyor ve oda oluyor fakat yol spd daha hafif daha akıcı oluyor mtb spdleri daha farklı katagoride değerlendiriliyor heralde. Sorum şu mtb klilernde avantajı ayak altığında çok yer kaplamıyor ama yol kalisi o shimanonun sarı olanı ayak yerdeyken yer üstünde altındayken yürüyen varmı nasıl rahat yürülüyor mu ayakkabıya kaliye yürüyüş zarar vermiyor mu çok büyük geldi bana?https://www.deltabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_3992_max.jpg?rev=1415355065 bunlar ayakkabının altına takılıyor işte.

Scudo

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Gördüğün sarı renkte yerler yere temas eden ve kalleri daha çok koruyan bölgeler. Mtb lere göre yürümek daha rahat eğer yol ayakkabısı ile kullanacaksan. Başka modellerde ise koruyucu mevcut plastik bir aparat yürürken koruma amaçlı. Her ayakkabının topuklari yipranir ona yapacak birşey yok üst seviye ayakkbilaarda değişen topuk olanlar var. Topuklari yere temas ettirmeden yurursun ama çok fazla öyle yürümek zor. Yorucu ve biraz garip oluyor. Kalleri lastik gibi düşünmek gerekir ömrü bitince çöp .

BF Okuru

Üye
Tepki
65
@Hasan SAYLIK

Pardon, yol ayakkabısı ve kalleri ile yürümek, mtb ayakkabısı ve kallerine göre daha mı rahat? Doğru mu anladım.

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Hayır tabi ki mtb ayakkabı daha rahat , fakat hem mtb hem yol kali takılan ayakkabılar mevcut .

Chucky-1

Daimi Üye
Tepki
54
Bisiklet
Diğer
Teşekkürler sağolun cevabınız yeterli oldu
@Hasan SAYLIK

Berkayugur

Aktif Üye
Tepki
35
İsim
Berkay Uğur
Bisiklet
Giant
arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak bende Shimano sh r064 ayakkabı almaya karar verdim ayakkabı numaram new balance ayakkabı modellerinde 42.5 ya da 42. bu ayakkabının 43 numarasını alsam benim için sorun yaratır mı? çünkü bazı alışveriş sitelerinin açıklamalarında gördüm bu ayakkabının 1 beden büyüğünü alın diyorlar.

Ardaa

Daimi Üye
Tepki
384
İsim
Arda
Bisiklet
Specialized
@Berkayugur
Merhaba bende aynı açıklamalara dayanarak 44 giydiğim halde 45 numara r088 aldım. Tam oldu ayağıma benim. Fakat ayak yapısına göre değişiklik olacaktır diye düşünüyorum o yüzden mümkünse deneyerek alın genede

Chucky-1

Daimi Üye
Tepki
54
Bisiklet
Diğer
@Berkayugur Hocam size taktik vereyim. Mutlaka mahallenizde bile bu ayakkabıları satan bir spor mağazası bisikletçi vardır. Alıcı havasıyla gidip deneyin almayın,ucuz yerden siparişinizi verirsiniz fakat tavsiyem garanti vs durumundan dolayı bence bayiden direkt almanız iyi pedallar