yol mu tur mu?

Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
ankara
merhaba ben taner. forumu bir süredir takip ediyordum yeni üye oldum.
eğer bisiklet önerileriniz olacaksa 1500 tlyi aşmamasını rica edeceğim. sınırım bu çünkü.
ben basketbolcuyum. hatta ankara'da milli takım seçmelerine çağırılan 35-40 oyuncu arasına da girdim. seçilemedim, nasip. geçen sene iki kere sağ ayak bileğimi sakatladım ve toplamda 1 ay koltuk değneği kullandım. ancak şu an bisiklet için bir sorun teşkil etmemektedir sakatlığım.
bisiklet sporunu seviyorum. eurosport'ta zamanım oldukça takip ediyorum.
aynı zamanda balık tutmayı ve kamp yapmayı da seviyorum. gideceğim yerler genelde asfalt yol onu belirtelim. bu durumda çadır, biraz erzak, olta takımları vs. bunları yanımda taşımam gerekecek.
1) yol bisikletlerine bagaj takılmıyor diye biliyorum, acaba bilgim doğru mu?
2) tur bisikleti ile yol bisikletinin hızına yaklaşabilir miyim?
3) hangisi sürüş bakımından daha rahattır?
4) yol bisikleti ile turlara katılabilir miyim?
bu soruların cevaplarını ve sizin söylemek istediğiniz şeyleri bekliyorum.
hoşçakalın.
 
Scudo

Hakan Saç

Aktif Üye
Kayıt
30 Haziran 2009
Mesaj
170
Tepki
45
Şehir
Ankara
Kısaca cevaplayalım
1) Evet yol bisikletlerine bagaj takılmaz zira hız yapmak için tasarlanmıştır
2) Bu senin performansına bağlı olmakla birlikte (alacağın bisiklete de bağlı) fazla yaklaşamayabilirsin kaldı ki yük de taşıyacaksın
3) Tur bisikleti daha rahattır. Yol bisikletinin oturuma pozisyonu uzun sürüşlerde rahatsız eder
4) Sırt çantasıyla yük taşımayı kabul edersen olabilir ama pek hoş olmayacaktır

Asfalt yollarda gezeceğin için Trek Fx 7.3 e bakmanı öneririm. Nakit alırsan indirimli olur kalan paraya da kask ışık suluk alırsın
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel

sonEr´´

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ağustos 2009
Mesaj
2.299
Tepki
1.421
Şehir
İstanbul/Esenler
Bisiklet
Salcano
Bir mtb'de iş görebilir..Yarı dişli lastik takarsınız asfaltta hızınızıda kesmez..Mesela takım taklavatınızı aldınız , bir göle balık tutmaya gittiniz..Tur ve yol bisikleti off road şartlarında çok zayıf kalabilir..+ olarakta mtb ile doğada biraz kaybolup macera yaşamak istebilirsiniz :) Hani boğazda veya asfaltta yakın yerlerde balık tutucaksanızda kesinlikle şehir/tur bisikleti bakın daha az eforla keyifli bir şekilde pedallarsınız..Yol bisikleti sizin istediğiniz şeyleri yerine getiremez bence ve oturuş pozisyonu olarakta çok agresif kalır..iyi forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
ankara
sonEr´´ ve Hakan Saç nickli kullanıcılara teşekkür ediyorum. ben tur bisikletlerini inceleyeceğim.
 

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
Tur bisikleti daha uygun gorunuyor ama yol bisikletinin tadi baska. Yabanci forumlarda okudugum kadariyla turdan yol bisikletine gecenler, konfor acisindan buyuk fark hissetmiyor ancak performansta ciddi artis yasiyorlar. Scott Speedster serisi, Giant tur bisikletleriyle Whistle Guipago size uygun olabilir. Fiyatlar konusunda dikkatli olmalisiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel

observer

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
1.663
Tepki
581
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
bence flatbar yol bisiklet i al
 

soner kulak

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ağustos 2009
Mesaj
424
Tepki
241
Şehir
kocaeli
bende tur bisikletide var yol bisikletide var.bi ara mtb aldım ancak tur bisikletine göre çok çok hantal kaldığı için sattim.size önerim düz maşalı olan trek fx3-fx5 yada specialized sirrus almanız bu bisikletler yol bisikleti kadar olmasada oldukça hızlı ve sağlam bisikletler ve beklentilerinizi çok rahat karşılayabilirler.buna rağman yol bisikletinde ısrarcıysanız scott speedster s40-s30ı önerebilirim.ben s30 kullanıyorum çok memnunum
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
ankara
herkese teşekkür ediyorum. nisan sonu, mayıs başı civarı müsait olacağım için o zaman alacağım. şu an için %70 sirrus, %30 trek gibi tercihlerim. tekrardan teşekkürler.
 
Kayıt
25 Şubat 2011
Mesaj
53
Tepki
34
Şehir
Samsun
Bisiklet
Geotech
Taner Bey inanın tamda benim kafama takılan soruların yanıtlarını aramışsınız, bende şehir/tur mu, yoksa yol/yarış bisikletimi ikileminde çok kalmıştım ancak arkadaşların tavsiyeleri ve forumun arşivi sayesinde yavaş yavaş şehir/tur bisikletlerine meylettim. Bütçem sizinki kadar olmasa da , bütçem dahilinde şehir/tur bisikletlerine bakıyorum. Çünkü bende 80-100 km lik bir sürüşü, tur bisikleti ile hem daha rahat hemde daha az efor ile alabileceğim konusunda ikna oldum.
Kolay Gelsin...
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Öncelikle, sakın MTB düşünme derim. MTB düşün diyenlerin de bu dahil diğer tavsiyelerini sakın dikkate alma, zira bir şey bilmedikleri ortada.

2. olarak, sorularına yardımcı olmaya çalışayım.
Yol bisikletlerinin giriş modellerinde bagaj takma vidaları bulunuyor. Kısacası o fiyata alacağın yol bisikletlerine bagaj takabileceksin. (tabii ki almadan önce kontrol etmekte fayda var)

Yol bisikletinin hızına her bisikletle ulaşırsın. Fakat o hızı en kolay ve uzun yol bisikletinde korursun. Tur bisikletinde daha az, MTB'de ise bundan daha az süre dayanabilirsin o hızda.

Rahatlık konusunda, yol bisikletini uygun bir gidon boğazı ile oldukça rahat bir hale getirebilirsin. Tercih burada sana kalmış, nasıl gidon istiyorsan.

Son olarak, eklemek istediğim, yol bisikletleri genel olarak daha ağır vites oranlarıyla satılıyor. Bu da, tur için bisiklete malzemelerini yüklediğin zaman seni zorlayabilir. O nedenle bu amaç için tur bisikleti 1. sırada olmalı tercih bakımından. Fakat 3'lü aynakollu bir yol bisikleti alırsan da, kendini bir süre geliştirdikten sonra pek rahatsız olmazsın :)
 

mustafa akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Ağustos 2010
Mesaj
2.361
Tepki
3.632
sevgili kardeşim
sedona 321 veya 311 bence size harika olur
daha kaliteliler de elbette mümkündür
ben de onu alacaktım
ama o sırada bulamadım
amacınız yarışlara girmek değil ise yol ile uğraşmayın
amaç keyif almak ise yani

ben yarışlara da girerim derseniz
o zaman yol almak zorundasınız

hem mtb hem de yol bisiklet sahibi olarak
ikisinin de yeri başka
yol bisikletimin gidonunu düzleştirmek ve uzun turlarda kullanmak istiyoum
vesselam
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
@taner sertel

Acele etmemekte fayda var. Sirrus Sport guzel bisiklet ancak iki konu onemli. Birincisi, bu bisikletin 2011 modeli, hakli olarak cok tutan 2010 modelinden bariz sekilde geride. Hem de bir degil bircok donanim geriye gitmis. Ikincisiyse, bu bisikletin Avrupa'da bizdekinin yarisina hatta kampanyalarla nerdeyse ucte birine satildigini gorduk. Bu da SSS'in Turkiye'de cok pahali satilmasinin yaninda kadro kalitesini sorgulatiyor.
Trek kullanip da memnun olmayan insana rastlamak zor. Ancak burda da yine asiri yuksek fiyatlar ve yetersiz donanim soz konusu. Eger Trek 7.3 ile SSS 2011 karsilastirilirsa elbette Trek onde. Ama fiyat/performans sizin icin onemliyse baska secenekleri degerlendirmek isteyebilirsiniz..
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel

Rikoenriko

Daimi Üye
Kayıt
11 Mayıs 2010
Mesaj
239
Tepki
397
Şehir
İSTANBUL
adı üstünde yol bisikleti pefrormans & tur bisikleti tur için kullanılır. bende trek 7.3. var pek memnunum baharda yüksek performans için ise hafif bir yol bisikleti almak istiyorum. Çünkü ne kadar iyi olsa da hiç bir tur bisikletinden yol performansını alamazsınfakat anlıyorum ki senin bütçenle iyi bir turbisikleti vasat bir yol bisikleti alabilirisin bence senin tarihin göre ihtiyacın tur bisikleti
Trek ve SSS ev önde gelen alternatiflerin olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel

Barkın Kenan

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Şubat 2011
Mesaj
408
Tepki
54
Şehir
Ankara
@randie

2011 model SSS sahibi olarak söylediklerinize katılıyorum. Zira 2010 modeldeki carbon maşa yerini alüminyum'a bırakmış. O yere göğe sığdırılamayan elcik ve sele'ler de değişmiş sanırım çünkü bugün 45-50 km kadar yol yaptım ve pek rahatlığını göremedim açıkçası. Tabi bunun nedeni 5 yıl aradan sonra bisiklete başlayıp henüz aldığım günün ertesinde 50 km %70 i rampalardan oluşan yol kat etmem de olabilir.

Bunun yanı sıra 2011 model SSS'de içsel kablolama var. 2010 modellere nazaran tek artısı bu gibi duruyor. Vitesler, frenler, lastik ve jantlar eski modeliyle aynı yanılmıyorsam.

Bunlara rağmen çok memnunum. Özellikle estetik açısından.
 
  • Beğen
Tepkiler: taner sertel
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
ankara
@Serkan KURAL

bisiklet ile yapmak istediklerim ve beklentilerim beni şehir/tur'a yönlendirdi. bir de barkın kenan'ın "ne yapıcan abi yolu" demesi :D
eğer sizin beklentileriniz de benim beklentilerim ile paralelse sanırım bizim için en iyi tercih olucaktır.
kendinize iyi bakın.
 
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
ankara
@Rikoenriko

yorumunuz için teşekkür ederim. arkadaşım barkın kenan'ın aldığı sss'yi test edeceğim zaten. keşke trek 7.3'ü de test edebilsem. şu an ankara'da satan bayii olmadığını söylediler. iki firmanın da ulaştığım yetkilileri çok yardımcı oldular. üslupları da çok hoştu. ancak dediğim gibi ankara'da olsalar çok daha sağlıklı bir seçim olacaktı.
tekrar teşekkürler.
 
Kayıt
25 Ocak 2011
Mesaj
7
Tepki
1
Şehir
ankara
@randie

değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. yorumların geneline bakınca ne kadar ilk tercihlerim onlar olsalar da bu iki modele sıkışıp kalmamam gerektiğine karar verdim. tekrar teşekkürler.