Yol kenarlarındaki şişe cam kırıkları!

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Bu soruna nasıl çare bulunulur nasıl önlem alınır düşünüyorum fakat aklıma hiç bir çözüm gelmiyor.

İzmir'de konaktan yola çıkıyorum urlaya kadar yollarda her 2 metrede bir kırılmış şişe parçaları. İnanın son zamanlarda giderek artan bu şişe cam kırıkları yüzünden bisiklet sürmekten zevk alamaz hale geldim. Yolardaki çukurlar, tuzak mazgallar birde üstüne bu kırık şişe cam parçaları aslında kelle koltukta ne kadar tehlikeli bir sporla uğraştığımızın kanıtı.

Buna devletin mahalli idarelerin bir çözüm bulması imkansız. Her yeri mobesalarla donatamıyacağımıza göre sanırım araçlarında bu zıkkımı içip oraya buraya atan iki paralık zihniyetin insafına kalıyoruz.
 
Scudo

Sercan Sözer

Forum Demirbaşı
Kayıt
14 Mayıs 2009
Mesaj
581
Tepki
409
Şehir
İstanbul/Tuzla
İsim
Sercan S.
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Katlanır
çok haklısın ben de bazen camın içinden geçmek zorunda kalıyorum:( :( :( :(
 

BEYHAN

Daimi Üye
Kayıt
1 Mayıs 2009
Mesaj
350
Tepki
172
Şehir
Seyhan / ADANA
Bisiklet
Carraro
evime giden bir cadde var inanın mtb parkurundan farkı yok sadece cam kırıklarımı metro inşaatı, okul yolunda kasisler derin derin çukurlar... bu memlekette allah önce yol bisikleti kullananlara sabır versin!
 

timurdigital

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2006
Mesaj
235
Tepki
466
Şehir
İzmir/Bayraklı
Bisiklet
Merida
sadece bu mazgal,çukur,tümsek,cam kırığı nedeni ile İzmir de geçen yıl yol bisikletimi bırakıp mtb ye geçtim.özellikle yol kenarında aralığı çok fazla olan mazgal ve yağmur suyu drenaj kanalı nedeni ile yol bisikletimle bir çok kaza atlatmıştım.tez zamanda petrol krizi çıksın,benzin litresi 20 TL. olsun.petrolun bitmesi dileği ile,saygılar.
 

Berke ÖZTÜRKMEN

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2008
Mesaj
1.883
Tepki
306
Şehir
İzmir
Bisiklet
Diğer
O içip de şişesini çöpe adam gibi atmasını bilmeyenlere, çöpü karıştırırken işine yaramayan şişeleri çöp kenarına atıp kıranlara hatta yerde şişe görüp de çöpe atmayan görmemezlikten gelen zihniyetlere buradan en derin selamlarımı yolluyorum. Bende bıktım artık. İnsanların insan gibi medeni davranışlar sergiledikleri bir çevre görmek istiyorum çok mu şey istiyorum acaba?
 

Emre Özhan

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Mayıs 2009
Mesaj
596
Tepki
877
Yaş
30
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
aynen bende sinir olurum ama yapacak bişey yok
 

Can Sonbay

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2007
Mesaj
1.177
Tepki
315
Şehir
Caddebostan, İstanbul
Bisiklet
Giant
Türkiye'de bisiklet kullanmanın altın kuralı ;
Bunny Hop yapabilmek:rolleyes:
Yol bisikletide kullansanız,tandem de bunny hop ı öğrenmek zorundasınız.:rolleyes:
Şaka bir yana birgün herkes Freeride sürücüsü olacak bu engeller yüzünden:)

Önlem olarak ta yanımızda yedek lastik taşımaktan daha iyisi aklıma gelmiyor..
Umarım birgün bunları unuturuz diyeceğim ama..:rolleyes:
 

uğur kocaağa

Daimi Üye
Kayıt
23 Nisan 2009
Mesaj
339
Tepki
193
Şehir
Babaeski
Evet ülkemizdeki maganda zihniyetli bazı insanların yolda şişe kırmak gibi saçma fantazileri yüzünden, yolda rahat rahat bisiklet süremez olduk... Bu da yetmezmiş gibi bazı maganda zihniyetliler bisiklet kullanıcılarının can güvenliğini dahi tehtit ediyor yollarda ... Sanki bisikleti kullanan insan değilmiş gibi bisiklet bir ulaşım aracı değilmiş gibi davranıyor özellikle bazı kamyon şöförleri...
 

Fatih GEZER

Aktif Üye
Kayıt
21 Nisan 2009
Mesaj
174
Tepki
132
Şehir
ankara-istanbul
abi önce o zıkkımı içiyorlar sonrada o kafayla kırıyorlar şişeleri yoldaki kırık şişelerin hepsi bira rakı şişeleri
 
  • Beğen
Tepkiler: William Blazco

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
burda da aynı durum geçerli, kırık cam parçaları yine kenarda oluyoda saçma sapan yerlere yola dik olarak yapılmış mazgallar ve her sokak başındaki hız kasisleri nedeniyle yol bisikleti sürmek işkence haline geliyor. bunun çözümü belediyelerde, mesela burda çarşıda her sabah ve akşam süpürge arabası ile cadde kenarları temizleniyor, bunu tüm şehirde uygulayabilirlerse kırık cam sorunu ortadan kalkacaktır.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Ülkemizin ayyaşları çok fazla sayıda, birde buna arabalılar eklenince başa çıkmak zorlaşıyor.Tertemiz asfaltta bir sürü şişe kırıkları,belliki araçlardan atılıyor.Bir keresinde adam şişeyi direk bana fırlattı.Ne yaparsın burada böyle.
 

nuhcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Nisan 2007
Mesaj
2.036
Tepki
812
Şehir
istanbul / kadıköy
İsim
nuh can
İçip içip bir de üstüne efkarlanıp kırmıyorlar mı, inanın öyle sinir oluyorum ki...

Bazen durup ayağımla kenara atıyorum, belki arkadan gelenlere bir faydası oolur...
 

mziyaeddin

Daimi Üye
Kayıt
9 Kasım 2006
Mesaj
363
Tepki
272
Yaş
34
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet Ziyaeddin UYANIK
Bisiklet
Marin
Bu tür olayların tamamen bilinçsizlikten kaynaklı olduğuna inanıyorum. Kendisine saygısı olmayan insan dağayı tahrip eder.
Diyeceksiniz ki hep eğitimsizlikten, cahillikten böyle oluyor. Unutulmamalıdır ki; "İlim irfanla cahillik gider, eşşeklik baki kalır."
 
  • Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
yol bisikleti kullanıyorum, aynı dertten bende şikayetciyim.yolda mazgal çukurları özensiz bir şekilde yapılmış, kenarları sivri sivri çıkmış her taraf cam küçük taşlar.sorun çok, ama burada sadece sorundan bahsetmek yerine çözümü konuşmak isterim.en azından bişeyler yapabilmeliyiz.İnsanları bilinçlendirmek adına olsun, sesimizi duyurmak adına olsun. sadece sorunları konuşarak kalırsak yarin yine aynı manzarayı görürüz karşımızda.
Bugün geziyorum, üst geçitte çocuklar vardı.beni görünce gülmeye başladılar. Yaklaştığımda tükürmeye başladılar. hadi onların çocukluğuna veririm ama bunlar yarin büyüyecekler. Anne babalarının suçu var ama bu çocuklar böyle büyümek zorunda mı? Neler yapabiliriz bu konuda.
 
Kayıt
26 Haziran 2009
Mesaj
24
Tepki
10
Şehir
İzmir
Acaba başka hangi "Medeni" ülkede ayyaşlar içip içip şişeleri kırmaktan zevk alır. Her sokakta çöp kovaları olmasına karşın insanların hala daha bu rezillikten zevk alması, ne tür bir ülkede, ne tür insanlarla yaşadığımızın bir göstergesi ne yazıkki..
 

Güney Tuncer

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesaj
1.710
Tepki
2.838
Şehir
Ankara
Bisiklet
Giant
Ayyaşlıkla çok ilgili bir durum değil bu. Şişeleri atan insanların çoğunun aklı başı yerinde olduğunu düşünüyorum. İnsanın içinde olacak artık. Kendini sevecek ki ondan sonra başkalarını, hayvanları ve doğayı önemsesin. Cahil insanlarımızı arabesk kültürümüz iyicene körüklüyor zaten.

Hatırlıyorum bikeresinde aracından yola pet şişe fırlatan birine geri dönüp onu almasını söylediğimde verdiği tepkilere dayanamayıp oracıkta adama girişecektim ama "sakin ol olum" şeklinde alttan aldım ve gidip onu ben çöpe attım :D Hem suçlu hem de güçlüler. Artık ne denilebilir bilmiyorum Allah akıl, fikir ve sevgi saygı versin bu insanlara.
 

Can Sonbay

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2007
Mesaj
1.177
Tepki
315
Şehir
Caddebostan, İstanbul
Bisiklet
Giant
@gurkankas

Zeki bir milletimiz var.İstanbul'daki süpürge arabaları gündüz çalışıyor.Özellikle sahili süpürürken ya bisiklet sürmenize ya yürüyüş yapmanıza ya da koşu yapmanıza engel oluyor.Aynı şekilde çöp kamyonları da dahil.
Özellikle Plajların orda takılıp kalıyorlar.Genişliği 5 mt olan yola 3 metrelik kamyonu sokunca sahil yolu kilit oluyor.
Bu da bir sorunun ortaya çıkardığı bambaşka bir sorun:rolleyes:
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
O süpürme araçları neden sabahları çalışıyor biliyor musunuz?
Dalkavukluğun ve göz boyamanın anavatanı olan Türkiye'de, sadece belediye başkanı veya valinin geçeceği güzergah, o şahıs makamına gitmeden önce süpürülüyor.Çünkü o muhitte sadece o şahıs oturuyor! Diğerleri insan değil, değil mi?

Size en güncel örneği vereyim;
Dün Manisa'dan İzmir'e 3 bisikletli dönerken hepimiz ayrı kondüsyonda olduğumuz için birbirimizden normal olarak koptuk.
Benim 5 dakika arkamdan gelen bayan aynı zamanda yabancı olan ve Türkiye'yi çok seven arkadaşım tırmanıştayken, yanına bir motorsiklet geliyor.Üzerinde 45 yaşlarında bir erkek ve arkasında bir bayan var.Adam bayan bisikletçinin başından aşağı bir dolu bira şişesini boşaltıyor, her tarafını sırılsıklam ediyor.Mp3 çaları da ıslanıyor.Ayrıca bunu yapan aynı adam, işi bitip de gaza basınca hareket çekerek uzaklaşıyor.

Biz buyuz, böyle bir milletiz.İyiler olarak azınlıktayız.Cahiliz, benciliz, vurdumduymazız, kompleksliyiz, caniyiz.
Bunların nüfusunda Türk, dininde İslam yazıyor ama kağıtta işte.

Bugün haberlerde çıkan rüşvetçi polislerimiz, uyuyan ve pasif Karayolları yöneticilerimiz, dar görüşlü ve yamyam yerel yöneticilerimiz olduğu sürece de böyle devam edecek.
Halkın bir kesimi cahil olabilir ama yöneticileri cahil olmamalıdır.Eğer cezaları işletirsen suç kalmaz.Amerika'da aracınızda içki bulundurabilirsiniz fakat eğer aracınızda kapağı açılmış bir içki varsa, alete üflemenize gerek yoktur.Hatta içen kişinin şoför bile olmasına gerek yoktur.Anında cezayı yersiniz.Ama bu ülkede cezaları işletecek kadar vatansever polis ve yöneticiler neredee?

İzmir'de sadece bir tane var.Adam haberlere konu olmuştu.Hiç kimseyi affetmiyor.Bir otomobil bir kusur işleyip polisin uyarısında da durmadan devam edince, bizim vatansever polis, oradan geçen ilk scooter'ı durduruyor.Arkasına oturup şu aracı takip et diyor.Uzun bir kovalamacadan sonra aracı yakalayıp işlemi yapan polis, scooter sürücüsüne de dönerek, kask takmadığı için bir de ona ceza kesiyor.
İşte görevini yapmak budur arkadaşlar.Aldığın parayı önce hakedeceksin, haram kuruş bile yemeyeceksin.

Peki yönetici değiliz, polis de değiliz.Biz mağduruz, ne yapabiliriz?

Milliyet, Hürriyet gibi gazetelerin sitelerindeki bütün yazarların mail adresleri yazıyor.Yerel yönetimlerin de artık siteleri var ve başkana mail gönderebiliyorsunuz.Bir e-posta hazırlayıp "her gün" aynı e-postayı farklı mail adreslerinden aynı kişilere, ta ki istediğiniz ve hakettiğiniz hizmete kavuşana kadar mail gönderiyorsunuz.Üstelik günde 2 dakikanızı alacak bu işlem bedava.Ayrıca beyaz masa gibi birimlerin telefonlarını da arayarak bir güzel adamları konudan haberdar ediyorsunuz.Bu gibi birimleri de her ay arayabilirsiniz.Geçen ay aramıştım, bu konuda ne yaptınız diye sorabilirsiniz.

Herkese, mazgalsız, egsoz dumansız, cam kırıksız, çukursuz, tümseksiz, bozuk satıhsız sürüşler diliyorum.
 

Ali Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Kasım 2006
Mesaj
1.077
Tepki
1.264
Şehir
istanbul
Bisiklet
Scott
valla avrupayı gördükten sonra bu insanlarla biz avrupa birliğine falan değil ancak ahıra gireriz siz bide istanbulu görün şimdi yeni moda yolları yıkamak bide avrupa yakası sahilinde dükkanlar sabunlu sularla dükkanları yıkıyolar sular caddeye yol kenerları istanbulda zaten facia neyse sinirlendim gene
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar şu an alanyadayım. Sabah çıktım Ülkenin en uzun (yaklaşık 80 km) kumsalında yürüyeyim dedim. İnanın her 5 metrede kırık bira şişeleri uçları ayağın bir ucundan girip bir ucundan çıkacak şekilde boy boy yarısı kumda gömülü artık pes dedim. Bunu içip atan sabah gelip orada denize giren yürüyüş yapan birine zarar vereceğini bilen insanlar. Kimse bir kaç şuursuz yapıyor demesin. Yaklaşık 2 km yürüdüm bir yandandan kırık şişeleri topladım çöpe attım utandım inanın biz böyle değildik alanya sahilleride yıllar önce böyle değildi. Tek kelime ile nerden olursa olsun göç bu ülkenin herşeyini kültürünü ekonomik yapısını ahlağını değerlerini saygıyı sevgiyi herşeyini mahvetti. Artık herşey için çok geç bu erozyonda kimsenin şansı kalmadı bu Ülke ne kadar şanssız ne kadar kadersiz kimse eğitim demesin insanın içinde ruhunda olacak asalet. Eğitimle parayla ekonomik kalkınmayla yaşadığı ortamla değişmiyor oluşmuyor. Yaradılışın neyse o şekilde sürüp gidiyor. Kimseyide değiştiremeyeceğimize göre bu erezyonda kayıp gitmeye bir şekilde seyirci kalmaya mahkümuz.