emre daran
Üye
- Tepki
- 28
tecrübeli abilerime bir sorum olacak.şimdi baradine kırmızı siyah çift renk pabuç kullanıyorum. fren sistemim tektro r530 fren kollarım st2300. jant çemberleri alexrimms dc19. şimdi yolda giderken hızım 6-10 km arasındayken bile arka freni sıktığım vakit hiç bir tepki hissetmiyorum. tekerlek fren pabuçlarının arasından kayıp gidiyor.ancak olanca gücümle fren kolunu kırmak istercesine sıkarsam ancak kilitleniyor. ön frene gelince o da aynı şekilde güç farkından dolayı kilitlenme yok.sadece yavaşlatıyor 30 km hızla gidersem panik frende 12-14 metrede durduruyor ıslaksa zaten 18 metreyi gördüm.. freni sıkınca pabuçlarda inanılmaz bir ses ama bu ses inleme gıcırtı değil sanki lastiği zımparalıyormuş gibi bir ses bakıyorum lastikle alakası yok pabuç tam janta değiyor.. jantları sonax jant sıvısıyle temizliyorum pabuçları da sıfır su zımparasıyla çok çok hafif olmak kaydı ile 2 saniye zımparalayıp yağı gitsin diye bulaşık deterjanıyla yıkıyorum sıfır gibi gözüküyor. elimi sürüyorum pabuça elime bile fren yaptırıyor. takıyorum yine aynı.şu frenler yüzünden bir gün bi yerlerden kazıyacaklar ya beni hadi hayırlısı.neyse shimanonun pdf kılavuzuna baktım st2300 fren kolları uyumluluk tablosunda br-r650 fren takımı en üst sırada yer alıyor. şimdi ben bu fren takımını alsam, jantları da aksium veya rs30 gibi bi sete dönüştürsem fren performansım nasıl olur?