Yol bisikletlerinin düşmanı mazgallar

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
Merhaba arkadaşlar.Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta sonu turumuzu tamamladıktan sonra,Fatih arkadaşımız eve dönüş yolunda yine bir mazgal sorunuyla karşı karşıya kaldı.Neyse ki ciddi bir yara almadan kurtuldu.Ama bu demek değildir ki her seferinde yara almadan kurtulacağız.

Fatih arkadaşımız hemen gerekli mercilere mail attığını yazmış.Acaba bir kaç mail bu soruna çözüm olabilecekmi?benim düşüncem türkiyedeki bütün bisikletçiler bir tane mail yollasa eminimki bu onların dikkatini çekecektir.

Lakin çekmez ise o zaman daha başka yollarla sesimizi duyurmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum.bu konuda siz değerli bisiklet dostlarınında görüşlerini istiyorum.

Saygılarımla
Murat ALTINCAN
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Scudo

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Hassasiyetin ve desteğin için teşekkür ederim Murat'cığım.
Bütün bisikletseverlerin destekleriyle belki dikkati bu ölüm saçan tehlikeli yanlış uygulanmış mazgallara çekip, yanlışlığı düzeltebiliriz.

Herkesin kendi şehrindeki Bld. Başkanına, yerel gazetelerine, büyük gazetelerin köşe yazarlarına bu sorunları e-posta yoluyla dile getirmesi ve değişimini talep etmesi gerekiyor.
 

İdris ACA

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ekim 2006
Mesaj
1.775
Tepki
1.425
Şehir
bursa
öncelikle geçmiş olsun diyorum.umarım ciddi bişey yoktur.evet bu mazgal sorunu hepimizin başına gelebilecek bir olay bunun için hepimizin duyarlılığı gerekli.ben sizden nereye email atacağımızı soracağım çünkü adresi elimde değil gerekli mercilerin
tekrar geçmiş olsun teşekkürler saygılar
 

Ege_Boİ

Üye
Kayıt
17 Ocak 2007
Mesaj
1
Tepki
0
bende bu mazgallara karşıyım daha geçenlerde mazgal yüzünden kaldırıma patladım :S
 

artofriding

Daimi Üye
Kayıt
21 Kasım 2006
Mesaj
312
Tepki
261
Şehir
İzmir
Kesinlikle, ilgili yerlere çok sayıda mail giderse belki mazgalları delikliye çevirirler, sahil yolunda yaptıkları gibi.
 

simplonmurat

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
737
Tepki
336
Şehir
Evka-6 / İZMİR
İsim
Murat ALTINCAN
Bisiklet
Simplon
haklısın . yada en azından yönünü değiştirsinler.Böylece çapraz geçmek durumunda kalmayız
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Arkadaşlar ilginize teşekkürler, hepimizin can ve mal kaybının engellenmesi adına ben size e-posta gönderdiğim mercileri yazıyorum.
Kötü niyeti önlemek adına direk e-posta adresleri yerine, bu adresleri öğreneceğiniz sitelerin linklerini vereceğim.
(onların kötü niyetleri yanında bizimkisi ne kadar kötü olacaksa)

(link) sayfanın en sağ, en üst köşesinde

(link) (İzmir B.şehir Bld. Bşk.)

(link)
(Yeni Asır İzmir'in ve Egenin en büyük yerel gazetesi)

(link)
(Hürriyet gazetesinin yazarları)

(link)
(Milliyet gazetesinin yegane bisikletsever köşe yazarı Meral Tamer hanımefendinin adresi sayfanın altında)

Siz de daha bulabildiğiniz tüm adreslere yollayın arkadaşlarım, birleşip kenetlendikçe bu sporu sağlıklı şekilde yapmaya devam edebiliriz.
 

Turkishflier

Aktif Üye
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
173
Tepki
143
Şehir
İzmir
Merhabalar.Bu mazgal sorunu gerçekten yol bisikletçileri için büyük bir tehlike ve yıllardır belediyeler uyarılmasına rağmen bir çözüm getirmiyorlar.Ben defalarca mazgala girdim,bir sürü akordu bozulan ve bir tane hurda jantla sadece maddi hasar alarak kurtardım durumu.Ama bu yüzden düşüp yaralanan birçok arkadaşımızı da gördüm;hatta bir arkadaşımız ön tekerleğinin mazgala girip düşmesi sonucu 2-3 gün hastanede yatmıştı.

Tüm bunlardan belediyenin haberi var aslında.Yaklaşık 5 yıl önce İzmirde belediyeye toplu bir dilekçe verilmişti,bir kaç arkadaş gidip şahsen yetkililerle konuştu.Ve yine uzun bir süre önce küçük bir konferans düzenlenmişti.Bu konferansta belediyenin bir yetkilisi de vardı.Konferans boyunca yeni yapılacak bisiklet yolları,halkı bisiklete teşvik etme gibi konulardan konuşuldu.Mazgal konusu biz gündeme getirdik ve yarım bir ağızla onu da halledeceğiz dedi.Ortada halledilen bir şey yok tabi ki.

Tüm bu uğraşlara rağmen sorun çözülmedi ve biz bisikletçiler bu konuda çaresiz kaldık.Belki sorunu bir şekilde medyaya taşırsak bir şansımız olabilir.En azından bunu da denememiz lazım.Görüşmek üzere.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç

Hasan Hakan Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.293
Tepki
1.177
bencede medya işi önemli sözler havada kalıyor. birde işin ciddiyetini anlatmak bakımından hukiki olarak çomağın ucu varmı araştırıp adamlara göstermek gerekebilir diyorum .
nihayetinde hem cana hem mala zarar. bu konuda önemli elde nekadar kozumuz olursa okadar yaptırım gücümüz olur