Scudo Sports

yol bisikleti yorumlarınızı beklıyorum

Tepki
72
3 model arasında kaldım yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar;

http://img30.imageshack.us/img30/6647/defy2compact.jpg
Giant Defy 2 Compact

Marka Giant
Model Defy 2 Compact
Kategori Yol Bisikleti
Kadro Giant Defy ALUXX SL Alüminyum
Amortisör Composite, 11/4" - 11/8" aluminium steerer
Arka Suspansiyon -
Jantlar Mavic CXP 22 custom for Giant
Tekerlek Göbekleri Giant custom
Jant Telleri Sapim Race
Lastikler Kenda Kriterium L3R
Ayna Kol Shimano Tiagra 34/50
Zincir Shimano HG73
Kaset Shimano HG50 12-25
Orta Mil Shimano Hollowtech II
Ön Arttırıcı Shimano Tiagra
Arka Arttırıcı Shimano Tiagra
Vites Kolları Shimano Tiagra 18 speed STI
Gidon Giant Anatomic O.S.
Gidon Boğazı Giant 3D forged
Çatal Yatağı -
Frenler Shimano Tiagra
Fren Kolları Shimano Tiagra STI
Sele Giant Performance Road
Sele Borusu Giant Advanced Composite
Renkler
Boylar XS, S, M, ML, L, XL
Ağırlık -
Fiyatı 990 €

http://img33.imageshack.us/img33/8223/speedsters60.jpg
Scott Speedster S60 24-sp

Scott
Model Speedster S60 24-sp
Kategori Yol Bisikleti
Kadro Hydroformed 7005 Alüminyum
Amortisör ADDICT Carbon/Alloy
Arka Suspansiyon -
Jantlar Alex Race 24 Aero Profile 32H
Tekerlek Göbekleri Scott Comp 32 H
Jant Telleri 14 G Paslanmaz 2mm
Lastikler Hutchinson Equinox 700 x 23 C
Ayna Kol Truvativ ISOFLOW 30/42/52 T
Zincir KMC IG 51
Kaset Sram PG-850 12-26T
Orta Mil Truvativ 07BB 68/108
Ön Arttırıcı Shimano FD 2203 - F
Arka Arttırıcı Shimano RD 2200 24 Vites
Vites Kolları Shimano Sora ST-2200
Gidon Scott Road Drop OS
Gidon Boğazı Scott Road Team OS
Çatal Yatağı Integrated Steel Cup
Frenler Scott Comp L SCBR- 316 A
Fren Kolları Shimano Sora
Sele Scott Road Pro
Sele Borusu Scott Alloy 31.6mm
Renkler
Boylar XXS,XS,S,M,L,XL,XXL
Ağırlık 9,70 kg
Fiyatı 825 €

http://img27.imageshack.us/img27/3101/speedsters50.jpg
Scott Speedster S50 27-sp

Marka Scott
Model Speedster S50 27-sp
Kategori Yol Bisikleti
Kadro Hydroformed 7005 Alüminyum
Amortisör ADDICT Carbon/Alloy
Arka Suspansiyon -
Jantlar Jalco DRX 6000 Aero Profile 32H
Tekerlek Göbekleri Scott Comp , Shimano 2200
Jant Telleri 14 G Paslanmaz, Gümüs 2mm
Lastikler Hutchinson Flash 700 x 23 C
Ayna Kol Truvativ ISOFLOW 30/42/52 T
Zincir Shimano CN-HG53
Kaset Shimano CN-HG50-9 11-25T
Orta Mil Truvativ 07BB 68/113
Ön Arttırıcı Shimano Tiagra FD-4403
Arka Arttırıcı Shimano Sora RD 3400 27 Vites
Vites Kolları Shimano Sora ST-3403
Gidon Scott Road Drop OS
Gidon Boğazı Scott Road Team OS
Çatal Yatağı Integrated Steel Cup
Frenler Scott Pro SCBR-530
Fren Kolları Shimano Sora
Sele Scott Road Pro
Sele Borusu Scott Alloy 31.6mm
Renkler
Boylar XXS,XS,S,M,L,XL,XXL
Ağırlık 9,90 kg
Fiyatı 935 €

yorumlarınızı beklıyorum herkese bol pedallar

• Beğen
Tepkiler: sadana
Scudo
Giant Defy 2 Compact modelini öneririm üstündeki parçalara göre fiyatı daha uygun scott kadroları pahalı olduğu için fiyatı artıyor

• Beğen
Tepkiler: utku bildirici
Verilen scott modellerinde %20 indiirm var su anda...
S50`yi tercih ederim. Kadrosunun acilarini ve dizaynini sevdim. Resimdekinden cok daha albenili oldugunu soyleyebilirim.

• Beğen
giant larda da %20 indirim var..defy 2 modeli şu anda (link) 789 euro
güzel bir bisiklet ama görünüşü scott lar kadar albenili değil açıkçası..görünüşe önem veriyorsanız scott derim.

tabii bu arada boyunuza uygun stok varmı araştırmanız lazım..

bencede gian daha cazip gözüküyor özellik bakımından, scott kadar kaliteli bir kadrosu olduğunu söyleyemem ama onunkide başarılıdır.şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
S 50'yi komşum aldı geçen hafta çok memnun, ama bisikleti alırken yanında ben olsaydım kesinlikle Giant aldırırdım, Tiagra yüzünden, ayrıca Giant'ın Scoot kadar kaliteli olmadığı yorumu kesinlikle gerçekçi değildir
Not: Giant'a sempatim vardır :)

• Beğen
bencede giant ı secmelısın.soralı bır bısıklete yanasma bıle.ayrıca cxp 22 mavıc jantlar da cok saglamdır.

@utku bildirici

selam bence SPECIALIZED alırsan rahat edersin çünkü en alt modeline bile ömür boyu garanti veriyor kadro geometrisi tam bir bisikletçi için yapılmış yokuş siprint hepsi var

bence cevap hiçbiri. 3 bisikletinde donanımı zayıf. jant setlerindeki göbekler(hub) shimano değil. Eğer bu 3 seçenekle sınırlıysanız giant ı tercih edin çünkü frenleri shimano.

(link) (marin)

CANNONDALE CAAD9 105 COMPACT (2009) bike and outdoor

(link) (corratec)

1000 avro sınırında bu 3 bisikletin donanımı daha iyi. ama sakın binip denemeden almayın yol bisikletinde bisikletin üzerinde rahat olmanız çok önemlidir. kolay gelsin

Ben de idareten hesaplı bir yol bisikleti bakınıyordum ve birkaç gün önce Defy2 yi aldım. Şu aralar %20 indirim var ve 790 Euro gibi bir rakama alınabiliyor. Hani idareten filan aldık ama cidden çok güzel :) iki gündür gözümü üzerinden alamıyorum.

1000 euro ya kadar satılan bisikletlerin arasında bu bisikletin burada rakibi yok. Niye mi ? Bisiklet A dan Z ye kendi klasmanı içinde çok başarılı. İlk olarak kadro ya bakalım, görsel olarak incelersen sen de anlayabilirsin. Kaynak yerleri traşlanmış, boruların şekli ve tasarımları hydroforming'in son noktası ve Giant'in en üst malzemesi "Aluxx SL" kullanılmış ve ön çatal karbon. Hatta alın borurusu konik tasarıma sahip :) Fiyat kıstasını dahi çıkarabilirsin burada bulabileceğin en üst seviye Alu. yol kadrolarından biri diyebilirim. Bu gün sabah 60km kadar yol yaptım ve esnemezlik olarak taş gibi.

İkinci olarak malzemeler. Aynakol, frenler, vitesler hepsi Tiagra. 1000 euro altında full Tiagra donanım bulmak pek kolay değil. Ayrıca hoş bir artı olarak karbon bir sele borusu var. Teker seti de kendi klasmanında çok başarılı. Mavic CXP 22 jantlar, Sapim Race teller ve Formula'nın rulmanlı göbekleri var. Bir arkadaş göbekleri Shimano olmazsa olmaz demiş :D Madem olmuyor insanlar ne diye Shimano olmayan teker setlerine dünyanın parasını veriyor :) Fransa turunu izliyordur arkadaş, baksın bakalım kaç kişi de Shimano teker seti var :) Şaka bir yana göbekleri de cidden çok iyi. Bende Dt 240S göbekler de var ve onlar kadar akıcı dönüyorlar ve işçilikleri de iyi ama tabi çok hafif değiller. Bu göbekler de bu bisiklet için kesinlikle bir artı.

Sonuncu olarak toplam ağırlığa gelelim. Fabrika verisi pedalsız olarak 8.9kg ve ölçtüm aynen öyle. Yalnız üzerinde gelen sele "360gr" ve lastikler "çelik telli" ağır. Ufak bir harcamayla sele ve lastiklerden 400gr çalarak bisikleti 8.5kg civarına indirmen mümkün. Bu fiyat için hiç fena bir ağırlık değil di mi ?

Ufak bir hatırlatma; kadronun compact tarasımından dolayı ölçüleri yanıltıcı. Mesela 53cm lik ML "Medium Large" kadro 57cm lık standart tasarıma denk geliyor, buna dikkat et. 1.80 geliyorum ve ML aldım.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Giant Defy 2 Compact
http://img30.imageshack.us/img30/6647/defy2compact.jpg

teker setleri için bir link

(link)

fransa turunu seyrettim ama tekerler döndüğü için göbeklerin markasını göremedim herhalde

@Güney Tuncer

Kardeşim ballandıra ballandıra anlatmışsın zorla bisiklet aldıracaksın bize :)
Güle güle kullan bu fiyata gerçekten çok iyi donanımlı bir bisiklet..

@murat ağırdilli

Utku, Murat abinin onerisinide dikkate al bence, nede olsa yillarca Milli takimda mekaniklik yapmis bir abimizdir kendisi.

• Beğen
Geri