Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Zincir değişimi yapmak istiyorum da hangi zinciri almam gerekiyor? Standart mı zincirler? Bisikletim 2x12 Bianchi nirone
Standart sayılır.
Uygun fiyatlı bişey bakıyorsan 740 TL çok iyi fiyatı var bunu alıp geç. Açıklamalarında SRAM uyumlu dediğine bakma shimano ile de uyumlu. Fiyatı ucuz diye kalitesiz sanma.
(link)

Uygun fiyatlı shimano olsun dersen en giriş seviyesi 12 vites zincir m6100 950 TL. Uğur bisikleti sevmem önermem de ama en uygun burada var.
(link)
Alternatif:(link)

Bunlar da üst modelleri shimano zincirin.
M7100: 1488 TL
(link)

M8100 1689 TL:
(link)

Bakla sayısına takılma. 116 Bakla olanlar bile 1-3 bakla uzun gelir muhtemelen takmadan önce ölçüm yapıp kısaltman gerekecek. Kendin yapacaksan bakla sökme aparatı da alman gerekir yada benim gibi ölçümü yapıp bisikletçi de kısaltıp geleceksin aparat almadan.

Ben olsam kmc x12 iki tane alırdım diğerlerinden bir tane alacağıma :D Normal yağ yerine Wax kullandığım için birden fazla zincir bulunması iyi oluyor dönüşümlü kullanımda.

Scudo
Standart sayılır.
Uygun fiyatlı bişey bakıyorsan 740 TL çok iyi fiyatı var bunu alıp geç. Açıklamalarında SRAM uyumlu dediğine bakma shimano ile de uyumlu. Fiyatı ucuz diye kalitesiz sanma.
(link)

Uygun fiyatlı shimano olsun dersen en giriş seviyesi 12 vites zincir m6100 950 TL. Uğur bisikleti sevmem önermem de ama en uygun burada var.
(link)

(link)

M8100 1689 TL:
(link)

Bakla sayısına takılma. 116 Bakla olanlar bile 1-3 bakla uzun gelir muhtemelen takmadan önce ölçüm yapıp kısaltman gerekecek. Kendin yapacaksan bakla sökme aparatı da alman gerekir yada benim gibi ölçümü yapıp bisikletçi de kısaltıp geleceksin aparat almadan.

Ben olsam kmc x12 iki tane alırdım diğerlerinden bir tane alacağıma :D Normal yağ yerine Wax kullandığım için birden fazla zincir bulunması iyi oluyor dönüşümlü kullanımda.
Teşekkürler uğur bisiklet 950 tl olanı sipariş ettim, tüm bisikletlere uyar değil mi? İsmi deore dşye yazılmış

Teşekkürler uğur bisiklet 950 tl olanı sipariş ettim, tüm bisikletlere uyar değil mi? İsmi deore dşye yazılmış
Hepsi deore. m6000 en giriş seviyesi, m7000 slx ve m8000 deore xt. En giriş seviyesi deore yerine x12 tercih ederdim ben olsam dediğim gibi ama tercih sizin. Özellikle kış için pas koruması daha iyi diye biliyorum x12'de. Shimanonun acantajı daha uyumlu olur vites geçişleri için. Ben KMC ve YBN marka zincir de kullandım bir fark hissedilmiyor pek açıkçası vites geçişinde. Hayırlı olsun.

Standart sayılır.
(link)

(link)

(link)

M8100 1689 TL:
(link)

Kmc zincir kullanıyorum. 3000 kilometre oldu hala sapasağlam. Benimki 105 set 11 vites tek farkı. Gerçekten Shimano falan marka diye pahalı. Hiç gerek yok

Shimano zincirler arasındaki bu fiyat farkı neden? Kalite olarak nasıl bir fark olabilir bilen aydınlatabilir mi?

2. El mi? 0 mı? Ön planda tuttuğun bı özellik var mı?
0 olursa daha iyi olabilir ön planda tuttuğum bir özellik yok.
Yeni başlangıç yapacağım için araştırdım bir şeyler ama tam bilgiye sahip olamadığım için sizlerden tavsiye istedim şimdiden teşekkür ederim :)

0 olursa daha iyi olabilir ön planda tuttuğum bir özellik yok.
Yeni başlangıç yapacağım için araştırdım bir şeyler ama tam bilgiye sahip olamadığım için sizlerden tavsiye istedim şimdiden teşekkür ederim :)
2. Elde temiz düşürürseniz çok daha güzeller var ama illa 0 olacaksa Mosso Cavalier in yeni çıkanları güzel. Kablolar gidon boğazına giriyor, disk frenli (mekanik).

2. Elde ise 105 setli bir şeyler bulabilirsiniz. Temiz düşürürseniz 2. El daha mantıklı bu fiyatlarda bence

2. Elde temiz düşürürseniz çok daha güzeller var ama illa 0 olacaksa Mosso Cavalier in yeni çıkanları güzel. Kablolar gidon boğazına giriyor, disk frenli (mekanik).

2. Elde ise 105 setli bir şeyler bulabilirsiniz. Temiz düşürürseniz 2. El daha mantıklı bu fiyatlarda bence
2. el işi olabilir nakitim olmadığı için aslında 0 alıp ödemesini ay ay yapmak istiyorum 2. el olup yine aynı şekilde taksit şeklinde de alabilirim bu şekilde olan bir site varsa

Bisiklet temizlğini nasıl yapıyorsunuz? Ne sıksak iyi gelir ne sıkmasak iyi olur tavsiyenizi bekliyorum, her seferinde bisikletçi 1000 tl 1500 tl istiyor

Bisiklet temizlğini nasıl yapıyorsunuz? Ne sıksak iyi gelir ne sıkmasak iyi olur tavsiyenizi bekliyorum, her seferinde bisikletçi 1000 tl 1500 tl istiyor
Ben burda wax kullanin kullandirin diye boşa bagirmiyorum. Bak bisikletci yikar yağlar temizler 1500 lirayi alir. Benim bisikleti yikamam bahce hortumu ve arac sampuaniyla 2.5dk sürmüyo. Sonrada kuru bir bezle kuruladim olay bitti. Kaset temizligiymis zincir temizligiymis yağlamasiymis öyle dertlerim yok çok şükür.

Ama yag kullananlar için mucoffun temizlik seti var direk ihtiyaciniz olan hersey icjnde var direk onu alabilirsiniz.

Ben burda wax kullanin kullandirin diye boşa bagirmiyorum. Bak bisikletci yikar yağlar temizler 1500 lirayi alir. Benim bisikleti yikamam bahce hortumu ve arac sampuaniyla 2.5dk sürmüyo. Sonrada kuru bir bezle kuruladim olay bitti. Kaset temizligiymis zincir temizligiymis yağlamasiymis öyle dertlerim yok çok şükür.

Ama yag kullananlar için mucoffun temizlik seti var direk ihtiyaciniz olan hersey icjnde var direk onu alabilirsiniz.
Biraz açar mısınız

Carraro 012 52 kadro modeli başlangıç için sizce nasıl 175 boy için

Bebek şampuanı ile yıkıyorum ph'ı düşük, ve güzelce kuruluyorum. Sarı güç marı güç hiç bulaştırma.

Terlans Bisiklet Hızlı Cila Temizlik ve Boya Koruma Parfümlü 500 ml + Mikrofiber Bez
(link)

Bu ürünlede son kat atıyorum, hem ışıl ışıl hemde geç kirleniyor.
Bacak boyunuz da önemli kadro ölçü seçimi için,

ben bunu kullanıyorum 1 aydır. ruble hiç olmadığı kadar temiz kaldı. bu süreçte 1000 km sürmüş olabilirim. yalnız temizlerken şöyle birşey yaptım. zinciri clipsten söktüm çıkardım iyice temizledim vs. sormak istediğim bunu her temizlikte yapmak lazım mı ya ? yoksa zinciri sökmeden temizlesek verim alır mıyız temizlikten emin olamadım.

1764350949345.png

ben bunu kullanıyorum 1 aydır. ruble hiç olmadığı kadar temiz kaldı. bu süreçte 1000 km sürmüş olabilirim. yalnız temizlerken şöyle birşey yaptım. zinciri clipsten söktüm çıkardım iyice temizledim vs. sormak istediğim bunu her temizlikte yapmak lazım mı ya ? yoksa zinciri sökmeden temizlesek verim alır mıyız temizlikten emin olamadım.

331132 dosyayı görüntüle
Her seferinde zincir sökmenize gerek yok, fırça ile de temizlenir. Motosiklet zincir temizlik fırçası işe yarıyor.

331132 dosyayı görüntüle
Rengi ruble ile benzer renkte olduğu için temiz durduğunu düşünüyorum. 1000 km biraz iddialı yağ için ama. Ben 400-500 km de yapıyorum, asla yağmurda kullanmam ve full sıcak asfaltta gitmeme rağmen. Sökmek çok zor değil zinciri. Sökerek temizlemek daha temiz oluyor. Hep söküp zinciri mazota atarım, rublemi, yaprakları ve aktarıcı kasetlerini temizlerim. 1 saatinizi almaz toplam. Zincir sağlığı için en iyisi sık temizlik

Rengi ruble ile benzer renkte olduğu için temiz durduğunu düşünüyorum. 1000 km biraz iddialı yağ için ama. Ben 400-500 km de yapıyorum, asla yağmurda kullanmam ve full sıcak asfaltta gitmeme rağmen. Sökmek çok zor değil zinciri. Sökerek temizlemek daha temiz oluyor. Hep söküp zinciri mazota atarım, rublemi, yaprakları ve aktarıcı kasetlerini temizlerim. 1 saatinizi almaz toplam. Zincir sağlığı için en iyisi sık temizlik
zincir kirliydi tabi ama rubleden kirli su çok az çıktı. zinciri 2 kere sıcak suyla çalkaladım hatta ilk başta.kirli bile olsa yağa göre çok daha kolay temizlendi. şahsi tecrübem bu yönde tabi. birde dediğin gibi. 1000 km uzun bir mesafe. ben biraz ihmalkarlık ettim temizlik konusunda.

zincir kirliydi tabi ama rubleden kirli su çok az çıktı. zinciri 2 kere sıcak suyla çalkaladım hatta ilk başta.kirli bile olsa yağa göre çok daha kolay temizlendi. şahsi tecrübem bu yönde tabi. birde dediğin gibi. 1000 km uzun bir mesafe. ben biraz ihmalkarlık ettim temizlik konusunda.
Ruble zaten en kolay temizlenen bence. Yol bisikletine geçtiğimden beri gözüm gibi bakıyorum ben. Geçen 500 km temizlemedim kendimi kötü hissettim niye bu kadar uzattım diye. Hedef zinciri olabildiğince uzun kullanmak

Sıfır alacaksan aynı yada yakın fiyata çok daha iyi donanımlı (link) modelini al 25 bine.
(link) 52 kadrosunu da eklemelerini de istersen biraz daha indirimli almış olursun.

Bu kadar çıkamam dersen bütçene uyan en azından full claris setli bir model almaya bak. Carraro 012'de sti kollar tourney. Yani mümkünse tourney parçalı bisiklet tercih etme claris yada sora setli bulabiliyorsan yakın fiyata.

Başlangıç için 25 bin uygun benim için model önerin farklı bir marka var mıdır Hasan Abi

Başlangıç için 25 bin uygun benim için model önerin farklı bir marka var mıdır Hasan Abi
25bine 2. el almadığın sürece bu carraro frecciadan iyi donanımlısı yokttur heralde.

Claris setli bisan rx9200 olabilir 22.500TL.
(link)
Salcano xrs044 olabilir 21.675TLbu da sora setli ama frenler,göbekler, jant ve lastikler bence frecciada daha iyi.
(link)
(link)

Freccia burda peşin fiyatına 10taksit varmış 24bin TL.
(link)

Biraz daha tarz bir şey olsun dersen Bianch SLR retro var görüntü olarak hoş 22.700 TL ama claris set.
(link)

52 kadro Lapierre sensium 2.0 sora setli 26 bin TL. Bütçene uyarsa bu da çok iyiymiş. 52 kadrosu olur muhtemelen.
(link)

Son olarak alternatif yine sora setli rx9500 sora 52 kadrosu 28bin.
(link)

Geri