50 km üstü turlarda rahatsızlık artıyor, daha rahat bir sele aramıyorum, rahatlıktan ziyade uzun sürelerde sorunsuz kullanabileceğim bir sele tavsiyeniz olurmu?
bisikletimin üstünde Selle Italia X1 Road mevcut, 186 boy 84 kilo.
Yanlış hatırlamıyorsam uyuşma durumunda biraz daha sert sele daha yararlı. Yumuşak olduğu için oluşan baskıyla kan akışını engelliyor diye okumuştum bir konuda. Kenarları ortasından daha yüksek ya da ortası delik olan selelere de bakabilirsiniz uyuşmann yerine bağlı olarak. Fi:zik'te Versus serisi idi sanırım
Ortası bos olan selelerin genital organların dolasımını daha çok bozduğunu kanitlayan bir video izlemistim bnde , bilimsel calismaydi video , ortasi boslara guvenmeyin derim ben.
sele pozisyonu çok önemli.ileri-geri ayarından sonra burun kısmını çok az aşağı ayarlayıp deneme sürüşü yapın.Değişiklikleri de aşama aşama yapın.Bir sefer de tüm ayarları değiştirmeyin.Aslında basit önemsiz gibi görünen bir ayar ama dikkat edilmesi gereken bir süreç. Fi'zik Antares kullanıyorum.İlk aldığımda yine yanlış tercih olduğunu sanmıştım.Ama bu şekilde denemeler ile doğru ayarı yakaladım.Tabi sele genişiliği size uygun olanı seçtiğinizi varsayıyorum.Dar veya geniş ise size göre doğru sele almanız gerekecektir.