Scudo Sports

Yol bisikleti seçimi

ahmetkya

Forum Demirbaşı
Tepki
130
İsim
Ahmet Kaya
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar bahar gelince bir bisiklet kulübüne katılmak istiyorum.Bunun için kafamda birkaç model var

1)(link) fiyatına göre iyi gibi tiagra salcanoya 2300 lira vermekten iyidir gibi geldi.

2)(link) Estetik olarak iyi gibi ama vites sistemi kötü.

3)(link) 3.seçenek ise toplamak bu kadroya sora yada tiagra set ile toplasak sizce nasıl bir fiyat çıkar karşımıza.

4)(link) Fiyatı iyi gibi geldi sezon sonu olması nedeniyle fakat pınarelli bisikletin kendi bisiklet takımı var büyük ihtimal oraya gideceğim.O yüzden bisikletide ordan alırım büyük ihtimalle.

Birde konyada başka bisiklet takımı varmı bilgisi olan torku hariç :) Bu fiyat aralığında başka önerisi olan vrsa yazabilir şimdiden teşekkürler.

Scudo
Ben Scott alırdım.

@Berke K.

Banada mantıklı geldi tiagra oluşundan dolayı.Birde malum sezon sonu biraz daha indirim olacaktır.

@ahmetkya

Şuan ki fiyatı bile mükemmel çünkü geçen yaz 3000 civarıydı.

@Berke K.

Fiyat iyi kadro ,aktarıcıda iyi fakat gidon,jant,sele,sele borusu Syncros diye bi marka bu scott'un kendi ürettiği bişeymi.Bilgisi olan varmı?

verdiğin linklerden birtek merida S kadro var. diğerleri M kadro. boyun kaç?

1.70 boyum hiç dikkat etmemişim.

@ahmetkya

Sadece Scott bisikletlerde kullanılıyor ama merak etme sıkıntı yaşamazsın Syncross markalı parçalarda. ;)

ben mavic aksiumlarla gelen tiagra 030 modelini alıp pinarellide s30 kadro indirimdeyken kadroyu değiştirdim ve salcano kadro-maşayı da elden çıkardım ve 150 tl fark vererek bisikleti scott'a yükseltmiş oldum. uzunluklar değiştiği için sadece vites fren kablosu-teli kısaltmak-uzatmak zorunda kaldım. sele borusu vs. çıkan tüm komponentler hem ölçü hem renk olarak çok iyi uyum sağladı. sele beyaz ve diğer birçok komponent siyah tonlarında, gidon sargısını da beyaz yapınca gayet "cool" bir görünüm elde ettim. s30 kadro sanırım 2006-2007 modeli ve oldukça sevilen bir kadro. belki salcanonun kendi kadrosundan bir miktar ağır olabilir ama daha güvenilir bir marka olduğunu düşünüyorum. salcano 6000 serisi alüminyum kullanıyor bu s30 kadroda ise 7000 serisi (söylenenlere göre 7000 serisi daha rijit bir yapıdaymış). salcanonun çatalı düz, scott'unki biraz eğimli bu sayede daha iyi şok azaltma sağlıyor olabilir. bir de salcano muhtemelen bütün ölçülere 44 cm genişliğinde gidon koyuyor. 2 sene boyunca o ölçüyü kullandım (boyum 170 - kadrom S "52 cm") ama geçen aylarda 42 cm'lik gidon alınca gerçekten külkedisinin ayakkabısı gibi oldu. salcano'yu tercih edip belki kadro değiştirmeden önce bir süre kullanabilirsiniz. bu arada alternatif olarak gösterdiğiniz scott bisikletin lastikleri 700x25 iken salcano yarış standardı olan 700x23'lük ve markası da continental grand prix. lastiklerden inanılmaz memnunum 3000 km kadar kullandım daha ömrü var, toprak yol, arnavut kaldırımı bana mısın demedi bir kez bile patlamadı (basıncı 2 haftada bir tazeliyorum). yani kadrosunun kalitesini bilememekle birlikte üstündeki her parçanın kalitesi gayet yerinde. ürünü tercih ederseniz mutlaka orta göbeğe kadar her şeyin montajını kontrol ettirin. yeni kadroya parça aktarırken orta göbeğin çok gevşek monte edildiğini fark ettim.

Heralde bi 2014 s30 almak en mantıklısı olacak eski modeline gore cok daha iyi duruyor

Geri