Scudo Sports

Yol bisikleti seçim

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Tepki
2.409
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba geçen sene yaklaşık bu zamanlarda aldığım carraro race CR 032 bisikletimi gözümde nükseden rahatsızlıktan dolayı çok kısa kullanıp satmıştım ama bisiklet sevdası içimde kaldı ve hastalığım çok zorlamazsam rahatsız etmeyecek duruma geldi. Yeniden başlamak istiyorum ve bu kez donanım olarak çıtayı biraz daha yükseltmek istiyorum. Carraro kullanırken kadro olarak beni memnun etmişti açıkçası o yüzden ilk seçenek olarak CR 062 modeli full set 105 oluşu ve yabancı markalara göre fiyatının uygun oluşuyla tercih listemin ilk sırasında. Bu arada salcano xrs 02 tiagra modeli için çok güzel bir fiyat almıştım ama kadro boyu 52 olduğu için malesef onu eledim sizlerden de max. bütçe 3000 TL olacak şekilde tavsiyelerinizi bekliyorum.

Scudo
(link)
(link)
(link)

Seçtiğiniz Carraro CR062 modeli 3000 TL bütçe ile alınabilecek en iyi fiyat/performans oranına sahip modellerden. Buna ilave olarak Decathlon tarafından satışı yapılan FC500 modelini önerebilirim. İnternet sitesi üzerinden satışı yapılmayan bu model, bu fiyata alınabilecek en iyi karbon kadrolu yol bisikletidir kanımca.
Şurada ilgili bir konu mevcut : Btwin FC500 Sonunda karar verebildim - BisikletForum

Ebubekir bey'in haklı uyarısı üzerine aradığım özelliklerdi yazayım.

Boyum 185
Kilo 93

bisikleti sıfır almak istiyorum
tiagra yada 105 set olsun istiyorum

sadettin bey gerçekten görsel olarakta çok güzelmiş fakat Kayseri'de decathlon mağazası yok ve sanırım sadece istanbulda varmış bu model mersin veya ankara ile görüşeyim bakalım var mı ellerinde.

@mehmet.ali

Bildiğim kadarıyla stoklarda oldukça az sayıda ve yalnızca 57 cm kadro boyundaki modeller kalmış durumda. Sizin ölçülerinize uygun görünüyor, bu durumda karbon kadrolu bir bisiklet sahibi olmak için biraz yolculuk yapmanız gerekecek gibi.

Müşteri hizmetlerini aradım ve toplamda Türkiye'de 2 adet kalmış ikiside aynı şubede zaten birisi konuyu açan arkadaşın sorunlu ürünüdür muhtemelen. Fiyat olarak çok güzelmiş fakat sanırım o yolculuğu yapamayacağım :(

Ayrıca bir daha stoklara girmeyecekmiş bu ürün.

062 güzel bir seçim olacaktır.

BeFunky_null_1.jpg.jpg

Bugün yeniden salcanoya bakmaya gittim full karbon xrs02 tiagra modeli için 2750 lira fiyat var fakat 54 kadro olduğu için alamıyorum o yüzden cube peloton race almaya karar verdim bu hafta 2015 modellerin geleceğini öğrendim. Beklemedeyim şuan için.

@mehmet.ali
ben de cube peloton race i uzun zamandır bekliyorum.
Fuara kadar gelecek dediler.
Fuar oldu peloton, peloton pro, peloton SL geldi ama peloton race gelmedi dediler.
Sonra geçen hafta için gelecek dediler. Hafta sonu gene sordum . Gelmedi dediler.
Sipariş verebilirsiniz dedi biri ben de verelim dedim. Diğeri arkadan bağırdı onun siparişi yok diye..
Bulursanız, haberdar olursanız bana da haber verin..

@x-rayted

Allah Allah ben erdoğanlar bisikletle görüştüm. Bisikletler geldi gümrükte bugün yarın biter işlemleri dedi.

@mehmet.ali
Ben İstanbul İleri Bisikletle görüştüm. Hafta sonu bir daha sorarım artık.

Arkadaşlar merhaba yine ben :)

Bekleyen insan araştırıyor araştırdıkça kafası karışıyor doğal olarak.

Peloton race ile son kararı vermek üzereyken ktm strada 2000 girdi kanıma, tamam dedim güzelde bir fiyat aldım, siparişi vermek için kadro boyunu hesapladım çıkan sonuçla ktm sitesinden geometrisini karşılaştırıyordum yalnız sitede yazan verilere göre ktm kadronun üst borusu benim bedenime göre çıkan sonuçtan 20 cm uzun, evet 2 cm değil tam 20 cm acaba dedim cubede durum nasıl baktım orda herşey yolunda :)
Acaba ktm kadro olarak daha mı yatık sürüşe odaklı yoksa ölçülerde mi bir yanlışlık var size danışmak istedim.

Bu benim ölçülerime göre çıkan sonuç:
https://farm8.staticflickr.com/7644/16784147182_585a3c8bca_b.jpg

Bu KTM: C ile belirtilen üst boru uzunluğu (merkezden merkeze)
https://farm9.staticflickr.com/8675/16785243605_cfb8453768_o.png

Bu da cube:
https://farm8.staticflickr.com/7649/16597866480_fa33ff0e7c_b.jpg

Gerçi şimdi bakınca h ile gösterilen yani iki teker merkezi arası 57 kadroda 580mm iken üst boru 735mm yani buna göre üst boru bisikletin kendisinden uzun görünüyor :D

Bu hatayı KTM'ye bildirmeli ama işte almanca yok :)

Strada 2000 siparişi verdim bu akşam önümüzdeki hafta geliyo bakalım

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@mehmet.ali
Hayırlı olsun,
Ne kadara aldınız hocam

@ahmtayd
(link)

KTM tavsiye ederim... :)

@mehmet.ali
2015 mi 2014 mu aldığınız.

2015 yarın geliyor sanırım

hadi hayırlı olsun..

ben de bugün gittim çok fazla bisiklet vardı yanına yaklaşamadım anca uzaktan bakabildim.
beyaz üstüne kırmızı idi tek bir tane 49 vardı.
çıkarken satıcı 20 vites dedi, ben sonradan ayıldım. 2015i 22 vites olmalı satıcı 20 deyince ondan 2014 mü diye sordum bana gösterilen 2014 tü galiba ..

@x-rayted

Evet 2014 model göstermiş size. 2015 tek renk siyah üstü beyaz yazı

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Geri