Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Siteye yeni katıldım. Ancak ihtiyacım olan bir çok konuda çok fazla bilgi edindim. O sebeple konu açan yorum yapan herkese teşekkürler. 1 yıllık bir MTB kullanıcısıyım. Onu da öyle hanımla haftasonları bir iki tur atarız diyerek almıştım. Ancak hiç öyle olmadı. Uzun mesafeli kullanımlar falan derken 27 KM. mesafede bulunan iş yerime en az haftada iki kez bisiklet le gider gelir oldum. Ancak MTB ile biraz zor oluyor. Benim arkadaşların fikirlerini öğrenmek istediğim konu şu: Yeni bir bisiklet alacağım TUR BİSİKLETİ Mİ OLMALI YOL BİSİKLETİ Mİ. Ankarayı bilenler için güzergahımı net yazıyorum bilmeyenler için yolun özelliklerini yazacağım. Yenimahalle Demetevlerden hemen İstanbul yoluna çıkıyorum. İstanbul yolundan Ayaş yoluna dönüp Sincan ın ilerisi Yenikente kadar devam. Yol Şehir içi 3 şeritli asfalt bir yoldur. Viraj dahi yoktur. Asfalt düzgündür. Performans ve biraz hız istiyorum. Şu an mevcut 27 Km. lik yolu 75 Dakikada gidiyorum. (MTB) bu mesafe yol bisikleti ile 60 Dakika ya iner mi. Hiç yol bisikleti kullanmadım. Yol bisikleti almayı düşünüyorum. Gönlüm yol bisikletinden yana. Haftada 2-3 defa 27 Km. mesafede bulunan iş yerime giderken anlattığım şartta ki bir yolda yol bisikleti kullanma düşünceme sizin fikriniz nedir. Değerli üyelerin çok değer verdiğim fikirlerini bekliyorum. İnanın benzer bütün konuları inceledim. Buradan gelecek yorumlara göre karar vereceğim. O sebeple lütfen hiç kimse konumu MTB, Tur, Yol bisikleti tartışmalarının içine sürüklemesin.Zaten bir avuç bisikletçiyiz bir de MTB, Yol, Tur diye ayrılmayalım. (Çok hoşuma gittiği için sitede bir abimizin yorumundan alıntı yaptım bu cümleyi.) Karar vermeme yardımcı olacak değerli yorumlarınızı bekliyorum. 1500 TL. bütçe ile alacağım bir yol bisikleti işimi görür mü. marka model tavsiyelerinizi bekliyorum.