Scudo Sports

Yol bisikleti lastik önerisi

fatihaydın

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Look
merhabalar.şuanki kullandığım lastiklerim continental grand prix 4000s fakat artık değişim zamanı geldi.yeni alacağım lastiklerimin beyaz çizgili olmasını istiyorum ve şu iki lastik var kafamda.
(link)
(link)
bunlardan schwalbe ye daha yakınım fakat hangisi daha iyi.tecrübeli yol bisikleti kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz.lastikte aradığım şey hafiflik ve yol tutuşu.dayanıklılık uzun ömürlülük vs 2. planda.ama çok da düşük km de yıpranmasın tabi.kullandığım yollar çok bozuk asfalt değil.yani orta kalite denebilir.continental bu konuda çok iyiydi gayet memnundum fakat sadece merlinden alışveriş istediğim için ve orada beyaz olmadığı için diğer markalara baktım.siz ne tavsiye edersiniz.iyi forumlar dilerim teşekkürler şimdiden :)

Scudo
Abi benim bisiklette Schwalbe Lugano beyaz çizgili var oldukça dayanıklı ve yol tutuşunu iyi buldum Ultermo çok daha iyi ve hafiftir diye düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
Üzerinde NYLON yazmayan lastik alınız.

Üzerinde NYLON yazan lastikler, bildiğiniz naylon malzemedir; çok kolay patlar, ıslak yolda kızak gibi kayar kazaya yol açar.

Normal kullanıcılar için lastik alırken, tümü içinde, başlarda gelen 2 kriter önemli:

1. Üzerinde NYLON yazmayan gerçek lastik alınmalı

2. Gerçek lastiğiniz var ama patlamaya dirençli olsun diyorsanız patlamaya dirençli özelliğine sahip olanına da dikkat edin.

Continental vs. çok pahalı diyorsanız, NYLON olmayıp gerçek lastik olan fakat biraz daha ucuz markalara da yönelebilirsiniz.

Bir çok bisiklet markası fabrika çıkış lastikleri olarak çin malı, malzemesi NYLON lastikler takarlar; sıfır alırken de buna dikkat edilmeli. Markası ne olursa olsun, dandik lastiklerin hepsinde malzemesi NYLON ise lastiğin üzerinde NYLON yazar, dikkat edin.

• Beğen
@Özgür Türker

Şu Nylon yazısı nerede olabilir bir bakayım?

• Beğen
@Berke Kazankaya

NYLON yazısı lastiğin yan kenarında yani yanak kısmında yazar. En son sahip olup da sattığım motosikletin bile lastiği NYLON malzemeli idi ve ıslak yolda kızak gibi kayıyordu. O lastiğin de yanak kısmında malzemesi NYLON yazıyordu. Daha önce satın almış olduğum bisikletin fabrika çıkışlı lastiği de NYLON malzemeli idi. Çin malı NYLON malzemeli lastikleri bisiklet ve ucuz sınıf motosikletlere fabrika çıkışlı olarak takarlar. Bu NYLON, marka değil, malzemedir. Markası ne olursa olsun bütün dandik lastiklerin yanaklarına bunu yazarlar.

Son ve en önemli söz: Bisiklete para harcayacaksanız, önce lastiğe para harcayın ve NYLON olanından değil gerçek lastik alınız. Gerçek lastik, sizi muhtemel kazalardan daha fazla korur; hastane masrafından ve kalıcı sakatlıklardan düşük risklerle uzaklaşmış olursunuz.

(link)

Suraya da bir bak. Ben oradan bir cift beyaz aldim!

Lugano'da Nylon yazısı yok ondan üst seviye olan lastikte naylondan yapılmış olamaz dolayısıyla direkt Ultermo alabilirsin abi.

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
@ihtiyar

öneri için çok teşekkür ederim abi fakat kargo ile 200 tl civarı bir fiyata geliyor.merlincycles ta bir çifti 140 tl civarına geliyor.farkı sadece merlindeki siyah-beyaz modeli.rica etsem lastik hakkındaki görüşün nedir.gp 4000s ile karşılaştırırsan :)

Lastik konusu kişiden kişiye ve kullanıma göre değişir. Kimi sakin kullanır virajlarda yatırmaz, virajlara yavaş girer X marka model lastik ona iyi gelir. Fakat kimisi de virajlara hızlı girer, virajlarda yatırır ve X marka lastiğin iyi olmadığını söyler. Onun için ya tecrübeli kişilerden bilgi alınmalı ya da lastik bilgilerinden anlamak gerek. Michelin pro4 110 TPİ Ultermo zx 127 TPİ bu da demek oluyor ki ultermo zx in yuvarlanma direnci pro4 e göre daha düşük. Ayrıca örüm sayısı da fazla olduğu için ultermo zx daha iyi yol tutar gibi görünüyor, fakat ultermo zx bu artıları sağlayabilmek için patlama direncinden ödün vermesi gerekir yani pro 4 e göre daha kolay patlayabilir. Sadece bu değerlere bakarak tahmin yapmak doğru değil lastiğin hamuru ve katmanları da bu değerleri değiştirebilir.

Bunlarda iki lastiklerde kullanılan katmanlar, ultermo zx daha çok katmana sahip gibi.

http://contenderbicycles.com/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/M/i/Michelin-Pro4_1.jpg

http://www.pmcycles.com.au/upimages/Parts/Folding%20Tyres/TYFULTREMO2.jpg

@Hamza Hakkı

Bu yorumlari neye göre yaptiginizi bilmiyorum! TPI (Teeth per inch) gercekte Her inch² de kac iplik oldugunu gösterir. Bu acidan bakinca iplik saysi fazla olana daha fazla hava basmak mümkün olur, ama patlama konusunda bir sey söylemek mümkün degil. En fazla ipligi fazla olan büyük cakil gibi seylere daha dayanikli denilebilir. Yuvarlanma direnci konusu yine apayri bir konu.
Fatih' in sordugu Conti ile kiyasa gelince , hic bir lastigi sahsen Contiye degismem. Su siralarda zaten cok degisik lastikler deniyorum, Sirada Deda Tre ve Ultremo ZX var ( Zaten bu yüzden aldim.) Michelinleri ve Kendalari gecen sene denedim. Bu sonbahara kadar bu son iki lastigi de deneyecegim. Eger unutmazsam üzerine bir seyler yazarim. Ama Conti konusunda hic cekinmedenalabilirsin. Beyaz Conti var mi bilmiyorum! Sadece Gran Prix 4000S II nin gümüs yanaklisi var ama zaten gümüs kismi jantin altinda kaliyor.

@ihtiyar

anladım abi.o zaman ben yine görüntüden ödün vermeyi tercih ederim.performans daha önemli benim için görselden.zaten eski lastiklerimden de memnundum.çok teşekkür ederim bilgiler için.ayrıca hatırlarsan ultremo ile ilgili fikrini de sunabilirsen çok makbule geçer.teşekkür ederim,iyi forumlar :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@ihtiyar

TPİ nin ne demek olduğunu biliyorum. Baktığımız zaman TPİ si fazla olan, iplik sayısı fazla olan lastik daha dayanıklı olur ama örme sıklığı yüksek olduğu için lastiğin ana malzemesinden ödün veriyoruz, her marka bunu yapıyor demiyorum tabi ama genelde durum bu, üst seviye lastik üreticileri ileri teknoloji ve iyi malzemeyle ayni direnci sağlayabiliyorlar. Lastikler hakkında yazılan yabancı makalelerin hemen hemen tümünde yüksek TPİ li lastiklerin daha çok patladığı yazıyor.

@Hamza Hakkı
Bu konu biraz karmasik. Yüksek TPI li lastikler, iplerin cok ince oldugulastiklerdir, amaci dah yüksek hava basabilmek ve hafif lastik elde edebilmektir. Yani bu lastikler tamamen müsabakaya yönelik lastiklerdir. 50-60-70 TPI lastiklerdeki ipöikler oldukca kalindir, kullanilan kaucuk miktari da fazladir. Bu acidan bakilinca bu tip lastikler daha cok antrenman icin kullanilan lastiklerdir. Kullanilan fazla miktardaki kaucuk veya denmeye karsi ek tabakalar emniyet acisindan bir rol oynarlar, ama Fatih herseyden önce hafif olmasinin önemli oldugunu vurguladigi icin, 127 TPI altindaki lastikleri zaten konu disi biraktik! :)

Geri