Scudo Sports

Yol bisikleti kullananlara sorum var...

Bozkırlı

Daimi Üye
Tepki
364
İsim
Serdar GÖK
Bisiklet
KTM
Merhaba arkadaşlar;

Bu yarış bisikletiyle olan maceram toplamda en fazla 5 ay falandır. Şimdiye değin lay lay lom gezen bir adamdım. İşe hiç spor mantığıyla yaklaşmadım. Dağdan bozma kendini tur bisikleti sanan bir gariple yolları arşınladım durdum. Şimdi yarış bisikletine geçtim ve bu bisikletin doğası bir garip. Ruhunuzu makine ele geçiriyor. Gerçi her bisiklette böyle bir durum vardır. İllaki duruşuyla geometrisiyle sizi yapılış amacına yönlendirir. İyi bir MTB ye bindiğinizde oradan oraya zıplama isteğiniz gelir mesela. Neyse bende de aynı durum oldu. Şimdi yarış bisikletiyle antrenman falan yapmaya başladım. Nasıl uzun süre yüksek hızı koruyabilirim, nasıl en yüksek hıza çıkarım gibi amatörce ve arkadaşlardan aldığım bilgiyle çalışmalar yürütüyorum bir kaç aydır. Son çalışmalarımda bir şey fark ettim. Daha önce bacaklarım çekmezken uzun süre yüksek kadans çevirmeyi, şimdi bana mısın demiyor. Hatta bir an vücudumda değişik bir patlama/gelişme hissediyorum ve o andan sonra bastıkça basasım geliyor. Kesinlikle yorgunluk gidiyor bacaklarda ve yanma hissi kayboluyor. Tek sorun ciğerlerim yeterli gelmiyor ve göğüs kafesim ağzıma geliyor. (sigarayı bırakmam lazım)

Bu bahsettiğim eşik nedir? Yani ne oluyor da ondan sonra bitkinlik gidiyor ve bacaklarıma inanılmaz bir dayanıklılık geliyor?

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Scudo
Bi yanıt verin, merak içerisindeyim. Gece gece...

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
cevap veriyorum: adrenalin

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@cenkpasha

Görmemiştim bu konuyu,hortlayınca gördüm :islik:,16 haziran 2015 tarihinde giant tcr yola geçtim,serdar dostum doğru yaklaşımlarda bulunmuş,yol ferraridir,
,sahada neler yaptım dostumla paylaşayim.interval tekniğini uyguladım,Topcular suadiye köy arası 58 km 'dir iki yerde tırmanış vardır,geneli düzdür,ayna kol,50/34 olup arka,onlu ,11/34 dür,arkaya deore mtb rublesi takdım
.sert eğimlerde bulunmak için.tabi 34 ,,34 olunca bisiklet sert eğimde traktör hızında çıkmakta.gelelim düz yola 58 Km 'de ilk 20 dakika 50 dişte arkayı ise zincir çapraz olmayacak şekilde kullandım,ikinci 20 dakikada ise 34 dişe geçtim,bunu 58 km boyunca uyguladık ve yorulmadığımi gördüm,
paket taşımadım yıllarca ,yani no sigara,sigara adamın ciğerini dozer gibi ezer ,kondisyonu yok eder,
Haftada 3 gün en az 50 km yol idmanı yapanlar ister istemez gelişir,mtb kullandım,ama uzunlarda traktör gibi geldi bana ,200 km gittim bir günde 26 jant ile ,bu işin olmayacağını öğrendik,şu an lastiğim 25 hacim,mtb 'de 1'55 ' idi,arada dağlar kadar fark var,ayrıca adı üstünde dağ bisikleti,asfalt değil,.

Ciğerlerine gelirsek oksijen kapasite eşiğini geçmiş oluyorsun. Yani 1 nefeste alabildiğin miktarı. Sigara içtiğin için bu eşik normalden azdır. Hatta her sigara içen vatandaş giriş seviyesi koah hastasıdır. O efordan sonra birde sigara patlatıp açılmış ciğerlerin dibine kadar karbonmonoksiti taşıyorsan yakında sağlığın iyice bozulur. Kas ağrısı ise oksijensiz enerji üretiminin yan ürünü olan laktik asittin vücuda yayılmasından kaynaklıdır. Bu ağrı antrenman sonrası hafif.egzersiz yapılarak sönümlenebilir

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Geri