Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Farklı bir konuda 24 delik göbek bulamadığımı yazmıştım. Onun üzerine bugün 28 delik novatec a171sb ön göbek ve dt swiss rr440 jant çemberi satın aldım ancak eve geldiğimde şöyle bir durum farkettim jant çemberi asimetrik ben bunu önde kullanacağım arka jantı ördürdüğüm bisikletçiye sordum sıkıntı olmaz dedi ancak burada bilgi birikimi daha fazla olan arkadaşların görüşünü de almak isterim.
311579 dosyayı görüntüle
Eğer fark ettiyseniz yukarıdan baktığınızda arka jantın telleri ruble tarafında daha içeriden gider ve çembere bağlanırlar. Diğer taraf ise daha geniş bir mesafede çembere ulaşırlar. Bu farka göre tasarlanan çemberi ön jant gibi her iki tarafın da eşit olduğu sistemde kullanmak %100 sonuç vermeyebilir. Belki götürür ama ne gerek var? Ülkedeki parça çeşitliliğinin kıt olması sizi zor duruma sokuyor, biliyorum. Ama bu şekilde baştan savma bir kullanım da sağlıklı olmayabilir.
Sahibinden'e bir bakın veya yurtdışı sitelerine göz gezdirin. Çok zahmetli bir iş ama başka çare de yok maalesef.

Scudo
Eğer fark ettiyseniz yukarıdan baktığınızda arka jantın telleri ruble tarafında daha içeriden gider ve çembere bağlanırlar. Diğer taraf ise daha geniş bir mesafede çembere ulaşırlar. Bu farka göre tasarlanan çemberi ön jant gibi her iki tarafın da eşit olduğu sistemde kullanmak %100 sonuç vermeyebilir. Belki götürür ama ne gerek var? Ülkedeki parça çeşitliliğinin kıt olması sizi zor duruma sokuyor, biliyorum. Ama bu şekilde baştan savma bir kullanım da sağlıklı olmayabilir.
Sahibinden'e bir bakın veya yurtdışı sitelerine göz gezdirin. Çok zahmetli bir iş ama başka çare de yok maalesef.
İade alırlarsa ne ala olmazsa bunu kullanmak durumundayım. Velo İstanbul dan satın aldım, sitede asimetrik olduğu bilgisi de yok ki mutlaka yazılmalıydı!

"ideal değil ancak tamamen kullanılabilir olacak, sonuç olarak simetrik arka tekerlekleri uzun süredir kullanıyoruz oradaki tel ve açı sapması çok daha fazla"
Dayanımsal olarak bi fark olmaz. Simetrik profil kadar ömrü olur yine. Fark şurda oluşuyor: Asimetrik profil, M.İhsan'ın bahsettiği arka tekerdeki sağ-sol tel boyu farkını azaltmayı amaçlayan bir buluş. Ön teker normalde simetrik oluyor (çember göbeği tam ortalıyor) ve bu sebeple akort dayanımı yüksek oluyor. Önde asimetrik kullanılırsa bu simetriklikten ve akort dayanımından feragat edilmiş olunacak.

• Beğen
Tepkiler: sunstorms
Dayanımsal olarak bi fark olmaz. Simetrik profil kadar ömrü olur yine. Fark şurda oluşuyor: Asimetrik profil, M.İhsan'ın bahsettiği arka tekerdeki sağ-sol tel boyu farkını azaltmayı amaçlayan bir buluş. Ön teker normalde simetrik oluyor (çember göbeği tam ortalıyor) ve bu sebeple akort dayanımı yüksek oluyor. Önde asimetrik kullanılırsa bu simetriklikten ve akort dayanımından feragat edilmiş olunacak.
Üstad arka jantın ds tarafında 29cm, nds ta 28cm jant teli mevcut bu mantık çerçevesinde oradaki akortunda kolay bozulması gerekmezmiydi? Arka jantı halihazırda asimetrik kullanıyorsak önde de bu şekil olması hız ve performansa negatif etki eder mi?

Üstad arka jantın ds tarafında 29cm, nds ta 28cm jant teli mevcut bu mantık çerçevesinde oradaki akortunda kolay bozulması gerekmezmiydi?
Amacımız mümkün olan en rijit, en az güç kaybı yaşatan ve akortu en yavaş bozulan tekeri oluşturmak. Simetrik çember bu yönlerden ön için en üstün çember. Daha iyisi (önde simetrik profil) varken bundan feragat etmezdim ben olsam. O teker ne kadar uzun aralıklarla akort sehpasına oturursa benim için o kadar az karın ağrısı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sunstorms
Amacımız mümkün olan en rijit, en az güç kaybı yaşatan ve akortu en yavaş bozulan çemberi oluşturmak. Simetrik çember bu yönlerden en üstün çember. Daha iyisi (önde simetrik profil) varken bundan feragat etmezdim ben olsam. O teker ne kadar uzun aralıklarla akort sehpasına oturursa benim için o kadar az karın ağrısı.
Orası kesinlikle öyle umarım firma(velo) bilgilendirme eksikliğini de gözeterek jantı geri alır...

Ürün buysa kesin almaları lazım, resimlerdeki jant simetrik:
Evet budur. Yine bir kısır döngüye gireceğiz anlaşılan iade etsem yerine jant çemberi olmayacak üstelik birde 28 delik göbek almış bulundum çok tatsız..

Son düzenleme:
Evet budur. Yine bir kısır döngüye gireceğiz anlaşılan iade etsem yerine jant çemberi olmayacak üstelik birde 28 delik göbek almış bulundum çok tatsız..

Ürün hala satışta olduğuna göre ellerinde simetrik ön jant da olabilir, belki değişim yaparlar.

Merhaba, yol bisikletim için jant seti arıyordum da acaba öneriniz nelerdir. Xrs001 kullanıyorum, bütçe 10k civarlarında.

Ürün hala satışta olduğuna göre ellerinde simetrik ön jant da olabilir, belki değişim yaparlar.
Konuştum ellerinde yalnızca asimetrik olan varmış. Jantı dengeli bir şekilde işin ehli bir bisikletçiye ördürdüm. Hizası şimdilik gayet iyi görünüyor km yaptıkça durum netleşecektir. Teşekkür ederim

Örme işi sonrası jant bu şekilde

Dosyalar

• IMG_20231117_161551_edit_142968717382871.jpg
    IMG_20231117_161551_edit_142968717382871.jpg
    208,4 KB · Okunma: 50
  • IMG_20231117_161634_edit_142939301197458.jpg
    IMG_20231117_161634_edit_142939301197458.jpg
    214,9 KB · Okunma: 51
Akortun bozulmaması için tel başlarına loctite yada japon benzeri yapıştırıcı uygulanabilir mi acaba?

Akortun bozulmaması için tel başlarına loctite yada japon benzeri yapıştırıcı uygulanabilir mi acaba?

Japon değil ama belki daha yumuşak, silikonumsu bir tampon uygulanabilir.. bunu ben de düşünmüyor değilim. Hem paslanma ve korozyona karşı da pozitif etkisi olur diye düşünüyorum .. her zaman kuru hava ve yolda sürüyor değiliz, karbon ya da aliminyum jantlara illa ki su sızıntısı olacaktır...Hatta iç lastiğe ulaşan yağmur suyu, vs (varsa) yamayı gevşetebilir, lastiği çürütebilir.. ama doğrusu, jant teli örme tipi, nispeten normalden fazla jant teli sayısı ve belki de yol yerine MTB göbek ..

• Beğen
Tepkiler: awakening
Nipel ve tel, yapıştırıcı ile sabitlendiğinde akortunu ebediyen koruyan bir teker olmuyor. Yine bir şekilde bozuluyor. Ve akorta müdahale gerektiğinde nipeller artık çok daha zor döneceği için, nipeli çevirirken nipel telin dişleri üzerinde dönmüyor artık, aslında olan şey teli burmak oluyor, hem gerilme hem burulmaya maruz kalan telin kopması riski var. Bir tel koptuğunda, onun gerilimini yan telleri paylaştığı için ardı sıra 2-3 tel kopması hatta çember deliğinin yırtılması senaryosu olası.

Tekeri örerken nipel içine uygulanması gereken tek şey korozyon engelleme amaçlı 1 damla ince yağ.

Prime RR-50 v3 (2.El temiz gibi-21.000TL) yoksa wiggie'den vergi dahil 570 dolar Prime Doyenne 50'mi? Karşılaştırmasını yapan kaynak bulamadım yada gözüme gelmedi.

Yada prime dışında bir öneriniz olur mu?

Prime RR-50 v3 (2.El temiz gibi-21.000TL) yoksa wiggie'den vergi dahil 570 dolar Prime Doyenne 50'mi? Karşılaştırmasını yapan kaynak bulamadım yada gözüme gelmedi.

Prime RR-50 jantlarımı satıyorum. gerçekten temizliğine kefilim. Orada yazan km üstüne sanırım 300-400 daha binmişimdir.
Tubeless setup'ı ile birlikte de düşünebilirsiniz. Düşünürseniz forumdan özel mesaj ile ulaşabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: lrfan

150 euro sınırı var. 570 dolarlık jantı aldığında tabiri caizse bir 570 dolarda ülkeye gelince ödeyeceğin vergi, gümrükten çekme vs vs parası olacaktır. Yurtdışından arkadaş, akraba tarafından yanlarında getirtme imkanın varsa neden olmasın.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Prime RR-50 jantlarımı satıyorum. gerçekten temizliğine kefilim. Orada yazan km üstüne sanırım 300-400 daha binmişimdir.
Tubeless setup'ı ile birlikte de düşünebilirsiniz. Düşünürseniz forumdan özel mesaj ile ulaşabilirsiniz.
İnanın ilanınızı önceden de gördüm, yakından ilgileniyordum. Burada sizi görünce hoş oldu.:)
150 euro sınırı var. 570 dolarlık jantı aldığında tabiri caizse bir 570 dolarda ülkeye gelince ödeyeceğin vergi, gümrükten çekme vs vs parası olacaktır. Yurtdışından arkadaş, akraba tarafından yanlarında getirtme imkanın varsa neden olmasın.
jantın kendisi 450dolar + %18 vergi olarak hesaplamıştım. Başka hangi ücretler var acaba?
Yanlış bilmiyorsam wiggle AB ülkesinden yolluyordu.

...
jantın kendisi 450dolar + %18 vergi olarak hesaplamıştım. Başka hangi ücretler var acaba?
Yanlış bilmiyorsam wiggle AB ülkesinden yolluyordu.

150 Euro üstü için ithalat rutinleri uygulanıyor. Şu konuyu incelemeniz faydalı olur: Gümrük kanunu 2022

• Muhteşem
Tepkiler: y4vuzz
Geri