Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

• Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
Cole Rollen Elit, ikinci el fiyatları oldukça makul. Temiz denk gelir ise kaçırmayın. Fren yüzeyi ne kadar siyah ise o kadar az kullanılmış olarak varsayılabilir, tel başlarına akord anahtarı değmemiş ve akordu sağlam ise alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
10binden aşağı yol bisikleti jantı yok neredeyse sıfır :D İkinci el de hangi jant fiyatını hakeder hangisi etmez onu da anlayamıyorum. Neyse jant mecbur kalmadıkça değiştirmeyeceğiz demek ki
benim ark jantta düzelmez bir göçük var belirli bir süre yüksek hızlara çıkmadıkça idare ettim ama bu sefer raf ömrünü covid süresi boyunca yatması ve yamuk jant ile dolduran lastikten dolayı hem jant hem lastik almam gerekiyor. Aslında jantı bir tane çember ile çözebilirim ama bir çembere de 3-5bin lira vermek saçma geliyor. Sahibinden de baktığım 2-3 tane favoride jant var ama düzgün olduğuna güvenip alamıyorum.
@makaram 'ın dediği hesap vaktiyle wiggle'da almadığım jant setlerinin şuan ülkemizdeki fiyatlarını gördükçe şaşırıp kalıyorum.

Mevcut bisikletimin fiyatında bir jant seti de almak istemiyorum içimden gelmiyor. Bu arada muadili bisikletlerin de 20-25 arası olduğunu görmek şaşırttı. Her şey tam gaz uçuyor.

Bisikletim geldi, direkt kaliteli bir bisikletçiye servise götürdüm. Bisiklet iyi durumda hiç göbekleri açmaya gerek yok dedi. Genel bakım yapıldı kullanıyorum.

Ön ve arka tekeri öylesine elimle aynı hızda çevirdim. Ön teker baya uzun bir süre kendi kendine dönerken arka tekerin çok kısa sürede durduğunu farkettim. Bu normal midir? Yoksa bir sorun olma ihtimali mi var?

benim ark jantta düzelmez bir göçük var belirli bir süre yüksek hızlara çıkmadıkça idare ettim ama bu sefer raf ömrünü covid süresi boyunca yatması ve yamuk jant ile dolduran lastikten dolayı hem jant hem lastik almam gerekiyor. Aslında jantı bir tane çember ile çözebilirim ama bir çembere de 3-5bin lira vermek saçma geliyor. Sahibinden de baktığım 2-3 tane favoride jant var ama düzgün olduğuna güvenip alamıyorum.
@makaram 'ın dediği hesap vaktiyle wiggle'da almadığım jant setlerinin şuan ülkemizdeki fiyatlarını gördükçe şaşırıp kalıyorum.

Mevcut bisikletimin fiyatında bir jant seti de almak istemiyorum içimden gelmiyor. Bu arada muadili bisikletlerin de 20-25 arası olduğunu görmek şaşırttı. Her şey tam gaz uçuyor.

sahibinden linklerini eklediğim jantlardan hangisini almak daha mantıklı olur? Fulcrum set yanında lastik ile gelmesinden dolayı biraz daha cazip geliyor. Öncesinden pandemi sonrasında da dağ bisikletini kullanmamdan dolayı duvarda asılı olan bisikletin üzerindeki lastikler görsel olarak sağlam dursa da raf ömrünü tamamlayıp çatlamış durumda, onun için birde lastik almam gerecek.
(link)
(link)

cole daha akıcı ve hoş görünüyor. telleri de aero . cole rim brake yaklaşık 20 bin km kullandım taş gibiydi. disc bisiklet toplarken de cole disc versiyonu ile topladım. tavsiye ederim.

shamal için o kadar paraya değip değmemesi tamamen kişisel. ben olsam aradaki farka iyi bir lastik, iyi bir bibshort, güzel bir sele alırdım 200/250 km için lazım :)
Merhaba, Cole rollen elite 100km dir kullanıyorum ama çok yokuş inerken fazla fren kuvveti uyguladigimda, ek yerine babuclarin takılma sesi çıkıyor, sizin kullandığınız da fren babuclari butür bir ses çıkartıyor muydu acaba? Fren babuclarini ayarladım, tam basıyorlar, ama çözemiyorum. Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Selamlar herkese. Uzun yıllar MTB kullandıktan sonra Yol bisikletine geçtim.

Peugeot R14 Yol bisikletim için düşük maliyetli jant seti tavsiyeniz olur mu? Jant ve göbek değişimi ile hem hızlanma hem ağırlık konusunda avantaj sağlamak istiyorum.

Teşekkürler.

Selamlar herkese. Uzun yıllar MTB kullandıktan sonra Yol bisikletine geçtim.

Peugeot R14 Yol bisikletim için düşük maliyetli jant seti tavsiyeniz olur mu? Jant ve göbek değişimi ile hem hızlanma hem ağırlık konusunda avantaj sağlamak istiyorum.

Teşekkürler.
Cole Rollen Elite

Merhaba, Cole rollen elite 100km dir kullanıyorum ama çok yokuş inerken fazla fren kuvveti uyguladigimda, ek yerine babuclarin takılma sesi çıkıyor, sizin kullandığınız da fren babuclari butür bir ses çıkartıyor muydu acaba? Fren babuclarini ayarladım, tam basıyorlar, ama çözemiyorum. Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Swiss stop fren pabuclarinin, Shimano olanlardan daha geniş ve biraz kısa olduklarını farkettim. Swissstoplari çıkarıp, Shimano pabuçları takınca çözüldü. Swissstoplar biraz geniş kaldığından dolayı olduğunu düşünüyorum. Paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Merhaba arkadaşlar
Campagnolo Eurus kullanan var mı aramızda? Almayı düşünüyorum. Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba arkadaşlar
Campagnolo Eurus kullanan var mı aramızda? Almayı düşünüyorum. Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum
Campagnolo Shamal dan sonra gelen modeldir ve kesinlikle tavsiye edilecek bir settir. Ben tüm bisikletlerimde öncelikle Shamal sonra Eurus dan baska jant seti kolay kolay kullanmam.
Eger alma niyetiniz varsa kesinlikle baska jant seti aramaniza gerek yok, direk alin derim.

Herkese merhabalar.
4 yıldır Carraro Race 062 kullanıcısıyım. Bisiklette FSA Vision 30 bilyalı jant seti var. Son 3 ayda iki kez rahatsız edici ses gelmesi şeklinde sorun yaşadım. İkisinde de arka göbekteki bilyaları değiştirince sorun çözüldü ancak bundan sonra bu tip sorunlarla karşılaşmamak adına jantları rulmanlı bir set ile değiştirmeyi düşünmeye başladım. Böyle düşünmemde flibber kısmının aşınmış olması da etkili oldu. Vision 30'un özelliklerine bakarken tavsiye edilen ağırlık kısmında kullanıcı ve bisikletin ağırlık toplamı 120 kg olmalı yazıyordu. Bende bu toplam 120'yi geçiyor olabilir :D
Bu şartlar göz önüne alındığında rulmanlı bir sete geçmek mantıklı olur mu? Geçersek hangi modelleri tavsiye edersiniz?

Cole rollen elite ve fulcrum racing 6 jantlari karsilastirabilcegim bir site var mı. Ya da fulcrum racing 6 jantlari değiştirecek olsam hangi marka model janta yönelmek daha makul olur.

Anladım ki janta dair pek bir şey bilmiyormusum. Destek olursanız sevinirim. Aslında bu arayışa girme sebebimi aktarayım. Van rysel edr af 105 bisikletim var. İstesem daha iyisini alabilirim ama bu işin sınırı yok. Bu sebeple acaba bisikleti değil de jant setini mi değiştirsem diye düşündüm. Fulcrum racing 6 da kalsam mi yoksa onun yerine campognolo jantlardan mi alsam diyorum ama ödediğim paraya değecek mi ve nelere dikkat etmem gerekir. Şu anda bisiklet disk fren değil ileride öyle bir kadroya geçecek olsam jantlar hem disk fren hem diğer fren uyumlu olabiliyor mu? Seçenekleri daraltmak adına nereden başlamak gerekir

Mavic Aksium set (Erdoğanlarda kampanyalı 13000 TL idi sanırım) veya Campagnolo önereyim.

Kumpas fren ile disk jant setleri birbirine uyumlu değildir.

Anladım ki janta dair pek bir şey bilmiyormusum. Destek olursanız sevinirim. Aslında bu arayışa girme sebebimi aktarayım. Van rysel edr af 105 bisikletim var. İstesem daha iyisini alabilirim ama bu işin sınırı yok. Bu sebeple acaba bisikleti değil de jant setini mi değiştirsem diye düşündüm. Fulcrum racing 6 da kalsam mi yoksa onun yerine campognolo jantlardan mi alsam diyorum ama ödediğim paraya değecek mi ve nelere dikkat etmem gerekir. Şu anda bisiklet disk fren değil ileride öyle bir kadroya geçecek olsam jantlar hem disk fren hem diğer fren uyumlu olabiliyor mu? Seçenekleri daraltmak adına nereden başlamak gerekir
Bisikletinizi çok iyi bilmiyorum endurance tipi bir kadro mu yoksa agresif bir kadro mu?

Campagnolo jantlar çok sert ve güç aktarımı odaklı daha çok. Ben cube peloton da khamsin kullanmıştım, kadro tamamen konfor odaklı olunca çok tezat bir bisikletim olmuştu. Fulcrum ve mavic daha iyidir bence konfor olarak.

İki tip freni de destekleyen jant yok diye biliyorum ben.

Jant kalsın lastik değiştirin.

Jant kalsın lastik değiştirin.
5000km olmuş lastikler. Fiziksel olarak eskimiş gözüküyorlar o da var aklımda ama ne zaman değiştirmek gerekir şu anda hala yürüyorlar.
Mavic Aksium set (Erdoğanlarda kampanyalı 13000 TL idi sanırım) veya Campagnolo önereyim.

Kumpas fren ile disk jant setleri birbirine uyumlu değildir.
Karşılaştırma yapamıyorum. Tufan Sağnak biriyle söyleşiyordu Berk olabilir ismi bir bisikletçi demiş ki kadro grupsek vs değil en önemlisi jant seti demiş. Oradan aklıma düştü bisikletimden kumpas frenden 105 setten memnunum ama jant daha iyisi olsa diyorum. Tabi karşılaştıramıyorum Fulcrum Racing 6 hafiflik ve akıcılı açısından bence çok iyi daha iyi mi Mavic 13k fiyat iyi geldi bana. Campognolo hangi model? Bisikletim endurance bu arada.

5000km olmuş lastikler. Fiziksel olarak eskimiş gözüküyorlar o da var aklımda ama ne zaman değiştirmek gerekir şu anda hala yürüyorlar.
Eskimesine gerek yok lithion 2 kaliteli bir lastik değil. Ayakkabı gibi düşünün. Jantlar zaten belli bir kalitenin üstünde. Lastik değiştirmek sürüş ve konforu çok daha etkiler.

Karşılaştırma yapamıyorum. Tufan Sağnak biriyle söyleşiyordu Berk olabilir ismi bir bisikletçi demiş ki kadro grupsek vs değil en önemlisi jant seti demiş. Oradan aklıma düştü bisikletimden kumpas frenden 105 setten memnunum ama jant daha iyisi olsa diyorum. Tabi karşılaştıramıyorum Fulcrum Racing 6 hafiflik ve akıcılı açısından bence çok iyi daha iyi mi Mavic 13k fiyat iyi geldi bana. Campognolo hangi model? Bisikletim endurance bu arada.
Daha iyi bir jant olsun diyorsun ama gidip Mavic bakıyorsun.. Mavicte giriş seviyesinde bir set, ayrıca sahip olduğun jant setinden de daha ağır.. Bütçen yoksa hiç değiştirme, paranı biriktir bütçen hazır olduğunda hafif ve karbon bir jant seti al.. Şuan zaten disk daha fazla tutulduğundan gün geçtikçe kumpas fren jantlar ucuzluyor.

Daha iyi bir jant olsun diyorsun ama gidip Mavic bakıyorsun.. Mavicte giriş seviyesinde bir set, ayrıca sahip olduğun jant setinden de daha ağır.. Bütçen yoksa hiç değiştirme, paranı biriktir bütçen hazır olduğunda hafif ve karbon bir jant seti al.. Şuan zaten disk daha fazla tutulduğundan gün geçtikçe kumpas fren jantlar ucuzluyor.
Bütçe var ama sıfırı 50k olan bisiklet için iyi bir fırsat ya da makul bir seçenek arıyorum. Mavic tavsiyesi geldi diye baktım ama karşılaştırma yapamıyorum. Kumpas fren ile karbon oluyor mu? Olsa da çok pahalı mıdır? Tam böyle bir tavsiyeye ihtiyacım var Fulcrum Racing 6 yerine en azından şu seviyeye çıkmak gerekir dense süper olur.

Geri