Scudo Sports

Yol bisikleti ile kaldırımdan inmek/çıkmak vs

ben girmiyorum çukurlara mümkün olduğu kadar. geçişlerde de yavaşlıyorum

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
Scudo
Dağ bisikletleri ile yol bisikletlerinin malzemesi aynı. Birine zarar gelecekse öbürüne de gelir. Fark jantta ortaya çıkarsa çıkar. Yol bisikleti jantları dağ bisikletlerine göre daha az tel içerdiğinden akordunun bozulması daha olası böyle durumlarda. Ayrıca dağ bisikletlerindeki amorisör de yine jant ve aksa binen yükü azaltıyor tabi.
Cyclocross bisikletimle her türlü kaldırımdan iniyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. Yol bisikletiyle inen arkadaşları da biliorum.

kaldırımdan inmek çıkmak bozuk yola girmek sorun değil. asıl sorun kollarının fazla titremesi. kaldırımdan inerken zıplayıp önce arka tekeri yere indirirsen sorun olmaz. yoksa önce ön teker sonra arka teker indirirsen dağ bisikletinde bile sorun yapar.

Yol bisikletinde yılan ısırığı patlak daha az oluyor,defalarca yüksek hızlarda derin çukurlara girdim başlarda bende siz gibi güvenmiyordum aha kadro kırıldı aha maşa kırıldı aha janta vurdu dediğim çok oldu ama lastik basıncı 110+ psi'da olunca öyle jant kolay kolay vurmuyor. Vallahi akort konusunda da çok kıl biriyim ama akort da istemedi benimki bu zamana kadar. Zaten jant akort istemez bir süre,istemeye başladığı zaman düzenli olarak ister. Yol bisikletinin tek dezavantajı akort istemeye başladıktan sonra daha sık akort bozabilmeye müsait olması ve yoldaki cisimlerin korumasız lastiğe batması veya girmesi suretiyle lastiği patlatması. Konfor da işin başka boyutu tabi.

Sakın kaldırımlara inip çıkmayın yol bisikletiyle. Jant yamuluyor sonra. :)

@Berke
Böyle yazma ilk başta ciddi sandım

Beyler bayanlar sedona 940 ile 640 arasında gidip geliyorm ne alıyım asfaltta felan sürücem arkadaşlar burası istanbul akortlar hemen bozulur jant yamulur kaldırıma rahat çıkamassın diyorlar siz ne diyorsunuz

Katlanir bisikletime akord yaptirdim ama yol bisikletime hic yaptırmadım, hic bozulmadi ve ben habire kaldirimlara cikarim, canim sıkılır bunnyhop yaparim.

Bence jant setiniz size uygunsa her bisikletle her yolda rahat edilir. Maksat jant setiniz sürdüğünüz yola uygun olsun.

• Beğen
Tepkiler: Mert Akça
@Ozan k.
Usta bi bakar mısın sedona 640 a kötüyse bi tane tavsiye ver ama sedona bence aşırı güzel

Bence yol bisikletine baslamak icin harika bir secenek. 3lu ve kompakt ayna kol, 3lu ayna kola guzel gidecek bir 11-25 ruble.

Adam gibi lastikler, 501 jant seti, easton hidon sele vs.
Sora grup set, camurluk geya genis lastiklere uyacak long reach tabir edilen fren kollari.

Hersey pratiklik ve fonksiyonalite icin düşünülmüş. Bence cok mantikli bir tercih olur...

arkadaşlar birde çukur vs.lere girmeye başladığınız ana kadar fren yapın sonra fren yapmayın.yanı çukurdan geçerken tekerler rahatça dönsün geçsin bu min.zarar görmenizi sağlar.ön ve arka freni hangi teker çukura girecekse ona göre ayarlamalı bu durumda.kolay gelsin.

@Ozan k.
Usta fren ve vitesleri 105 ile değiştiricem örlük kullanıcam sonra inşallah

Ben spd ile tam tur dönüyorum yine birşey olmuyor jantlara kaldırımada çıkar inerken dikkatli olun korkmayın janta aman aman lık bişey olmaz akort bozulur tekniğini öğrenince bozulmaz

Genen birinin agir, kulce gibi bir bisikletiyle cukurun uzerinden bunny hop yapmak istedim, sadece bunny yapabildim, hop kismi biraz sikintili oldu. Hafif yol bisikleti ile atlar ziplarsiniz buyuk bir sikinti olmaz.

@SyndromeUser yol da yapacaksanız 29 jant 940 alırsanız daha iyi olur. Hiç sorun olmaz mtb nin keyfini sürün birde 940 alacaksınız sorun olmaz.

Bunny √
Kaldırımdan zıplama √
Yeni bir jant seti √
Yeni bir kadro √
Yeni bir jant seti daha √
İflas √

Geri