Scudo Sports

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

@mzerenoglu

birader senin ilacın salcano xrs040 sora setli. taksitle 1050 yr bulunabiliyordu kliksa gibi sitelerde. bende kliksa dan aldım çok memnunum. tek sıkıntı gidon. gerçi ben dün 150 km kadar yol yaptım. gidon çok problem gibi gelmedi. daha iyisi ola daha iyi ama şu haliyle bile bence çok güzel bir seçim.

• Beğen
Tepkiler: mzerenoglu
Scudo
@halil ibrahim duran hocam bu eziyeti de çok araştırdım bi aylık alışma sürecinden sonra bel sırt ağrısı geçer diyor herkes :) istanbul dışı bi ilde olsam tereddüt ederdim belkide maltepe parkdan bostancı sahile , fenerbahçe ordu evine kadar öyle aşırı bi yol kusuru yok ondan sorun olmaz kanımca :)

@oktayakgoz peki hocam 2015 modelini 2. el peşin mi alayım yoksa 2014 model kliksa dan 1050 ye mi ? ikiside aynı fiyat, aralarında donanım farkı ne vardır?

Ben yol bisikletine geçtiğimden beri ne bir rahatsızlık ne bir ağrı vs hissettim. 1 ay falan değil, 1 saatlik bir sürüş sonucu alıştım. O da ağrı sızı değil de bisikletin sürüş tarzına hakim olma şeklinde bir alışmaydı. İlk bindiğim andan itibaren tek hissettiğim o sürüş keyfi (anlayamazsınız:))
Yani her yol bisikletine geçenin beli ağrıyacak, kıçı sızlayacak diye bir kural yok ;) Bana şimdi MTB rahatsız geliyor.

@mzerenoglu

salcano 040 kullanıcıları var onlara gel sor. ben 2015 modelini hiç görmedim anca resimlerde. bu arada eziyet olayına takılma bozuk yoldan kasıt stabilize yol. normal yollarda hiç sıkıntı yaşamazsınız.

@KaanG içime su serptiniz hocam zaten vücut olarak (sözüm meclisten dışarı) kof bi yapıya sahip değilim farklı sporlarda yapıyorum bi ay beni engeller diye içimde nükte vardı :)

@KaanG

Al benden de o kadar.
Ramazanda, tam da iftar vakti evin anahtarını içeride unuttum. Bisiklet falan içeride. Eşimin anahtarını almak için arkadaşımın Astro 50'sini kullandım. Boyumuz falan aynı. O 1.80 ben 1.88. Kadro boyu vs uygun. Seleyi biraz yükselttim sadece.
Yaptığım yol ise hepi topu 6 KM ama el bileklerim 2 gün ağrıdı :(

ağrı sızı olayı kişiden kişiye farkeder. bende sadece boyun ağrısı oldu. pozisyondan dolayı. ilk yol bisikletine mayıs ayında trabzona giderken samsun da decathlona uğradığımda binmiştim. az kaldı düşüyordum. buna binilmez başka şeyler bakayım demiştim. hasbel kader yol bisikletini yinede aldım. tek pişmanlığım şimdiye kadar neden bekledim. yaşım 35 oldu. bütün gençlere tavsiyem spor. bisiklet yüzme spor salonu ne olursa.

Ben de 36 yaşında başlamıştım, boşa geçirdiğim 20'li yaşlara acıyorum şimdi geri dönüp bakınca. Kaldı ki o zamanlar evim-işyerim arası tam bisikletlik bir mesafeydi(Dikilitaş-Beşiktaş), ama ben mal gibi minibüsle gidip geliyordum :). Memlekette bisiklet kültürü olmadığından herhalde aklımın ucundan bile geçmemişti bir bisiklet alayım da işe bisikletle gideyim diye.

@oktayakgoz affiniza siginarak soyluyorum ki bu 040 larda genel bi jant problemimi ne varmis sürekli lastik patliyormus sanirim. Aslinda benimde aklimda olan sadece 040 var ama hangi yolu alsam bilemedim bende 2.el iyi bir bisiklet almak istiyorum.

Ben 1 yıldır sedona kullanıyorum, gayet memnunum, saçma sapan yollarda da bindim, anca bi işte sağ pedal çıtçıt yapıyor, sıkmak lazım.
Lastik patlama olayı ile ilgili olarak, bende ilk başlarda çok yaşadım bu durumu, kilolu sayılırım(90kg), 700Cx23 benim için çok ince bir lastik, scwalbe lugono yu 130psi'e kadar basınç koysak bile 65kg taşıyor, ağırlığın %60'ı yok bisikletinde arkaya geliyor, birde üzerine yoldaki çukurlarda anlık hızlı darbeleri düşününce, her çukura girdiğimde patlama problemi yaşıyordum. Fakat sanşlıyım ki sedona kadroyu yaparken düşünmüş, bunu alan kalın lastiğe geçerse yer olsun diye. Scwalbe 700Cx28C Marathon lastiklere geçtim, hiç patlamıyor, sürüş konforum şahane.
Farklı markanının katmansız olanlarından 700X32C denemedim ama belki o bile olabilir.
Bildiğim kadarıyla XRS 040'a 700Cx25C üzeri takılamıyor, 700Cx25C olarakta ancak marathon gibi yüksek puncture resistance katmanlı olanlardan olmayacak.Deneyen salcona kullanan arkadaş düzeltebilir.

Ben bisikleti alırken dikkat etmemiştim, ama aslında lastiği değiştirmek isteyen, hafif irice kişilerin dikkat etmesi gerekiyor. Lugono ile 3-5 defa Bostancı-Pendik arasında yolda kaldım, o böyle asfaltın kopuk olduğu yerler var. Oralarda arka lastik eğer geç farkedip, kendini seleden kaldıramazsan hemen gidiyor.

Bel ağrısı ile ilgili olarak, 187-188cm boyundayım, 56 kadrosuyla hiç problemim yok.

@Invisibleman

Ben yaklasik 87 kiloyum. Lastiklere 100 110 psi hava vuruyorum. Girmedigim pislikte kalmadi. Sadece bir kere patladi ondada cok sisirmistim janttaki koruyucu bant koruyamamis. Elektrik bandiyla 4 5 tur attim daha sikıntı olacagini sanmam.

Iki gun once 150 kmlik tura ciktim. Hizim yaklasik 50 60 belki daha fazla iken yoldaki ufak cukurlara ve cikintilara denk geldim banamisin demedi. Orjinal lastik ve orjinal jantlar.

Dusunuyorsaniz tavsiye ederim. Fiyatiyla bence on numara bisiklet. Gidon pek begenilmiyor ama bence cok buyuk bir problem degil.

Bence yol bisikletiyle her türlü aktivite yapılabilir.tek sıkıntı lastikler kayabilir, çamurda batabilir. Bunun haricinde yol bisikletiyle yapmayın dedikleri şeyleri yapmayın demelerinin sebebi çok rahatsız olmaları. Eğer lastiği üzerinde yazan basınç aralığında kullanırsanız ve downhill gibi extreme şeyler yapmazsanız ( :D:D) ciddi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Sadece eve dönünce tüm eklemleriniz ağrır.

Ben de yol bisikleti almak istiyorum ama internetten sipariş veremem ödemenin bir kısmını nakit vericem.Bisikletçiden almak istiyorum zaten.gittiğim yerde bana uygun mosso cavalier ve sedona 610 var eğer güzel indirim yaptırabilirsem.O iki modelinde her boyu olmayabilir bisiklet sezonu bitiyor sanırsam.Tam boy bulamadığım takdirde bir boy küçük veya büyük almam sıkıntı olur mu? ve mosso cavalier bilen var mı nasıldır?

@mzerenoglu İkinci ellere baktığına göre atladığın bir model ver (Üst limit 1200 olarak gördüğüm için yazıyorum) Carraro cr-32 sora setli mükemmel bi bisiklet. 1250 civarında görmüştüm geçenlerde 2. el olarak.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Ya ben de xrs 040 düşünüyodum ama malatyada oturuyorum ve yollar çok bozuk cidden daha önce yol bisikleti tecrübem de olmadı ve en çok şu kafamda kaldırımlara ani olarak çıkmam gerekse ne yapıcam? Sanırım şehir içi için şehir bisikleti almalıyım...

Her ne kadar şehir bisikleti kullansam da ve yazı şehir bisikletlerini ilgilendirmese de güzel bir yazı diyebilirim ve katılıyorum. Ayrıca teker patlaması konusu da keza öyle. Ben bisikletimi aldığımdan beri neredeyse 500 KM yaptım ve ön teker patladı. Bunun sebebi de yola atılan cam şişesi kırıklarıydı. Gerçi fark edilir cinsten değildi, ufacık bir cam parçası girmiş ve lastik patlamıştı. Eğer bu olmasaydı hiçbir şey olmayacaktı. Yani Yol bisikletlerinin tekerlerinin patlaması asla kalitesinden dolayı falan değil. Bazı barzolar ellerinde bira şişesini yolda parçalayıp asfalta atıyorlar ve sonra olan oluyor. Ama benim de gözlemlediğim kadarıyla bisiklet servislerine ve tamircilerine bakın, hep MTB görürsünüz. Tabii bunu kötülemek için demiyorum. Zira MTB de Yol bisikleti veya şehir bisikleti kadar güzel ve etkin. Lâkin çok sorun çıkarttıkları ve lastik patlamaları olduğundan dolayı servislerde genelde MTB görülüyor. Yol ve şehir bisikletine çok nadir denk gelmişimdir o servislerde.

Nedense bana yol bisikletinin lastikleri daha sağlam, daha patlamayacakmış gibi geliyor. Mtb lastiği balon gibi arkadaş :D

@Anonim mtb lerin tekerinin yol bisikletine göre daha çok patlaması bence de normal. çünkü zemine daha çok alan temas ediyor. slime ve patlak önleyici şerit koymadan haftada 2 kez patlıyodu benim ki.
geçen gün de başka arkadaşın ön tekerini yolda duran boş bi kutu kola kutusu patlatmış kimsede yardım etmemiş :D

Geri