Yol bisikleti dönüşümü için yardım

Kayıt
12 Ekim 2014
Mesaj
12
Tepki
15
Şehir
ısparta
Bisiklet
Merida

Merhaba Arkadaşlar,
Merida Speeder T3 kullanıcısıyım.Bu bisikleti aktif olarak günlük kullanım ve uzun turlar yapmak için tercih ettim ve bisikletimden çok memnunum.Fakat daha önce geçirmiş olduğum bir kazadan dolayı sol bileğimde ağrı oluyor bisiklet üzerinde fazla zaman geçirdikten sonra ve daha akıcı kullanabilmek adına bisikletimi yol bisikletine dönüştürmek istiyorum.Yol gidonu kullanmaya başlarsam bileğimde ki baskının da azalacağını ve daha rahat bir sürüş pozisyonuna kavuşacağımı düşünüyorum.Kadromda V fren uyumu olmadığı için yol bisikletlerinde ki gibi yarış fren ayakları kullanmayı düşünüyorum.yani disk frenden vazgeçeceğim.Bu dönüşüm için yardımcı olmak isteyen veya fikirlerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa sevinirim.Herkese kazasız bol pedallamalar..
 
Scudo

eyupozturk

Roadie
Kayıt
30 Temmuz 2013
Mesaj
411
Tepki
316
Şehir
istanbul
İsim
EyoO
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Fren vites kollarini nasil yapacaksiniz?
 

T. Yıldırım

Aktif Üye
Kayıt
7 Ekim 2014
Mesaj
136
Tepki
71
Şehir
Bursa
Bisiklet
Cervélo
@burak uygun

Kardeşim aynı projeyi bende düşündüm. Uygulamaya çalıştım ama maalesef olmuyor. Yol kaliperleri dağ bisikletine takılmaz ayrıca yol bisikletindeki kolların kablo çekim miktarı dağ bisikleti ile aynı değildir yani vites sistemi çalışmaz. Ben triban 3 aldım. Sana da öneririm eski bisikletini satarak.
 
Kayıt
12 Ekim 2014
Mesaj
12
Tepki
15
Şehir
ısparta
Bisiklet
Merida
@T. Yıldırım

bisikletim dağ bisikleti değil ayrıca dönüşümün olmaması için bir sebep olamdığını düşünüyorum gerekli kompenantları seçme konusunda yardım almak için açtım konuyu
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Yol bisikletlerinin en büyük farkı, agresif şekilde oluşturulmuş açılarıdır. O nedenle, bütün değişiklikleri yapsanız bile, bire bir aynı hissi alamazsınız.
Dropbar gidon sürüş pozisyonunu değiştirecektir, fakat daha dik bi pozisyona göre tasarlanmış bir kadro hiç bir zaman aynı pozisyonu da vermeyecektir.

Yapmanız gerekenler şöyle;
Elinizdeki bisikleti satıp, yol bisikleti almak.
Doğru olanı maalesef böyle.
Eğer illa ki bu kadroya göre yapacağım derseniz;
Elinizdeki vites sistemine uygun fren-vites kolları almanız gerekiyor. Ek olarak yol bisikleti gidonu.
Frenleriniz de eğer hidrolikse, mekanik disk frene geçirip onları da kullanabilirsiniz.

Yani demek istediğim şu;
Dropbar'lı bir tur bisikleti, yol bisikleti olmaz. Dropbarlı bir tur bisikleti olur sadece.
 

T. Yıldırım

Aktif Üye
Kayıt
7 Ekim 2014
Mesaj
136
Tepki
71
Şehir
Bursa
Bisiklet
Cervélo
@burak uygun

Bisikletin resimlerine bakmadan yorum yaptığım için özür dilerim. Ama yinede yol bisikleti gibi olmayacaktır. Maşa ve kadronuzda yol freni için vida yeri mevcut mu ? Yada fren hidrolik mi mekanik mi ?
 
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
merida, speeder ve ride serisinin kadro açıları birbirine benzerdir daha geniş lastiğe izin veren endurance yol bisikletiniz olur frenler kaliper olucaksa tektro r559 gibi modeller kullanmanız gerekir.