Scudo Sports

Yol Bisikleti Arazı Zemini

onur güneş

Forum Bağımlısı
Tepki
170
Yol bisikletimle bu yollara giriyorum 10-15 km hizla 2-3 km lik bir alan gunde maks 2 kere geciyorum bu yolda birazda parke tas 2 km civari sonrasi asfalt acaba bu tur yollar sikinti yaratir mi basincim baya yuksek taslari savuruyor kilo olarak 51 kilo suana kadar birsey olmadi ama yinede sormak istedim.

http://img.tapatalk.com/d/14/07/15/zujereqe.jpg

Resimler:http://img.tapatalk.com/d/14/07/15/yjy2atan.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/07/15/apa3etum.jpg

Scudo
Hicbir sey olmaz Onur ben daha hizli giriyorum bu tarz zeminlere :)

Lastikleriniz düzgün asfaltta gitmeye göre daha hızlı aşınır. Belki jantlarınızın ömrü biraz kısalabilir ama kilonuz az, hızınız düşük olduğu için fazla zorlandıklarını sanmıyorum.

Insan istiyor araziye girmeyi azda olsa benim eski mtb patkuruydu 5 km lik guzelde bir parkur arnavut kaldirimi, asfalt, hafif arazi, downhill, yokus cok sariyorda iste ince teker insani telas ettiriyor :)

Benimde aynı korkularım var yol bisikletim gelince nasıl yapacağım vs. diye düşünüyordum en son yürürüm diyordum bu mesafeyi hoş benim asfalta ulaşmak için en fazla 300 metre çakıllı mesafem var. Ama yazdıklarınızı görünce az da olsa rahatladım. :D

Burada 30-40km hizla antrenman yaptigimiz yollar bu fotograftakinden daha kotu
Sorun olmaz merak etme.
Sadece lastik basincina dikkat et. Cok dusuk olursa engebeler janta carpmaya baslar, sorun olur bu da. Cok yuksek olursa cok sert olur, kontrol zorlasir ve konfor duser.
Onun disinda bisiklet gidebildigi surece hic bir sorun olmaz.

O kadar hassas olacaklarını sanmıyorum. O yolda dağılacak bir bisiklet üretip satmazlar diye düşünüyorum. Yani okadar zayıf bisikletler değiller..[emoji4]

Ya aslında bu zeminde hiçbir şey yok benim için sıradan bir asfalt... :D

Çok normal bir zemin daha kötülerinde ilerledim. :)

bu yollarda bisikletinize bir şey olmaz ama inişlerde dikkatli olmanızda fayda var. istediğiniz çizginden çıkarsanız, mıcırda falan frenleyince arka teker hemen yana savurabiliyor. ön tekeri de kaydırmamak lazım tabii, o daha kötü.

O kadar narin değil o aletler ya korkmayın bence ama tedbiride elden bırakmayın yinede.

Bu aletleri yolda gitsin diye yapıyorlar. Yol dediğimiz şey de sadece asfalttan ibaret değil sonuçta. Asfalt yol bisikleti, mıcırlı yol bisikleti, taşlı topraklı yol bisikleti diye ürünler çıkana kadar aldığınız yol bisikletiyle her türlü yolda gidebilirsiniz. :D

@Ozan Temel

"Taşlı topraklı yol bisikleti" (gravel bike) diye bir tür çıkardılar zaten. Endurance yol bisikleti ile cyclocross arası diyebiliriz.

Çok daha kötü yollarda 30 40kmh sürdüğümüz oluyor. Merak etme.

8 günde 200km yol yaptim nereden baksan 150 km si bu tür yer yollarda geçti hatta bu gösterdiğini yoldan çok daha beter yollarda kmlerce yol yaptim sıkıntı olmadi. Tahminen sanada her hangi bir problem cikarmaz

Bu yollarin tek kötü yani alt boruyu hasat eder, boyalari delik desik olur. Eger cok sik giriyorsaniz bir plastik folio ile alt boruyu koruyun..

Geri