Yol bisikletçilerinin uzun eldiven seçimleri?

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
arkadaşlar yol bisikletçileri kışın hangi marka ve model uzun parmaklı eldiven tercih ediyorlar. vites ve fren kollarını kullanırken rahatsız etmeyecek...

Scudo

Murat B.

Forum Trolü
Tepki
12.194
Bisiklet
Specialized
Marka tercihim her zaman Castelli :)

Kışlık eldiven işi çok karışık. Sadece kuru soğukta mı kullanacaksınız, yoksa su geçirmez olması da gerekiyor mu? Ne kadar soğukta süreceksiniz? Normalde elleriniz ne kadar üşür?

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
Yol bisikleti kullanmama rağmen Cycle chic modunda takıldığımdan benim için görüntünün bir önemi yok. Rüzgârı kesip sıcak tutması daha önemli.
(link)

Volkan Bey'in örnek verdiği eldiven güzel fakat en azından 1 parmağında kaymaz bir bölüm olsa daha iyi olurdu. Kullanılan kumaş fren kolları üzerinden çok fazla kayıyor. Ani frenleme gerektiğinde kolun parmaklarınızdan kayması çok olası.

lombardo

Aktif Üye
Tepki
187
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
@Volkan Metin

kesinlikle katılıyorum. Eldivenin bisikleti tabanvayı olmaz diye düşünüyorum. Hele ki bisikletle giderken, en azından teorik olarak tabanvay birine göre ellerinizin daha çok üşüyeceğini düşünürsek malum outdoor markalarının eldivenleri iyi iş çıkarır bence..

columbia nın omni-heat patentli ürünlerini şahsen beğeniyorum.

polar düşünmeseniz daha iyi olur sanki, çünkü sağanağa yakalanırsanız ıslanıp; sıcak tutmadığı gibi olduğundan daha fazla da üşütebilir sanki?.. Yalnız kayakçılarınki gibi çok kalın eldivenler de olmasın; çünkü gidonu olabildiğince çok hissetmek lazım (tabii ki çıplak el kadar olmayacak)

bir de bazı markaların, avuç içleri tırtıklı olan modelleri var; birşeyleri tuttuğunuzda eldiven giymenizden kaynaklanan his ve dolayısıyla kontrol kaybını bir nebze gidermek için. böyle birşey daha da iyi olabilir..

Levent S.

Aktif Üye
Tepki
215
Bisiklet
b'Twin
biraz hortlatiyim konuyu kusura bakmayın. Yol bisikleti kullanırken özellikle başparmaklarımın altında kalan etli alan çok fena ağrı yapıyor üstüne baskı gelmesinden dolayı. Sanıyorum jel dolgulu eldiven almam gerekiyor sizce yeterli olur mu ciddi ağrı ve sıkıntı yaptı çünkü.

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
675
Bisiklet
Ghost
Columbia kaliteli bir marka lakin verilmiş örnek bisiklet için uygun değil. Uğur Bey'in vermiş olduğu örnek daha cazip ve daha kullanışlı.

Bana sorarsanız eğer tercihim bu yönde olurdu. Madem bir kez alıcaz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Levent S.