Scudo Sports

Yokuştan inerken hangi fren daha sağlıklıdır?

Vonmin

Üye
Tepki
1
İsim
Göktuğ Kara
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadaslar oncelikle forumda yeniyim konu yanlis yerde ise ozur dilerim
Bugun arkadasima yokus asagi inerken on mu yoksa arka mi frenin daha saglikli olacagi konusunu tartisip bir sonuca varamadik sizlerden bu konu hakkindaki bilgilerinizi ve dusuncelerinizi bekliyorum
Not iki frenin de sikiminin daha saglikli olacagini biliyoruz bizim anlasamadigimiz konu tek basina hangi frenin daha saglikli oldugu
Not2 imla icin duzenleyecegim acelem var simdiden tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Scudo
İki freni de kullanmanın daha sağlıklı olduğunu bilmenize rağmen neden tek fren kullanmak istiyorsunuz ben onu anlayamadım da.

Ben cok dik bir yerden arkayı sıkarak ınıyorum ve hıc bir faydasını gormuyorum on freni sıkmadan bısıklet yavaslamıyor :D

örn kitlemiycek şekilde örnü kullan tabiki arkayıda kombine et ona ve püf noktasıda biraz daha poponu geri kaydır arkayı sıktığında arka kitlerse dağılmasını falan engellersin

Arka tarafı sıkmakla sıkmamak arasında neredeyse hiç fark olmuyor benim için(Yaprak dolu zemin)Kayarak son hız iniyorum :DZaten durdurucu fren ön frendir bence.

Ben ilk arkayi sıkıyorum sonra yavaş yavaş ön frene yükleniyorum. Bak onu suna benzer ilk önce motor duracak sonra güç teker yavaşlatılacak sonra on frenler durduracak olay bu...

• Beğen
Tepkiler: anon
Her iki freni de orantılı bir şekilde kullanmakta fayda var. Virajlarda ön frenin orantısını ne kadar düşürürseniz, yan yatıp düşme riskini de o derece azaltmış olursunuz.

Şahsen her inişte ön frenin önemini bir kez daha teyit ediyorum. Arka fren yalnız başına bir hiç.

Kendiniz de söylemişsiniz ikisini birlikte kullanmak diye.

Ancak Tek Fren Hangisi Diyorsanız;

Ön rötorlar genelde daha büyük oluyor pro bisikletler de :) Bir bildikleri vardır diye düşünüyor insan.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
en baştan öne hafif arkaya abanarak sıkarsanız daha kararlı bi frenleme olur, tam gaz inerden aklına gelip "sanırım fren sıkmalıyım " kafasına girersen işin zor baştan diyim :D ( tabi bu v fren için geçerli kendim öyle yapıyorum.Dİsk hidrolk frenleme konusunda bilgim yok )

@master06

@emrthknr

@ElcaSeJawS

Arka frenin çok işe yaramamasının sebebi, fren yaptığınızda ağırlığınızın ön tarafa yüklenmesiyle açıklanıyor.
O nedenle ön fren her zaman daha sağlam tutar.

• Beğen
Asagi inis yukaricikis diyebir ayrim yok. Kaydirmayacak sekilde ki zamanla alisilir agirlik olarak on ve arka kombineolur. Tek fren diye birsey yok zaten. Ani duruslarda popo geri atilarak one abanilir. Arka cabuk kilitlenecegi icin durmak icin degilde ön frene destek olarak sıkilir

• Beğen
@Berke Hocam zaten durdurucu fren ön fren olduğunu hissettiriyor düz yolda bile

• Beğen
belkide arkaya uyguladığımız pedal torkuyla alakalıdır frenin zayıflığı

Bir bisikletin durmasında ön fren yaklaşık yüzde 75 etkili iken arka frenin yalnızca 25 etkilediğini okumuştum bir yerde

@ahmtayd durmak derken hepsi durdurur. Asil mesele guvenli surus. Arka fren olsun on fren olsun dogru kullanilmassa sonuc felaket. Fakat on frene alisilmasi sart.

Sadece arka fren ile bisiklet durmuyor. Ben her zaman iki freni beraber kullanırım.. Virajlara hızlı girdiğimde de dönüş esnasında fren kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım..

Pompalayarak sık. Sanal abs sistemi oluşturmuş olursun. Biraz sarsıyor ama daha kısa mesafede duruyor.

Diğer frenleme ise limit frenleme. Lastiklerin kaymaya başlama noktasından bir tık öncesi sertlikte sıkmak.

Geri