Scudo Sports

Yokuşta Vites Atması Sorunu

kobalamin

Daimi Üye
Tepki
427
İsim
H.Onur
Bisiklet
b'Twin
Herkese merhaba,sorunumu forumda aradım bulamadım,o yüzden yeni baslik acmış bulunmaktayım.Bisikletim triban 3.Yokusta ön orta dişlide sprinte kalkarken vites cok şiddetli bir sesle,en küçük dişliye geçiyor bazen de boşa atıyor.Şunu belirteyim çapraz vites kullanmamaya dikkat ediyorum.Aynı şekilde yokuşu oturarak çıktığımda -ki daha yavaş oluyorum- herhangi bir sorun yaşamıyorum.Sizce bu sorunu nasıl çözerim?Yardımlarınız için şimdiden tesekkürler

Scudo
Ön vites ayarınız bozuk. Basit bir işlem aslında. Ama bilmiyorsanız ellemeyin, daha çok bozarsınız. Bir bisikletçiye götürün, 2 dakikalık iş.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Decathlon'a götürmüştüm aslında ama fazla sorun yok,normal deyip geçiştirdiler.Sorun şimdi H-L'de mi?Aslinda h-l vidalarina dokunmaya da korkuyorum ama eğer ne yapmam gerektiğini söylerseniz yapabileceğim inancındayım

Vites ayarını yaptır bir ustaya.

Geziniyor da videosu var dostum 5 dkda on vites ayari

• Beğen
H-L vidaları sınırlama vidaları en aşşaya ve ne en yükseğe ne kadar vitesi çıkartsın diye sınırlama vidaları.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@kobalamin merhaba.youtube vites ayarlariyla ilgili videolar var.izle kolaylikla yaparsin.

• Beğen
Youtube'u unutmustum,hepinize tesekkurler vakit ayirdiginiz icin.Yarin denemeye koyulacam umarim beceririm

@kobalamin
merhaba :) Hı - lo vidalarına dokunmaya neden korkuyosun son derece basit 2 vida, alt tarafa ve üste düşmesini engelliyo, limiti çok rahat bulabilirsin ikiisinide gevşet hatta sıkarken değdiği noktaya bak, sırf anlamak için, ama bu durumda ihtiyacın olan aktarıcı index ayarı değil, zincir düştüğü halde aktarıcı sabit yerinde kalıyor ise, aktarıcı yüksekliği fazladır, 3mm nin biraz altında olması iyidir, birde krank dişlisi eskimi, üzerinde kırık aşınmış bir diş varmı zorlayınca atan onlara bakın

Zaten bayır çıkarken vites değiştirilmez ki? Ben mi yanlış biliyorum. Bayır çıkarken değiştiriyorsan atsın bir zahmet zincir

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@BicycleLover yok hayir vites degistirmiyorum yokusu ayakta cikarken vites atiyor

@Anonim diye youtube arama yapın en güzel vites ayarı videosu bence

@kobalamin Hocam arkadaşlar basitçe açıklamış; videolarıma bi göz atın eğer yapamazsanız özelden yazın yardımcı olurum :)

@Anonim video'nuza baktım,tam dışarı çıkıp düzeltmeye koyulacaktımki meğer yağmur yağmış(Ankara'nın ilginç havası...) o yüzden şu anda tamir edemeyeceğim.Yarın ilk iş video'daki bilgileri pratiğe dökeceğim.Sorunu halledemezsem msj atarım Fırat abi.Hepinize destekleriniz için teşekkürler!

@kobalamin
aktarıcının dişliye uzaklığını kontrol edin ilk olarak

Merhabalar benzer bir sorun var benimde başımda, bisiklet vitesi 1,1 iken yokuş çıkmaya çalıştığım zaman zincir boşa düşüyor gibi oluyor sonra yeniden tutunuyor. Ve bu sürekli oluyor, ne zincir atıyor ne de sorunsuz gidebiliyor.

Geri