Yoğurdun kaymağı zararlı mı?

lodos

Üye
Tepki
0
yoğurdun kaymağı zararlımı?
uzmanlan yağsız yoğurdu tavsiye ediyorlar.peki kaymağında yoğurdun yağ oranı ve kalsiyum oranı çokmu artıyor acaba?
kısacası yoğurdun kaymağını yemelimiyiz yememelimi?

Scudo

Aytaç Biber

Forum Bağımlısı
Tepki
2.201
valla bu uzmanlarda çok oluyo ama.yok yoğurdun kaymanı yeme yok tereyağı yeme onu yeme bunu yeme....bu ne bee?

yahu çok biliyolar.benim nenelerim dedelerim 80-90 ları devirmişler.bu denyoların aman aman çok zararlı deyipte onu yeme bunu yeme dedikleri ne halt varsa hayatları boyu onları yemişler hala benden sağlamlar maşallah.

bence bu tarz işler günümüz kapitalizm çarkının bir parçası ince düşünürseniz.adamlar doğal olan ne varsa zararlı diyor.yok elde yapılmış tereyağ yemeyin yok becel yok bucul yiyin.kalbinize zararlı.hoopp dönsün çarklar.yaww geççç traşşşş.yok elde yapılmış yoğurt yemeyin kaymağı zararlı siz en iyisi ülker yiyin tşvakli yiyin hoopp dönsün çarklar.

yok kendi etinizi kendiniz kesip yemeyin hijyanik deil.git kasaba al 3 aylık etiii.ohhhh hopppppppp dönsün çarklar.

geçin kardeşim bunları.doğadan olan ve doğal olan hiçbirşey zararlı değildir.bunu bana inandıramazlar.doğadaki zehir bile alınıp panzehir oluyo.ne anlatıyo bu lavuklar.ye kardeşim kaymanı maymanı yoğurt kaymaksız yenirmi hiç?

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
valla yoğurt'du dışarıdan almayız.annem saolsun kendi yapıyor.ama ben oldum olası kaymayı sevmem. :D:D

Tepki
787
İsim
yakup
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
suyunumu içelim

TatanQa_tr

Forum Bağımlısı
Tepki
4.290
İsim
Taner
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yoğurdu nerdeyse her öğün her türlü tüketirim.

Evde yapamadığımızda da güvendiğim markanın tam yağlısını yerim.

O uzmancığa burdan selam çakıyorum. Kimden kaç papel aldıysa yiyemesin.

• Beğen
Tepkiler: Yorgun

Triban

Forum Bağımlısı
Tepki
4.345
Neyin sağlıklı olup olmadığı muhabbeti/tartışması,son yıllarda çok yapılıyor;çünkü son yıllarda insanların sağlık sorunları(obezite,depresyon gibi) artmaya başladı..
Bence bu yeme/içme muhabettini çok dikkate almamak lazım..Vücudunuzu dinlemek ve bütçenize göre çeşit içeren besinleri tüketmek en doğrusu gibi..
Mesela ben turşu yiyemem,çünkü vücudum turşuyu istemiyor..Bunu anladığım an,turşu yemeği bıraktım..
Sigara içtiğim zamanlarda da vücut sinyaller vermişti..Vücudum bana resmen ''bırak şu zıkkımı artık'' diye feryat ediyordu,ben de dinledim kendisini ve bıraktım:hhhhhh:
1-Vücudunuzu dinleyin..
2-Düzenli olarak,5 km'de olsa bisiklete binin..
Gerisi önemli değil..

Cihan Ali

Aktif Üye
Tepki
390
İsim
Cihan Ali
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Ben pek uygulamasam da biraz Karatay'a yakınım o konuda. Yoğurttaki yağı düşünecek kadar titiz bir diyet, normal bir insan için zaten pek mümkün değil.

Ayrıca, hayat yaşıyoruz yav, kısıtlı bir süre verilmiş nerde biteceğini bilmediğimiz. Kaymak yemeden geçirir miyim ben o süreyi. Dünya fani ölüm ani, bol bol kaymak lazım.?

amasseia

Forum Bağımlısı
Tepki
3.682
İsim
Ali
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Laboratuar ortaminda hazırlanmış (!) koruyucu ve kimyasal içeren paketli gidalari yiyoruz da evde mis gibi yapılmış yogurdu ve kaymagini mi yemeyeceğiz! Mandiradan sütümu alıp kendi yogurdumuzu kendim yaparım misler gibi.

Kim ne derse desin, vücuda az doğal bir şeyler girsin. Onu yeme bunu yeme, ne ile beslensin bu vücut?
Medyadaki doktorları pek dinlemememiz gerek, kim bilir hangi büyük kapital markalar var arkalarinda! Zaten birinin dedigini digeri yalanlıyor, sürekli birbirlerine çamur atıyorlar ki demek doktorlar da bir sey bilmiyor, yani onların dedikleri mutlak doğru değil.

Kaymaktır, tereyağdir, yağlı ettir yiyin arkadaşlar asıl vücudun bunlara ihtiyacı var ama cook abartmayin elbet, vucudun bunlara ihtiyaci var yapay yiyeceklere değil ?

Son düzenleme:

Fat1h

Forum Demirbaşı
Tepki
592
İsim
Fatih ÇAKMAKCI
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Single Speed
Sütün amacı, ineğin yavrusunu beslemektir. İnsanın 2 yaşına kadar anne sütü dışında bir süte ihtiyacı yoktur.

Böbrek taşı yapar, bağırsakları bozar, kandaki üre miktarını artırır vs. vs.

Endüstriyel sütü ve onun endüstriyel yöntemlerle işlenerek yapıldığı süt ürünlerini tüketmeseniz hiç bir şey kaybetmezsiniz. Ben öyle yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Decsan

Samsam

Daimi Üye
Tepki
347
İsim
ENES
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben bu konuda şanslıyım sanırım. Annem her hafta sonu pazardan süt alıyor ve kaynatıyor, ardından bu sütten yoğurt yapıyor. Eğer istersem yoğurdun kaymağını yiyorum ya da bir kaseye biriktirip sabah kahvaltılarda reçel vs var ise onunla beraber yiyorum.

BF Okuru

Üye
Tepki
11
Bir akrabam mandıra işletti. Yoğurdun kaymak kısmını süt ve margarin karıştırarak yapıyorlardı. Yani bazı yoğrutlardaki kaymak, bildiğiniz margarin.

BF Okuru

Üye
Tepki
11
@Mehmet Metin Levent eskiden o kısmı çok tüketirdim bilhassa yeni açılan yoğurtların kaymağı çok leziz oluyor ama uzun zamandır yemiyorum isabet olmuş diyeceğim ama acaba o bazı yoğurtlar hangileri onu merak ettim.

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
2.001
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Hangi yoğurt olduğuna göre değişir. Evde kendinizin, ananızın, teyzenizin, ninenizin sütçüden aldığı sütten mayaladığı yoğurdun kaymağı sağlıklıdır ama dost, birşah, sütaş, pınar vb. düşük kalitedeki kaymaklı yoğurtların kaymağı kaymak bile değildir, bildiğiniz peçeteden yapılmadır. Peçete yemek sağlıklı mıdır, hiç araştırmadım bu konuyu bilenler yazsın buraya.

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Tepki
7.128
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yoğurda özellikle de kaymağına bayılıyorum. Annem de hatun da yoğurdu güzel mayalar çok şükür ? yoğurt için hususi güveçler aldım Menemen'den. Güveçte mükemmel oluyor, kalıp gibi çıkıyor yiyimi de harika oluyor tavsiye ederim. Ev yapımı yoğurttan zarar gelmez...

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Tepki
10.113
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Süt ürünleri konusu, dezenformasyona fazlasıyla açık ve müsait bir konudur.. Yukarıda diğer arkadaşların yazdıklarını okudum ve yalnızca güldüm. Nasılsa inanmayacağınız ve ne yazarsam yazayım bildiğini okuyacağınızı düşündüğüm için bilgi paylaşmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Decsan

BF Okuru

Üye
Tepki
11
@Kuzey Ege Yazsanız en azından benim için çok iyi olur çünkü süt ürünlerini çok fazla tüketen biriyim. Elbette bununla ilgili çok fazla bilgi kirliliği var ama farklı bilgiler de toplumun birçok insanı için lazım olabilir.

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Tepki
7.128
İsim
Abdülkadir Ergin
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Kuzey Ege hocam yazın siz bildiklerinizi. Ben de düşkünüm süt ürünlerine. Faydası olacaktır muhakkak. Alabileceğimiz tedbir varsa alırız.

BF Okuru

Üye
Tepki
11
Valideler, süt alıyorlar. Sütü tedarik edenler, sağım saati gelin, gecikirseniz kesilmesin diye içine çamaşır sodası atıyoruz. Ona göre diye bizi uyarmışlardı. Endüstriyel süt süt değildir diyen de emekli odtü mezunu bir abimiz vardı.