Ahmet Ayaz
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.237
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
bisiklet macerasına başladığımdan bu yana çözüm bulamadığım tek sorun sapak geçişi. bu konuda tecrübe kazanmış olsam da (gelen araçları kontrol etmek, kendimi diğer araçlara farkettirmek, hızımı ayarlamak vs.) bazen sizin kontrolünüz edemeyeceğiniz şeyler de oluyor. bunun başıma bir gün geleceğini tahmin ediyordum ve bugün saniye farkı ile atlattım. alttaki görselde kabaca çizdiğim üzre arkamdaki araçlara işaretimi vermiş onları yavaşlatmıştım, tam yolun ortasında iken kornalar çalmaya başladı. bir terslik olduğunu anlayıp geriye bakmamla dış şeritten bir uyanığın sapağa dalmak üzere olduğunu gördüm. durmak ya da sağa kırmak için artık çok geç olduğunu hissederek pedallara asıldım ama bisikletin arkasının hafifçe oynadığını hissettim. anladığım kadarıyla sadece çamurluğa dokundu ve geçti. arkasından ne yalan söyleyeyim yedi sülalesinin hatrını en yüksek sesle sordum ama arkasına bile bakmadan basıp gitti.
böyle bir kazaya karışmamak için daha başka ne yapılabilir bilmiyorum. sapağı tamamen geçene dek arkaya bakmak en iyisi sanırım ama dışarıdan gelen aracı her zaman görebilir miyim, görsem de kurtulmak için bugünkü gibi fırsat bulabilir miyim, orası da muamma.
böyle bir kazaya karışmamak için daha başka ne yapılabilir bilmiyorum. sapağı tamamen geçene dek arkaya bakmak en iyisi sanırım ama dışarıdan gelen aracı her zaman görebilir miyim, görsem de kurtulmak için bugünkü gibi fırsat bulabilir miyim, orası da muamma.