Yeniyim ne almalıyım?

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Merhaba arkadaşlar,

Kendime yeni bir bisiklet almayı planlıyorum. Nedeni ise evden iş yerine bisiklet ile gitmeyi planlıyorum bu hem saglıgıma hemde maddi olarak iyi gelecegini düşündüm. Çocukken bisiklet sürmeyi çok severdim arkadaşlar ile beraber dağlara çıkardık bisikletlen. ( Ailemizden habersiz tabi :) ).

Yaşadıgım yer kktc oldugundan doga ile iç içeyim şu anda bir kasabada kalmaktayım. Boş zamanlarımda bisitlet ile dolaşmayıda düşünüyorum vede başka bir arkadaş daha bulursam kıbrısı komple dolaşmayı bile düşünebilirim tek başıma bu zor olur.

Bisikletleri araştırırken bu alanın sandıgımdan daha geniş oldugunu gördüm ve bisiklet tavsiyesi olarak sizlere müracat etmek aklıma geldi.

İnternet sitelerindeki bisikletlere bakdıgımda sadece fiyatı kaç vites oldugu jantın büyüklügü gibi ayrıntılar veriliyor. Bisiklet seçmede en önemli şeylerden birinin kadro uzunlugu oldugunu ogrendim fakat internet sitelerinde bu bilgi yok yada ben bilmiyorum.

Boyum 1.82 yaşım 25

Bisiklet türü olarak dağ bisikleti düşündüm çünkü her yerde kullanabilirim diye hesapladım.dag çayır bayır gibi zaten asfalt yollarda pek düzgün degil.

bütçem bu konuda sınırlı max 400 tl 'ye kadar düşünüyorum.

Begendigim bisikletler aşagıdaki gibidir fakat kadro konusunda bilgi verilmemiş.

(link)
(link)

Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekürler
 
Scudo

A.Kadir Ünal

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
417
Tepki
187
Şehir
Eskişehir
http://www.yukleresim.com/images/vycifrotj33vm4blrmzj.jpg

Tavsiyem sedona borla hem yeni başlıosun hem fiyatı uygun hemde görüntüsü ve adı var.

fiyatı 400$ 500 -550 tl gibi bi rakam yapıyor
eğer 400 tl yi aşamam diyorsan ikinci el bölümünden uygun bisiklet bulabilirsin.
(link)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Peki yukarıda benim seçdigim ile arasında ne gibi fark var?

Ben cocukken bilirdim BİANCHİ marka iyidir diye :)
 

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Bağlantısını verdiğin her iki bisiklette senin kullanım amacına pek uygun görünmüyor. Sadece ön amartsörü olan bir model alırsan daha iyi olur. Kadir beyin bahsettiği model yeni başlayan biri için oldukça iyi ve ilerde geliştirilmeye müsait.
(link)
(link)
Baktığın siteden şu modellerde uygun olabilir.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Hocam peki bu kadro olayı göstermiş oldugun bisiklette geçerli mi? Yani nereye bakıpda alacam ben o bisikleti ufak gelmesin sonra.
 

Yunus YILMAZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ekim 2010
Mesaj
639
Tepki
604
@A.Kadir Ünal


Arkadaşın dediği gibi bütçenizi biraz daha aşıp güzel bir Sedona Bisiklete sahip olabilirsiniz.ileriye dönük bir seçim olucaktır. ve pişman olmuyacagınıza eminim. illaki ben çift süspansiyon bianchi alıcam dersenız yinede siz bilirsiniz.

Kadro boyunun alacağınız sitede belirtilmesi lazım. Size 18 inç uygun olacaktır.

1.82 boya 18'' 19'' boyutlu kadro alırsanız sorun yaşamazsınız..
 

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Kayıt
25 Aralık 2010
Mesaj
300
Tepki
149
Şehir
Çorlu
Verdiğin linkteki bisikletlerden pişman olursun bence. Arttırabiliyorsan Sedona Borla al bak keyfine hem güzel hem kaliteli seni çok uzun süre götürür. O kadar para veremem diyorsan sitenin 2.el bölümüne çok güzel bisikletler düşüyor onları değerlendirebilirisin.
 

Ali KARAEL

Üye
Kayıt
14 Temmuz 2010
Mesaj
85
Tepki
28
Şehir
istanbul/ kocamustafa paşa
Link verdiğiniz bisikletlerin sizin kullanım amacınıza uygun olduğunu hatta o bisikletlerin sürülmeye uygun olduğunu düşünmüyorum :D neden derseniz arka süspansiyon yüzünden bisikletin uzerinde fazladan çok ağırlık olacaktır dağda bayırda yokuş tırmanırken kendinize fazla yük yüklemiş olacaksınız bu nedenle sadece ön amortisörlü ve aluminyum kadrolu bir bisiklet almanız sizi hem fazla yük taşıma bakımından rahatlatacak bu sayede fazla yorulmamış olacaksınız hemde size bisiklete binmenin zevkini tattıracaktır.

Not: A.Kadir Ünal arkadaşın tavsiye ettiği bisiklet işinizi yeterince görecektir.

Saygılar.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
saolun arkadaşlar bilgiler için.

2. el bölümede bakdım bütçeme uygun 1 2 tane bulabildim. Bu bisikletler dayanaklı mı arkadaşlar yani 1 1,5 metre yükseklikten atlarsak kırılmasın bir tarafı? Aleminyum ya ondan dedim. sadece ön çatal süspansiyonlu birşey düşündüm.
 

A.Kadir Ünal

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
417
Tepki
187
Şehir
Eskişehir
Atlamamaya bak çünki alıcağın bisiklet mtb Freeride street bisikleti deil :) çatlatırsın kadrosunu.
Atlamak zıplamak istıosan Freeride,street,trial,Dh,Dj tarzı bisikletlere bakıcaksın genelde bu tarz bisikletlerin ömür boyu garantisi olur. Kadro çatlama filan derdi olmuyor yani ;)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Yani öyle arazide giderken ufak bir tepe gördük onun üzerinden atlamayı denerdim heralde o yönden sordum. bu street bisikletleri normal kullanımda zor gibi gözüküyor işede gidip gelecegim için? Gerçi daha önce hiç kullanmadım ama.

iş yeri uzaklıgı 2 km. birşey.
 

bislet

Daimi Üye
Kayıt
29 Temmuz 2008
Mesaj
342
Tepki
229
Şehir
türkiye
Kendinize en uygun bisiklet boyunu binip-deneyerek bulabilirsiniz çünkü ne kadar belli ölçüler cetvellerde verilmiş olsa insanların bedenleri bacak-gövde-kol uzunlukları farklı olabiliyor.Doğru oturma şekli aşağıdaki resimdeki gibidir.

(link)

Bu resimde dikkat edeceğiniz sırtın 45 derece duruşu ve dirseklerin hafif kırık olarak gidonun tutulmasıdır.Sele yüksekliğini ise seleye oturduğunuzda iki ayağınızın uçları yere değecek ölçüde ayarlamalısınız.Kadro boyu denemelerinizi ayna karşısında yapmanız çok iyi olacaktır.

Ben size dağ bisikleti yerine amortisörsüz ve dişsiz tekerleri olan 28 inç bir bisiklet lazım olduğunu düşünüyorum.Amortisör ve dişli teker sizin gücünüzü çalar.
Hatta madem yeni bir bisiklet alacaksınız ve bizim buralarda fazla yokuş yok diyorsanız o zaman size vitesli yerine single bir bisiklet almanızı önerebilirim ki bu halde bisikletiniz çok daha hafif olacaktır.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Abi şimdi işe giderken bir problem yok yokuş aşagı denize yakın bir yerde oturuyorum iş yerim deniz kenarında bizim ev ise dagın eteginde. Giderken hafif yokuşlar var. Vitesli düşünüyorum cunku bos zamanlarımda dag'da dolasmayı düşünüyorum.

Bilgilerin için saol.

Bu arada öğrenmek istedigim bu street bisikletleri kullanabilirmiyim bu şekilde dagda fln? Yoksa çok mu agırlar?
 

A.Kadir Ünal

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
417
Tepki
187
Şehir
Eskişehir
Street bisikletleri tamamen haraket ve akrobasi içindir. dağda kullanışlı deıldır.
tavsiyem ön amötisörlü ve aliminyüm bi kadro hafif olucaktır.Çok rahat bi şekilde inip çıkabilirsin dağdan.Adı üstünde MTB (dağ bisikleti) :) eğer uzun yol yapıcam ben dıosan kitlersin maşasını tabi özelliği olması şartıyla tırıs tırıs gidersin.

Yani anlıcağın sana MTB uygun :)

tabi dağdan iniş için Downhill bisiklet ler filan var ama onlar senı çok aşar 5.000 tl den başlıor fiyatları bunlardan hiç bahsetmedim :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Saolun arkadaslar bende fotograf cekdim bizim bolgenin.

Foto kalitesi dusuk oldugundan pek birsey anlasilmiyor fakat dagin etekleri belli oluyor.

Fotografi is yerinden deniz kenarindan cekdim. Gordugunuz tepelerden asagiya dogru inmeyi planliyorum sizce mevki nasil?

http://img713.imageshack.us/img713/8964/14022011030.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/1016/14022011031.jpg
 

Doğukan KARBAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2011
Mesaj
772
Tepki
386
Şehir
İzmir/Bornova
Bisiklet
Merida
Ya bana göre Bianchi'nin eski özelliği artık yok. Geotech, Sedona, Scott vs. bu markalar ön planda. ;) Bana kalırsa parana kıy Sedona 711 al. :)
 

hayri77

Üye
Kayıt
31 Temmuz 2007
Mesaj
66
Tepki
16
Şehir
konya
geotech ascent v brake olabilir. daha ucuz olsun diyorsan salcano ng650 yi dusunebilirsin.