Uzun zamandır foruma uğramıyordum. Herkese merhaba. Bu konuda birkaç satırda ben yazayım istedim.
Bir ara çoğu dez avantajlarını bile bile sadece merakımdan böyle bir araç satın aldım(görmeden). Fakat sonra aldığım fiyata sattım. Eğer böyle bir araç satın alacaksanız, şunları iyi düşünün:
- Çoh ağır ve hantaldırlar(genelde 40kg nin üzerinde). İlk kalkış pedalla çok yavaş ve ağır olduğundan trafikte sorun yaratabilir.
- Satıcılar abartmış. En fazla düz yolda ortalama 20km hız yapabilir. Ben normal bisikletim(Trek 3700) ile yolda müsaitse fazla zorlanmadan 50km'yi geçtiğim oluyor.
- Yokuş çıkamaz. Dik bir yokuşu normal bir bisiklet ile rahatça çıkarken bununla pedal desteği ile bile çıkamazsınız.
- Fazla yük taşıyamazlar(en fazla 75kg), güç artırılırsa dahi ağırlık daha da artacağından yolda lastiklerin patlaması olası.
- Ağırlık nedeniyle ani firenleme yapamazsınız.
- Akü zamanla aynı akımı sağlayamayacağı için güç azalacaktır(sonra pedalla kolaysa).
- Elektirikli motorun belli bir zaman sonra kömürlerinin değiştirilmesi gerekecektir. Çabuk bozulmasıda olası.
- Parçaları çok pahalıdır ve bulunmayabilir. Örneğin aküsü 300 YTL diye hatırlıyorum.
- Vitesi yoktur, çoğu aksam çelikten yapılmıştır, tarih öncesinden kalma bir görüntü verir(kullanırken insanlar size uzaylı gibi bakabilir

.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ben tavsiye etmiyorum. Sonra pişman olursunuz.
İlla alacaksanız Amerikan malı aliminyumdan yapılmış ve katlanabilen bir elektrikli bisiklet alın(çok daha hafif ve konforlu olduğundan). Onuda sahil kenarı vb. yerlerde hobi amaçlı binmek için alın derim. Uzun yola çıkabileceğinizi
aklanızdan bile geçirmeyin. Ayrıca Kanuni'de (
www.kanuni.com.tr) böyle bir ürün çıkarmış fiyatı Biselect'ten çok daha uygun(875 YTL). Meraklısına... Herkese sevgiler.