Scudo Sports

Yeni Tiagra 4700 duyuruldu!

@BerkEvren Fulcrum Racing Torq RS. Bir de 7900 ruble alacağım o da 180gram civarı yapıyor. Tiagranın rublesi pek ağır.:mad:(Grupseti satmaktan vazgeçmiş satıcı)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Scudo
Tiagra yenilemesi ne zaman olur tahmini..

@özgür duygu 4600 Tiagra 2012 yılında duyuruldu klasik görünüme sahipti, 4700 Tiagra 2015 yılında yeni görünümüne kavuştu. Kablolar icerden geçti, rengi esmerleşti, güçlendi... abilerine çok benzedi.

Şu anda da gerçekten güçlü ve modern bir grupset. En az 2 sene daha yenisi cikmaz diye düşünüyorum.

Yeni Tiagra grupsetli bir bisiklet alma dusunceniz varsa 4700 serisi bir şans verilmeyi hakediyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: özgür duygu
@özgür duygu 4600 Tiagra 2012 yılında klasik görünüme sahipken, 4700 Tiagra 2015 yılında yeni görünümüne kavuştu. Kablolar icerden geçti, rengi esmerleşti, güçlendi... abilerine çok benzedi.

Şu anda da gerçekten güçlü ve modern bir grupset. En az 2 sene daha yenisi cikmaz diye düşünüyorum.

Yeni Tiagra grupsetli bir bisiklet alma dusunceniz varsa 4700 serisi bir şans verilmeyi hakediyor.
Bisiklet toplama, bisiklet alma, grupset yükseltme veya mevcutla aynen devam etme gibi seçeneklerim var aslen😀😀

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Tiagra yenilemesi ne zaman olur tahmini..
Zaten yenilendi. 4720/4725 serisi hidrolik vites-fren kolları ve hidrolik fren kaliperleri çıkardılar. Daha uzun süre 10hız için bişey çıkmaz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
@gezgin gezer hocam vites değil fren hidrolik değil mi, yoksa viteste mi hidrolik, yok artık..🤔

arkadaşlar elimde 11-40 10s ruble, 10s zincir, 105 rd5701 gs uzunbacak aktarıcı mevcut..bisiklette halihazırda 3x9 arka alivio önde acera kollar acera kombinasyonu var. aynakol shimano..48 36 26...
araştırdığım kadarıyla sl4600 tiagra shifter , sl-r780, sl-r460 flatbar için uygulanabilir görünüyor...sl4700 de uygun mudur..sl 4600 sağ kolu aldık...sistem çalışırmı? arka rublenin jant tarafına 1 mm spacer takmak gerektiğini öğrendim @Murat B. hocamın bir yazısından..eğer olabiliyorsa tek eksiğim kol...kollar pahalı, deore m6000 vs kol iş görmez mi?

@HakanAydn Şu tabloya göre SL-4600 uyar . Tiagra 4700 sadece GRX ile uyumlu gözüküyor.

shim.jpg

Linki de bırakayım;

(link)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve CNC
@Aybek Cihan bu listeler çok katı..bunlarda 10 lu rubleyi 9 yerine takmak vs yok..extenderla 105 e 11-40 takılabileceği yok..yabancı bazı forumlarda3 lü aynakolların pek çoğunun arka ruble 9 yerine 10 oluncada problemsiz çalıştığına dair bilgiler okudum..hocam biraz daha kuraldışı birşeyler olabilirmi ona bakıyorum..deore 10 s kol olabilseydi işim tamamdı..ama çekme oranları 105 e uymuyor..🙁..tiagra 4600 set alsam sol kolu işime yaramayacak..4700 tek satılıyor ama uyumsuz..

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
@HakanAydn Yüzde yüz uyum için bu liste. Carraro, 30 vitesli CRT-World'e 11 vitesli XT arka aktarıcı koymuş mesela. Normalde uyumlu değil. Kablo çekme oranı farklı. Ancak yakın olduğundan dolayı ayarlamayla kurtarıyor. Belki aynı durum 4700 için de geçerlidir. Deneyen varsa yazarsa siz de ben de öğreniriz.

Düzeltme: Kablo çekme oranı eskiden 2.3 iken Tiagra 4700 ile 2.9'a çıkmış. Yakın değil yani. Carraro'daki XT, 10 vitesli tur XT'siymiş sanki M8000 gibi aklımda kalmış ancak 1x10 sistemde 11'li XT arka aktarıcısını çalıştıranlar var;

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Aybek Cihan aslında 2.el tek sağ kolu bulsam 4600 ün..harika olacak ama zor..seti 420 tl en ucuz...e tekinide kullanmayınca yazık olacak..bisikletten çok memnunum ama elimde fırsat varken denemek istiyorum...yoksa bisikletçim sağolsun takasa girer 105 i filan...sl-r460 780 ler pek yok sanırım tr de..

arkadaşlar saçma bir soru ve yeri değil kusuruma bakmayın bilgim yok ama 6x3 vites sistemi olan bisikletime 7x3 yada 9x3 vites kolları takabilirmiyim amacım vites yükseltmek değil bi projem var

Geri