Scudo Sports

Yeni maşada uyum sorunu (lütfen yardım edin :)

baris34ince

Daimi Üye
Tepki
91
Bisiklet
Kron
Herkese merhaba. 2 gün önce 2. el bir maşa aldım. Maşa 0 gibi gayet temiz herşey yolundaydı açıkcası takıp deneyene kadar. Kendi maşamı çıkartıp yeni maşayı gresleyerek herşeyi düzgün olarak taktım.önceki maşam takılıyken gidonu sağa sola çevirirkenki rahatlığı bir türlü yakalayamadım bu maşa ile. Furçu sıkınca zaten daha zor dönüyor ama gevşetince de gene eski maşamdaki gibi kolay dönmüyor gidon sağa sola. Maşa borusu bi kaç mm kalın mı acaba bilemiyorum ama sanırım öyle. Bisikletçiye gidip ekstra servis ücreti vermek istemiyorum açıkcası. Yardım ve çözüm önerilerinizi bekliyorum... Tekerinize taş değmesin :)

bu arada eski maşam 22,5 cm idi. yeni maşam 20,5 cm. furç takımım 2 adet 1 cm lik,1 adet 2 cm lik parçadan oluşuyordu. parçalardan 2 cm lik olanı takmadım eşitliği sağlamak için. Gayet uyumlu bir şekilde montajını gerçekleştirdim yani

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
Scudo
Masadan bir takili haliyle birde sökülü haliyle resim yükleye bilirmisin. Masanin saft borusunun dibine takilan yatagi taktinizmi?

@baris34ince

yeni maşa değiştiğinde zor dönüyorsa kadronuz ile uyumlu olmayabilir ama çok zor dönmüyorsa zamanla açılacaktır ve eskı maşanız gibi dönecektir bende 3 maşa değiştirdim her değiştirdiğimde zor dönüyordu maşa ama 1 hafta da en geç kullanımdan sonra açıldı ve rahat dönmeye başladı

• Beğen
Tepkiler: baris34ince
Eskı masanızın saft bosurunun dıbıne cakılı pulu cıkartıp yenısıne taktınız mı?

• Beğen
@Barış TURAN

Ayni soruyu ben de sormustum ama cevap alamadik Baris. Bence sorun sedece o yatakda. Yeni masada ya yoktur yada varsa bile furj takimi ile uymazdir.

• Beğen
Ben yenı sabıt masayı taktıgımda aynı sorun olmustu sonra cıkarıp taktım yenısıne duzeldı

• Beğen
@murat cömez

Maşanın şaft borusunun dibine takılan yataktan kastınızı anlayamadım hocam. fotoğrafları göndereyim : https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1463332_10152070608419861_1341763265_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1480731_10152070563989861_900741209_n.jpg

@Barış TURAN

hocam dediğiniz gibi eski maşamda bu maşaya göre ince metal bir pul şeklinde birşey var. fakat deneyip çıkaramadığım için onun oraya sabit oldugunu ve sorun olmayacağını düşünmüştüm. onun da bir fotoğrafını gönderiyorum hemen. bahsettiğiniz pul o muymuş diye ;)

eski maşamdaki bahsettiğiniz pul bu en dipteki mi acaba? zorlayarak çıkartayım mı ? nasıl çıkartmamı önerirsiniz ? https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1460222_10152070624924861_1216983347_n.jpg

@baris34ince

Evet aynen o pul yatak oluyor. O pul oraya cakma yani pressli oldugu icin cikarmak biraz zor ama cikiyor. Az birsey yaglarsan orayi kolayca cikar. Cikarmak icin masa ile pulun arasina ince agazli bir tornavida sokarak yukariya dogru bastir ve yeni masana tak. Takmak icin bir boru kullan ve yukaridan asagiya cak. Borunun ucuna bir plastik veya yumsak bir sey sar, yoksa pulu zedelersin.

Takmak icin bu videoda 2dak. 15saniyeden sonrasina bak örnek olarak.
(link)

Yada buna 4dak. 30 saniyeden sonra, belki senin icin daha yararli olur.
(link)

@murat cömez

çook teşekkür ediyorum yardımlarınız için :) :) :)

@baris34ince

Murat abinin dediği parça takılmamış gibi gözüküyor, bu yüzden sağa sola gidonu hareket ettirirken zorlanıyorsunuz.

Eski maşanızın şaft borusunun en altında yuvarlak bir parça olacak onu çıkartıp yeni maşanızın şaft borusunun en altına sabitleyin.

Evet son resimdeki eski maşanızdaki parça onu yeni maşaya takın.

Bu parçayı takmadığınız için maşa, kadroya giren kısımda sıkışıyor ve kadronuzu kırabilir yada çatlatabilirsiniz.

• Beğen
herkese çok teşekkür ediyorum. bir problem olduğunu anlayıp iyiki sürüşe çıkmamışım kadroya da maşaya da zarar verebilirdim sanırım sürmüş olsaydım. az önce eski maşamdan söküp yenisine taktım ve şu an tam istediğim gibi oldu sayenizde :)

Ayrıca boru olmadığı için alternatif çözüm yolu olarak kalın bir sözlük önerdi oda arkadaşım ve sorunsuzca taktık dibine kadar da pressledik o pulu,tavsiye ederim :D :)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1472065_10152070748634861_1690946943_n.jpg

Iste bukadar, cok sevindim soncun basariyla sonuclandigina. Adim gibi de emindim problemin o pulan ilgili olduguna.:) Kazasiz belasiz Bol pedallamar dilerim. :in:

@baris34ince

Vereceğiniz maksimum 50TL ile kadroyu+maşayı; belki de hayatınızı kurtarabilirsiniz... Problemi bir hasar ve sonucunda bir kaza yaşamadan "geçiştirmişsiniz" Eğer o sıkışık halde bindiyseniz furşun içindeki yataklar hasar görmüştür ve ileride de problem çıkaracaktır... Biz bisiklet kullanıcıları bisikleti bu kadar ciddiye almadan, canımızı emanet ettiğimizi unutarak binmeye ve bakımdan, malzemeden, masraftan kaçmaya çalıştıkça daha çok sıkıntıyla karşılaşmaya mahkumuz. Elimiz anahtar tutsun ama böyle "hadi al değiştir, hop tamam" yapmayalım. Lütfen...

@Aybars Öge Sürücü

hocam zaten bir sorun olduğunu ihtimalinin ihtimali de olduğunu düşünsem sürüş yapmam ki bu durumda da aynı şekilde yaptım. Sorun çözülmeseydi veya çözülmediğini hissetseydim zaten bisikletçiye götürecektim. extreme durumları bana yaşasaydınız yapsaydınız diyip ''geçiştirmişsiniz'' diyerek kendi güvenliğim konusunda lakayıt davranan biri olduğumu söyleme hakkınız yok aybars bey.Aksine çok titiz bir insanımdır aslında böyle konularda. uyarınız için teşekkürler genede.

Bu arada yardımcı olan herkese tekrar teşekkürler :)

Geri