selam salcano city sport21 vs sahibiyim.ağırlık konusunu merak edenler için
tarttırdım 14.5 kilo geldi.üzerinde suntour marka kilitli amortisör var.manuel kumandalı maşa üstünde kilitleme.bir bisikletçi bunu remote lock özelliğine çevirebileceğini 20 liraya gidondan kilitleme özelliğine kavuşabilieceğimi söyledi.bu konuda bilgisi olan varmı böyle dönüşüm mümkünmü mümkünse bir zararı varmı bide kilitli maşa sürücü bisikletin üstünde iken kilitlenmez diyorlar bu konularda bilgi verebilecek arkadaşlardan destek lütfen.
aynen çok güzel bisiklet ya şehir için alınabilecek en idael bisikletlerden biri. bende bundan aldım. hayırlı olsun iyi pedallamalarrr olsun akşam bende koycam yeni aldım 2 hafta falan oldu çok tatlı
Arkadaşlar dün itibari ile bende salcano 21 vs bisikletime kavuştum.sanırım en iyi yaptığım seçimlerden bir tanesi.yorumlarınızı ve aksesuar önerilerinizi bekliyorum...
24 VS ve 21 vs lerdeki maşa hi ten amortisörlü maşa ağırlığı 3 kg ye yakındır diye tahmin ediyorum 24 ve 21 lerin düz maşa olan modeli yani vr olan modeli tercih edilirse en az 2 kgdaha hafif bir bisiklete sahip olunabilinir. vs modeli 14.5 kg ise vr modeli 12.5 kg olmalı diye tahmin ediyorum. Bir takım ufak modifikasyonlar ile bu ağırlık bir kaç kilo daha düşürülebilinir diye düşünüyorum ama gerek yok bence vr modeline sahip bir arkadaş bisikletini tartıp da sonucu bizlerle paylaşırsa çok memnun olacağım ama benim tahminim 12.5kg dir yani öyle olmasını istiyorum
ayrıca benim tercihim kesinlikle 24 vr den yana sebeplerini şöyle sıralayabilirim:
24 vs lerdeki maşa hi ten yani çok ağır ve dandik uzun süreli kullanımda sorun çıkartması muhtemel
21 vr tercih etmememin sebebi de ileri de olur da 9 lu sisteme geçmek istersem 8 li sistemden 9 lu sisteme geçişin daha kolay olması. 7li sistemde göbeğin fln da değişmesi gerekiyormuş.
21 vr 485 TL 24 vr 515 tl peşinde % 10 indirim varmış diye duydum yani 21 vites ile 24 vites arasındaki fark sadece 30 tl bu yüzden 24 vites daha mantıklı bence
ayrıca 24 vs ve 21 vs lerde kullanılan maşa bu: SUNTOUR SF11-NEX4610-V2-DS MLO Nette çok aramama rağmen bu maşanın ağırlığı ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım
ayrıca 21 vs ile 21 vr arasında maşadan başka bir fark yok aradaki fiyat farkı 45 tl 214 vs ile 24 vr arasında da maşadan başka bir fark yok bu iki bisikletin arasındaki fiyat farkı da 56 tl imiş
maşanın üzerindeki renkli gösterge ne anlama geliyor,acaba...ayrıca bir tanede kaliteli arkalık(oturak)lazım,çamurluklarla beraber.tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
Maşadaki renkli gösterge maşa kilidi yani isterseniz kilidi çevirerek amortisörsuz kullanımı sağlar yeşil renk amortisörlu kırmızı renk amortisorsuz kullanim için erkeği bence degistirmeyin yumuşak bir sele isterseniz jel tec kılıflar var ..
vermiş olduğunuz faydalı bilgi çok teşekkür ederim."erkeği bence değiştirmeyin"demişsiniz,anlayamadım.oturaktan kastımda bagajdı,galiba ben anlatamadım.Tekrar yardımınız için sonsuz teşekkürler...